برخلاف آنچه که تصور می شود با تصمیم اخیر اوپک ، سقف تولید روزانه این سازمان کاهش یافته است

قاسمی: تحریم نفت ایران بازار را متشنج می‌کند

وزیر نفت با تاکید بر این‌که تحریم نفت ایران تصمیم عاقلانه‌ای نیست، از متشنج شدن بازار با تحریم نفت ایران خبر داد و گفت: ایران قصد بستن تنگه هرمز را ندارد. به گزارش مهر، رستم قاسمی روز پنجشنبه در پایان برگزاری یکصد و شصتمین اجلاس اوپک در جمع خبرنگاران درباره احتمال جایگزینی نفت عربستان به جای نفت ایران در بازار در صورت تحریم احتمالی، با اشاره به انجام مذاکرات نفتی بین ایران و عربستان در وین، افزود: وزیر نفت عربستان کاملا این موضوع را رد کرد، ایران روابط خیلی خوبی با عربستان دارد.
کد خبر: ۴۴۶۵۱۷

وزیر نفت با اعلام این‌که به زودی همکاری‌های دوجانبه نفتی ایران و عربستان گسترش می‌یابد، در پاسخ به سوال خبرنگاری که «اگر اروپا نفت ایران را تحریم کند، ایران چه‌کار خواهد کرد»، اظهار کرد: ما فکر نمی‌کنیم نفت ایران را تحریم کنند؛ این حتما عاقلانه نیست. این عضو کابینه دولت دهم در خصوص احتمال بستن تنگه هرمز از سوی ایران، تصریح کرد: چنین چیزی مطرح نیست. وی همچنین با تاکید بر این‌که قیمت‌های فعلی نفت در بازار جهانی منطقی است، درباره افزایش صادرات نفت ایران به هند و چین، بیان کرد: در حال حاضر چین مشتری خیلی خوب نفت ایران است.قاسمی همچنین به روابط دیرینه ایران با کشورهایی نظیر ایتالیا و یونان اشاره کرد و افزود: من فکر نمی‌کنم آنها نفت ایران را تحریم کنند چرا که اگر این ‌طور باشد قطعا بازار متشنج خواهد شد.

پشت پرده توافق بزرگ در اوپک

وزیر نفت همچنین توافق اخیر اعضای اوپک را گامی بزرگ به منظور اتحاد این سازمان دانست و تاکید کرد که با تصمیم جدید اعضا، سقف تولید نفت اوپک کاهش می‌یابد.

رستم قاسمی در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد که توافق کامل اعضای اوپک در دوره ریاست ایران بر این نهاد مهم، خاطره‌ای خوب را برجا گذاشت.

در دیدار با وزیر نفت عربستان چه گذشت

وزیر نفت ایران در خصوص دیدار و رایزنی‌اش با علی النعیمی وزیر نفت عربستان گفت: دیدار با وزیر نفت عربستان قرار بود در اجلاس دوحه برگزار شود ولی چون وی در این اجلاس شرکت نکرد یک روز قبل از برگزاری اجلاس اوپک در وین این دیدار برگزار شد.

قاسمی در پاسخ به این سوال که در این دیدار چه گذشت، با بیان این که تهران و ریاض روابط نزدیکی دارند؛ یادآور شد که هر ساله حدود یکصد هزار ایرانی به عربستان سفر می‌کنند بنابراین باید روابطی منطقی و خوب بین 2 کشور حاکم باشد.

وی با اشاره به این‌که گفت‌و‌گو درباره ارتباط صنعت انرژی عربستان و ایران از محورهای مهم این دیدار بود، گفت: در این دیدار در خصوص روابط دوجانبه در عرصه انرژی مذاکره کردیم از جمله در خصوص برداشت از میدان مشترکی که با عربستان داریم.قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد عربستان بخواهد با تولید بیشتر، نفتش را جایگزین نفت ایران کند، گفت: من بعید می‌دانم عربستان بخواهد نفتش را جایگزین نفت ایران کند.

وزیر نفت همچنین به توصیه دبیرکل اوپک شب قبل از برگزاری اجلاس اشاره کرد که به وی گفته بود «اداره جلسه فردا آسان نیست» ادامه داد: در پی رایزنی‌های فشرده اتفاق بزرگی افتاد؛ چرا که اگر جلسه بد برگزار می‌شد و اعضا به اتحاد دست نمی‌یافتند، خاطره خوبی از دوره ریاست ایران بر اوپک برجا نمی‌ماند.وی یادآور شد که اکثر وزرای اوپک پس از این جلسه با اشاره به سابقه جلسات دیگر تاکید کرده‌اند که این اجلاس موفق‌ترین اجلاس اوپک بوده است.

سقف تولید اوپک کاهش یافت

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند سقف تولید اوپک با تصمیم جدید افزایش یافته است، تاکید کرد: سقف تولید اوپک با تصمیم جدید اعضا کاهش یافت چرا که طبق گزارش رسمی دبیرخانه اوپک هم اکنون تولید این سازمان 30 میلیون و 400 هزار بشکه در روز است که به 30 میلیون بشکه کاهش یافت.وی یادآور شد این درحالی است که لیبی تا 3 ماه آینده به تولید یک میلیون و 600 هزار بشکه خودش برمی‌گردد و عراق نیز افزایش تولید دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها