این رفتار در شأن یزدانی‌خرم نبود

محمدرضا یزدانی ‌خرم، نام شناخته‌ شده‌ای در ورزش ایران به حساب می‌آید.
کد خبر: ۴۴۱۹۳۳

شاید اگر والیبال ایران امروز به جایگاهی رسیده که در رقابت‌های جام جهانی ژاپن، برابر قدرت‌های این رشته قد علم کرده و صربستان (قهرمان اروپا) را شکست می‌دهد، حیات نوین خود را مرهون این مدیر است که برای 17 سال به خوبی والیبال را مدیریت کرد تا در زمان او، موفقیت‌های بی‌شماری در عرصه‌های مختلف نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به نام این رشته در آسیا و جهان نوشته شود.

در حقیقت یزدانی‌خرم زمانی فدراسیون والیبال را به مقصد کشتی ترک کرد که در آن زمان (اوایل سال 85) نیز این بحث مطرح بود که والیبال ایران با در نوردیدن مرزهای آسیا، باید در مسیر جهانی شدن و تثبیت موقعیت خود قدم بردارد.

محمد علی‌آبادی رییس وقت ورزش، در شرایطی حکم به برکناری محمدرضا طالقانی رئیس وقت فدراسیون کشتی و سرپرستی محمدرضا یزدانی‌خرم داد که در آن زمان بحث بدهکاری‌های کشتی معضلی برای سازمان ورزش شده بود تا به همین بهانه و دور شدن این رشته از حاشیه‌ها، یزدانی‌خرم از والیبال به کشتی کوچ کند.

تصدی دبیرخانه کمیسیون بند ب ورزش که موضوع جذب یک درصد از بودجه سالانه وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی به ورزش را دنبال می‌کرد، فرصت مغتنمی بود تا یزدانی‌خرم از این طریق بسیاری از بدهی‌های زمان طالقانی را صاف کرده و اعتراض‌ها را بخواباند، اما به طور طبیعی وی زمان می‌خواست که در کشتی جابیفتد.

هر چند در سال 2006 کشتی آزاد ایران نایب قهرمان جهان شد، اما سال بعد در باکوی آذربایجان، کشتی روی سکو نرفت تا در بازی‌های المپیک 2008 پکن نیز، کشتی با کسب تنها یک برنز، نمره مردودی بگیرد.

به هر حال با وجود به هم خوردن روابط صمیمانه اولیه بین یزدانی‌خرم و علی‌آبادی و رویارویی طرفین که به برکناری این مدیر از کمیسیون بند «ب» انجامید و چیزی نمانده بود که از کشتی نیز کنار گذاشته شود، اما با روی کار آمدن علی سعیدلو، موقعیت یزدانی‌خرم دوباره در کشتی احیا شد تا او با کسب تجربه بیشتر در این رشته، شرایط متعادل و روبه‌رشدی را در عرصه رقابت‌های آسیایی و جهانی تجربه کند.

کسب عنوان نایب قهرمانی جهان در رشته آزاد و کسب عنوان سوم دنیا در رشته فرنگی در مسابقات جهانی 2011 ترکیه، در شرایطی که می‌توانست موقعیت یزدانی‌خرم را در وزارت ورزش و جوانان تثبیت کند، اما به یک باره موضوع قانون ممنوعیت حضور مدیران دوشغله و بازنشسته در انتخابات فدراسیون‌ها، ‌مدیر باتجربه و استخوان خرد کرده ورزش را با چالشی اساسی مواجه کرد تا با وجود ثبت‌نام در انتخابات پیش‌رو، یزدانی‌خرم روز دوشنبه از سوی عباسی، وزیر ورزش برکنار شود و جای خود را به حجت‌الله خطیب بدهد.

در این‌ که وزیر ورزش صلاح را بر این دیده که انرژی تازه‌ای را به بدنه ورزش مدال‌آور ایران وارد کند، حرفی نیست، اما فکر می‌کنیم که این‌گونه رفتار با مدیری که 22 سال از عمرش را در ورزش گذرانده و منشا اثر و خدمت بوده است، ‌درست نیست.

به طور طبیعی محمد عباسی در جایگاه وزیر ورزش می‌توانست با رعایت ‌شأن و جایگاه یزدانی‌خرم و برپایی مراسمی کوچک، از این مدیر باسابقه تقدیر و قدردانی کند، نه آن که شرایطی را ایجاد کند که وی در موضع انفعالی قرار گرفته و با دلخوری از ورزش کنار برود.

حجت‌الله اکبرآبادی - دبیر گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها