بازار ته لنجی آبادان در روزهای اخیر شاهد تنش میان ملوانان و تجار با مسوولان این بندر بوده است

مقاومت ملوانان لنج در برابر تشدید نظارت ها

مدتی است ملوانان آبادانی از سختگیری مسوولان درباره ترخیص کالاهای ته‌لنجی و عدم اجازه ورود آن به بازار شهر ابراز نارضایتی می‌کنند و آن را باعث افت اقتصادی چشمگیر در شهرشان می‌دانند و این در حالی‌است که فرماندار آبادان این سختگیری‌ها را کاملا قانونی و طبق ضوابط مندرج در مصوبه هیات دولت می‌داند.
کد خبر: ۴۴۸۱۷۹

ته‌لنجی مقداری کالا عمدتا از نوع مواد غذایی است که بدون پرداخت عوارض گمرکی وارد کشور می‌شود. البته این اقدام بامجوز قانونی صورت می‌گیرد.

عمده‌ترین فایده این نوع تجارت کمک به اقتصاد و وضعیت معیشتی ملوانان و تمام کسانی است که از این طریق کسب درآمد می‌کنند مانند کارگران و وانت‌بارداران اما در وهله بعد، سود این نوع تجارت به سایر اقشار جامعه از قبیل مغازه‌داران، کاسبان و خریداران می‌رسد و این چرخه در کل رونق اقتصادی منطقه ساحلی را در پی دارد.

در سال 1385، در جریان سفر اول استانی هیات دولت به خوزستان و طی مصوبه‌ای واردات کالاهای ته‌لنجی یا ملوانی از یک بار در سال به 6 نوبت و از 500 دلار در هر نوبت به 1500 دلار افزایش یافت.

واردات کالای همراه ملوانان در خوزستان با هدف ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی و با مجوز استانداری خوزستان و از طریق بنادر خرمشهر، آبادان، چوئبده و هندیجان صورت می‌گیرد. با اجرایی شدن مصوبه هیات دولت و معرفی 16 قلم کالا برای واردات در قالب ته‌لنجی گردش اقتصادی خوبی در آبادان ایجاد شد، به طوری که در حال حاضر بیش از 790فروند لنج باری با 6400 ملوان در آبادان کالای ملوانی را به صورت ته‌لنجی وارد کرده و به تبع آن بسیاری از تجار و بازرگانان از این فرصت اقتصادی استفاده می‌کنند.

اعتصاب لنج داران

با این حال شهر آبادان و بندر اروندکنار در هفته گذشته شاهد اعتصاب فروشندگان کالاهای ته‌لنجی و لنج‌داران در اعتراض به دستور فرمانداری ویژه شهرستان مبنی بر دستور توقف ورود و خروج کالاهای همراه ملوان بود.

به گفته این فروشندگان، برخی کالاهای آنها نزدیک به 6 ماه است که در گمرک متوقف شده و گاهی اوقات تاریخ مصرف آنها نیز گذشته است.

یکی از فروشندگان بازار ته‌لنجی در گفت‌وگو با فارس در آبادان می‌گوید: بازرسانی از استان خوزستان برای امر نظارت بر بازار فرستاده شده و همه کالاهایی را که برچسب ایرانی نداشته، جمع‌آوری کردند.

وی می‌افزاید: این بازرسان در امر نظارت بسیار سختگیرانه برخورد کردند.

وی با بیان این که با ایجاد محدودیت‌های خاص در این بازار، منطقه با رکود شدید اقتصادی مواجه می‌شود و در نتیجه به زندگی شهروندان از لحاظ مالی صدمه و لطمه جبران‌ناپذیری وارد خواهد کرد، می‌گوید: امیدواریم با حمایت مسوولان شهری و استانی، اندک شغل ایجاد شده در منطقه به واسطه این بازار نیز به باد فنا نرود.

تجار قانونی عمل کنند

در همین حال سید جعفر طباطبایی، معاون فرماندار آبادان، با بیان این که اگر ملوانان بیشتر از مقدار تعیین شده در قانون کالا وارد کنند گمرک برابر قانون با آن برخورد کرده و از ورود کالا به منطقه جلوگیری می‌کند، می‌گوید: ما با روند تجارت صحیح در بازار ته‌لنجی این شهرستان هیچ‌گونه مشکلی نداریم و فقط از تجار می‌خواهیم که مطابق قانون و برابر با ضوابط بهداشتی به فروش و عرضه کالا در این منطقه مشغول باشند و در این خصوص باید ملاحظات استاندارد کشور رعایت شود.

رئیس اداره بازرگانی آبادان نیز در این خصوص می‌گوید: نظارت بازرسان بر اجناس و فروشگاه‌های ته‌لنجی در این شهرستان رویه‌ای عادی و متداول است که روزانه چند نوبت انجام می‌شود.

نصرالله جایمند می‌افزاید: به دنبال شایعاتی مبنی بر ورود کالاهایی غیراستاندارد و غیرمجاز در این بازار، چند کارشناس و بازرس بهداشت استانی به شهرستان آمده و با هماهنگی این اداره بر فروشگاه‌های عرضه اجناس ته‌لنجی در این شهرستان نظارت کردند. در این راستا نمونه‌برداری صورت گرفته و مواردی برای آزمایش به استان ارسال شده است.

وی با بیان این که همه تلاش این اداره در راستای عرضه کالای استاندارد و بهداشتی در شهرستان است، اظهار می‌دارد: امیدواریم نمونه‌های ارسال شده بدون هیچ مشکلی در کمیت و کیفیت به شهرستان ارجاع شوند، در غیر این صورت با واحدهای متخلف برابر قانون برخورد می‌شود.

جلوگیری از ورود بی‌رویه کالا

فرماندار آبادان نیز با بیان این که ورود کالا به صورت ته‌ لنجی طبق مصوبه دولت در 3-2 ماهه اخیر از 6 نوبت در سال به 4 نوبت کاهش یافته است به جام‌جم می‌گوید: علاوه بر این مبلغ 1500 دلار در هر نوبت نیز به یک میلیون و 500هزار تومان کاهش یافته است، این در حالی است که ملوانان طبق همان قانون قبلی و حتی بسیار بیشتر از آن اقدام به خرید و ورود کالا به بنادر کرده‌اند که طبق قانون از ورود آنها به شهر جلوگیری شده است.

بهرام ایلخاص‌زاده با بیان این که به علت نبود نظارت جدی در سال‌های گذشته ملوانان به ورود بی‌رویه کالا عادت کرده بودند، می‌افزاید: در حال حاضر که نظارت بسیار جدی‌تر شده، این روند را برنمی‌تابند و معترض این نظارت قانونی شده‌اند.

وی با بیان این که تصویب طرح ورود کالای ته لنجی در هر بندر در اصل تقویت اقتصاد ملی و چرخیدن امور معیشتی مردم همان منطقه است، می‌گوید: اما ملوانان و بعضی تجار پا را فراتر گذاشته و کالاهایشان را به منظور ارسال به پایتخت و سایر شهرهای کشور وارد می‌کنند که این مغایر با خواست دولت و حفظ منافع ملی است.

ایلخاص‌زاده با بیان این که ورود بی‌رویه و بی‌حد و حصر کالا از این طریق بازار داخلی را به کلی خراب کرده است، می‌افزاید: شکایت ملوانان کاملا بی‌مورد و غیرمنطقی است چراکه آنها از ما می‌خواهند طبق سال‌های گذشته بازرسی از کالاهای آنها صورت نگیرد و کالایشان وزن نشود و نظارت بهداشتی نیز در این خصوص صورت نگیرد که این خواسته غیرمعقولانه و غیرقانونی است و ما به آن گردن نمی‌نهیم.

وی با بیان این که ما تنها به ضوابط قانونی عمل می‌کنیم، می‌افزاید: این نوع تجارت هم بخشی از واردات کشور است و باید قانونمند باشد و قانون هم برای آنها ضوابطی ایجاد کرده است. به عنوان مثال ورود برخی کالاها وجاهت قانونی و شرعی ندارد و وزارت بهداشت مکلف به نظارت به آن است و این نظارت هم طبعا زمان‌بر است و نباید باعث شکایت و اعتراض واردکننده‌ها شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها