کونامی باید سایه الکترونیک آرتز را تحمل کند

پلتفرم: Xbox360 ،PS3 ،PC ،Wii PSP ،DS ،3DS ،iPhone ،iPad تهیه‌کننده:Konami سازنده: Football Sim سبک: ورزشی امتیاز:7.5
کد خبر: ۴۳۶۶۹۸

رقابت میان دو عنوان فیفا و پرو اوولوشن ساکر (PES) شاید بعد از رقابت ایکس باکس 360 و پلی استیشن 3، داغ‌‌ترین کل‌کل طرفداران بازی‌های رایانه‌ای باشد. هر سال هم همین موقع‌ها هر دو، شماره جدیدی را به بازار عرضه می‌کنند و تا مدتی بین این دو عنوان بحث و مقایسه وجود دارد. بدون تعارف PES2011 در مقابل فیفا 11 شکست سنگینی خورد. به همین دلیل مسوولان کونامی به این فکر افتادند تا با ایجاد راهکارهای جدید، مسائل آزاردهنده قبلی را برطرف کنند و یک تجربه جدید را به بازی‌کننده‌ها بدهند تا بلکه بتوانند امسال با رقیب خود رقابت کنند و چه بسا بتوانند عرصه رقابت را به نفع خود تغییر دهند. اولین بهبود در هوش مصنوعی دیده می‌شود که هم‌تیمی‌‌هایتان در دفاع و حمله هوش بیشتری از خود نشان می‌دهند. تاثیر هوش مصنوعی در تک‌تک صحنه‌ها چه در داخل و چه در خارج زمین کاملا مشهود است. هوش مصنوعی تک تک حرکت‌هایتان را پیش‌بینی می‌کند، فضاهای خالی را پوشش می‌دهد و این باعث می‌شود تا تاکتیک، کاربردی‌تر شود. همچنین حرکات بدون توپ یارهای خودی باعث فضاسازی بهتر مثلا برای شوت‌زنی می‌شود. همچنین آنها حرکات قطری و طولی را به صورت ترکیبی انجام می‌دهند و برای گرفتن پاس، به صورت زیگزاگی حرکت می‌کنند. بهبود هوش مصنوعی فقط به نکات حمله‌ای خلاصه نمی‌شود، بلکه ایرادهای دفاعی نسخه 11 هم تا حدود زیادی برطرف شده است. در نسخه قبلی مدافعان براحتی جا می‌ماندند و فضاهای خالی زیادی به حریف می‌دادند ؛ در حالی که الان مدافعان به صورت منطقه‌ای دفاع و روی یک خط حرکت می‌کنند تا فضای خالی کمتری به وجود بیاید. همچنین ارتباطشان با خط هافبک را بخوبی حفظ می‌کنند تا توپ را به هر شکلی از مهاجم بگیرند.

افزایش سرعت، ریتم بازی آن را کمی از حالت واقعی دور کرده است. البته طرفداران قدیمی باید از این موضوع بسیار خوشحال باشند، چون روند بازی آرکید گونه را ترجیح می‌دهند.

مثلا در شماره 11 سعی شده بود پاس‌ها خیلی دقیق باشد تا مثل فیفا 11 واقعی به نظر برسد که این موضوع ریتم بازی را کمی کند کرده بود. البته در شماره 12 دقیق بودن از بین نرفته است ولی سرعت پاس‌ها بیشتر شده که این خودش یک پیشرفت است. همچنین حرکت بازیکنان و درخواست آنها برای توپ را کاملا مشاهده می‌کنید. جدیدترین قابلیت اضافه شده هم حرکت بدون توپ بازیکنان است که البته مشکلات خاص خودش را دارد. حرکت بدون توپ می‌تواند در اختیار خودتان هم باشد طوری که با زدن دکمه R3 می‌توانید هر یک از بازیکن‌های کناری خود را انتخاب کنید و با آنالوگ سمت راست وی را به هر جایی که می‌خواهید بفرستید تا به او پاس بدهید. استفاده از این قابلیت بسیار پرکاربرد است و خیلی از مشکلات گیم‌پلی را حل می‌کند ولی به قول یکی از دوستان، انجام دادن آن مثل کشیدن یک دایره با دست راست و کشیدن یک مربع با دست چپ است. به همین دلیل شاید نشود از این قابلیت خیلی خوب به بهترین شکل استفاده کرد. البته کسانی که استعداد چنین کاری را داشته باشند پیشرفت قابل ملاحظه‌ای را در نوع بازی خود شاهد خواهند بود. البته این قابلیت در بازی‌های دونفره کاربردی ندارد ؛ چون حریف براحتی می‌تواند ببیند شما کدام بازیکن‌تان را برای پاس دادن انتخاب کرده‌اید. کنترل بازیکنان هم پیشرفت داشته و در کل راحت‌تر شده است. مثلا تک به تک‌ها خیلی بهتر شده است، چون با زدن یک دکمه می‌توانید حرکت طولی انجام بدهید، دروازه‌بان را فریب بدهید یا دور خود بچرخید و این کافی است تا هر بازی‌کننده‌ای را مغلوب کنید. انیمیشن حرکت بازیکنان هم نسبت به قبل بهتر و نرم‌تر شده است. با تمام این پیشرفت‌ها شماره 12هنوز کمبودهایی دارد. تقریبا می‌توان گفت تمام حالت‌های بازی تکراری بوده و حالت جدیدی اضافه نشده است. بخش آنلاین تاخیرهای زیادی دارد و همچنان با بخش آنلاین فیفا قابل مقایسه نیستند. فقدان تیم‌های دارای حق امتیاز هم که ایراد همیشگی این عنوان است. گزارشگرها هم وظیفه خود را تمام و کمال انجام نداده‌ و خیلی بی‌حال‌اند!

فرهنگ هدایتی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها