سرمربی جدید تیم ملی تکواندو: زحمات و افتخارات رضا مهماندوست در تیم ملی غیرقابل فراموشی است

مأموریت عسگری؛ تداوم موفقیت های تکواندو

رایزنی و پادرمیانی اهالی ورزش به خرج فدراسیون تکواندو نرفت و این فدراسیون با چشم بستن بر همه افتخارات و شایستگی‌های رضا مهماندوست، سرمربی موفق تیم ملی در نهایت پس از 17 روز بلاتکلیفی، فریبرز عسگری را به عنوان جانشین او در راس تیم ملی معرفی کرد.
کد خبر: ۴۳۷۷۴۰

ماجرای حاشیه اخیر تیم ملی تکواندو از جایی کلید خورد که فدراسیون تکواندو زیر بار پرداخت حقوق 5 میلیونی کمیته ملی المپیک به اضافه 5‌/‌2 میلیون حقوق از حساب فدراسیون به این مربی نرفت، اتفاقی که مهماندوست را برآشفت تا این مربی به صورت شفاهی آن هم در رسانه‌ها استعفایش را اعلام کند، استعفایی که خیلی زود از سوی فدراسیون جدی تلقی شد.

در این شرایط و با وجود پادرمیانی بهرام افشارزاده، دبیرکل کمیته ملی المپیک، سرمربیان تیم‌های ملی کشتی آزاد، فرنگی و وزنه‌برداری، برخی اهالی تکواندو و اصحاب رسانه، فدراسیون تکواندو روز پنجشنبه، 17 روز پس از آغاز این وضعیت، فریبرز عسگری را به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی کرد.

مهماندوست: چه خلافی مرتکب شدم!؟

در این شرایط مهماندوست، سرمربی سابق تیم ملی می‌گوید: چیزی نمی‌توانم بگویم، امیدوارم که بتوانند 4 سال قهرمانی‌ها و موفقیت‌هایی را که ما کسب کردیم تکرار کنند و آنهایی که این بلاها و ظلم‌ها را بر سر من آورده‌اند، در آخر پاسخگو باشند.

مهماندوست با تاکید بر این‌که نمی‌داند چه خلافی مرتکب شده که این‌گونه با او برخورد می‌کنند، به ایسنا گفت: غلامرضا محمدی، محمد بنا و کوروش باقری مردانی هستند که به تکواندوکاران ایران درس مردانگی دادند. آنها از موفقیت‌های یک مربی حمایت کردند، اما تکواندو موفق‌ترین مربی تاریخش را کنار گذاشت. شاید به همین دلیل است که ورزش ایران پیشرفت نمی‌کند.

سرمربی سابق تیم ملی با انتقاد از فدراسیون تکواندو به‌خاطر عدم اعطای پاداش ریاست جمهوری، افزود: با گذشت یک هفته از برگزاری مراسم تقدیر حتی پاداش ریاست جمهوری را هم به من نمی‌دهند، هیچ‌کس هم پاسخگو نیست. نمی‌دانم باید چه کنم. هر کجا می‌روم مرا به جایی دیگر می‌فرستند!

عسگری: منیت در تیم ملی جایی نخواهد داشت

اما فریبرز عسگری جانشین رضا مهماندوست که در کسوت ورزشکار افتخاراتی چون 2 مدال برنز جهان در سال‌های 91 و 95، طلای بازی‌های آسیایی هیروشیما و طلای قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد و به عنوان مربی هدایت تیم نوجوانان ایران را عهده‌دار بوده است. پس از برعهده گرفتن این مسوولیت از تشکیل کمیته فنی تیم‌های ملی به عنوان برنامه محوری خود یاد کرد و گفت: به مسوولان فدراسیون تکواندو پیشنهاد دادم تا کمیته فنی تیم‌های ملی(رئیس و دبیر فدراسیون، هادی ساعی، به عنوان مدیر تیم‌های ملی، کادر فنی تیم ملی بزرگسالان و سه مربی فعال لیگ برتر) را تشکیل دهند تا از این پس تصمیمات به صورت شخصی گرفته نشود. تشکیل کمیته فنی یعنی این‌که تصمیمات در تکواندو قائل به فرد نیست. عسگری در پاسخ به این سوال که تشکیل کمیته فنی یعنی رای جمعی و با توجه به این که شما سرمربی تیم ملی هستید و پاسخگوی مسائل فنی، پس آیا تشکیل این کمیته اختیارات شما را کم نمی‌کند، گفت: به این چیزها فکر نمی‌کنم. این کمیته مشورتی است و به من کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را بگیرم.

عسگری در مورد جدایی مهماندوست از تیم ملی و موفقیت‌هایی که تکواندوی ایران در زمان حضور او به دست آورده بود، گفت: تکواندوی ایران مدیون مهماندوست است. او زمان زیادی هدایت تیم را عهده‌دار بود و زحمات زیادی کشید، نباید این موفقیت‌ها و زحمات را فراموش کنیم.

عسگری با بیان این‌که برای عهده گرفتن این مسوولیت به تنها چیزی که فکر نکرده مسائل مالی بوده است، درباره ترکیب کادر فنی تیم گفت: علی محمد بسحاق به عنوان مربی بدنساز در کنار ما قرار خواهد گرفت و درباره نفر سوم کادرفنی هم گزینه اصلی من بیژن مقانلو است.

ساعی آری، مقانلو نه

گرچه به‌زعم فدراسیون تکواندو با انتخاب سرمربی تیم ملی قدری اوضاع و احوال پیرامون این تیم آرام می‌شود، با این حال برکناری یک مربی موفق پیامدهای خود را خواهد داشت، هادی ساعی، عضو هیات رئیسه فدراسیون و یکی از گزینه‌هایی که جانشینی مهماندوست را نپذیرفت با مثبت دانستن انتخاب عسگری به مهر، گفت: عسگری یک انتخاب مناسب برای هدایت تیم ملی تکواندو بود که می‌تواند در هدایت این تیم موفق باشد. وی افزود: گفته بودم که مربیان خوب و کاربلد در ایران کم نداریم، اما از بین آنها فقط یک نفر می‌تواند سرمربی تیم ملی باشد. اما بیژن مقانلو، دستیار رضا مهماندوست و یکی از گزینه‌های سرمربیگری تیم ملی با رد پیشنهاد ادامه همکاری در تیم ملی تصریح کرد: فدراسیون مرا با این انتخاب خود شوکه کرد، حرفی برای گفتن ندارم و با کادر فنی همکاری نخواهم کرد.مقانلو یادآور شد: زحماتی که من و مهماندوست کشیدیم ثمره‌اش این بود که در آسیا، جهان و جام‌جهانی قهرمان شدیم و باید اجازه می‌دادند تا در المپیک هم موفقیتمان را ادامه دهیم.

ذوالقدر و تداوم موفقیت تکواندو

غلامحسن ذوالقدر، دبیر فدراسیون تکواندو که برخی او را مسبب برکناری مهماندوست می‌دانند، در این باره به جام‌جم گفت: قضاوت درباره این مساله را به مردم واگذار می‌کنم من 16 سال است در تکواندو به عنوان سرمربی تیم ملی و حالا به عنوان دبیر فدراسیون فعالیت می‌کنم، باید بگویم به سهم خودم به هیچ عنوان دلم نمی‌خواست چنین وضعیتی برای تیم ملی و رضا مهماندوست پیش بیاید، اما متاسفانه این حاشیه بزرگ به وجود آمد و جایی هم برای پادرمیانی من باقی نماند.

وی با بیان این‌که یقینا فدراسیون تکواندو و مجموعه این رشته قدردان زحمات مهماندوست هستند، درباره وضعیت پاداش رئیس‌جمهور به مهماندوست گفت: در این رابطه هم اعلام می‌کنم حواله خودروی اهدایی رئیس‌جمهور به مهماندوست صادر شده و در اختیار وزارت ورزش و جوانان است که به او تقدیم خواهد شد.

ذوالقدر همچنین با تاکید بر این‌که فریبرز عسگری از قهرمانان شایسته و مربیان خوب تکواندوی ایران است، تصریح کرد: یقین بدانید روند موفقیت‌های تکواندوی ایران ادامه خواهد یافت و نباید نگران نتایج آتی بود، چرا که قصد داریم با خرد جمعی بهترین تصمیمات را برای تکواندو بگیریم.

امید توفیقی‌ / ‌گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها