مالیات حقوق کارمندان و کارگران یکسان می‌شود

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از یکسان‌شدن مالیات بر حقوق کارمندان و کارگران از ابتدای سال آینده خبر داد. علی عسکری در گفت‌وگو با خبرنگار ما افزود: هم‌اکنون میزان پرداخت مالیات کارکنان بخش دولتی و خصوصی یکسان نیست و این براساس اصل 44 تبعیض محسوب می‌شود که باید رفع شود. وی اظهار کرد: ما در چارچوب اصلاحیه قانون مالیات‌‌ها که هم‌اکنون مراحل تصویب خود را در وزارت اقتصاد و دولت می‌گذراند و امیدواریم تا پایان سال جاری مصوبه آن را از مجلس هم بگیریم، یکسان‌سازی مالیات بر حقوق حقوق‌بگیران و اصلاحاتی در معافیت‌های مالیاتی را مد نظر داریم.
کد خبر: ۴۲۸۳۸۶

وی افزود: هم‌اکنون سقف مالیات پرداختی کارکنان بخش خصوصی یا به اصطلاح سیستم کارگری 35 درصد است حال آن که کارمندان به‌طور مقطوع 10 درصد مالیات می‌پردازند و این فاصله 25 درصدی تبعیض است.

عسکری تصریح کرد: این امر در مقایسه با نرخ جهانی نیز ضدعدالت است، چرا که مالیات کارکنان دولت در ایران از بسیاری از کشورها کمتر اما مالیات کارکنان بخش خصوصی بسیار بالاتر است و این رقم‌ها باید تراز شود.

وی اظهار کرد: شیوه محاسبه مالیات بخش کارمندی این است که ما براساس مواد 84 و 85 قانون مالیات‌های مستقیم به طور مقطوع 10درصد حقوق دریافتی مازاد بر سقف معافیت را به عنوان مالیات کسر می‌کنیم. هم‌اکنون معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران سالانه 5 میلیون و 820 هزار تومان و ماهانه 485 هزار تومان است. از مازاد این 485 هزار تومان به طور مقطوع 10 درصد به عنوان مالیات کسر می‌شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور درباره روش محاسبه مالیات بخش خصوصی گفت: براساس ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات بر حقوق بخش خصوصی به صورت پلکانی از 15 تا سقف 35 درصد کسر می‌شود. یعنی نسبت به مازاد حقوق دریافتی بر معافیت ماهانه 485 هزار تومان، به ازای هر پله 5 درصد مالیات از دریافتی کسر می‌شود. وی افزود: حال باید ما به یک نرخ یکسان برای هر دو گروه برسیم تا این اختلاف 25درصدی رفع شود.

وی به رقم این مالیات اشاره‌ای نکرد، اما اگر بخواهیم متوسطی برای دو رقم 10 و 35 درصد درنظر بگیریم، میانگین آن بین 20 تا 22 درصد خواهد بود که در این صورت مالیات بر حقوق بخش دولتی حدودا 2 برابر شده، اما از مالیات بخش خصوصی 10تا 15 درصد کم خواهد شد.

معافیت‌های مالیاتی کاهش می‌یابد

عسکری در پاسخ به پرسش «جام‌جم» مبنی بر این‌که در طرح جامع مالیاتی سیاست افزایش معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده، گفت: در این طرح ما قصد توسعه معافیت‌ها را نداریم و تاحد امکان آن را محدود خواهیم کرد، اما جایی که نیاز باشد مشوق‌های مالیاتی جایگزین معافیت‌ها خواهد شد. وی افزود: لذا معافیت‌های مالیاتی بزودی کاهش یافته و محدود می‌شوند.

پایان شهریور، آخرین فرصت پارچه‌فروشان

رئیس کل سازمان امور مالیاتی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: پارچه‌فروشان تا پایان شهریورماه فرصت دارند تا نسبت به ثبت‌نام برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنند. وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس درخواست یک ماه تمدید مدت زمان ثبت‌نام را ارائه کرده اما به دلیل آن‌که سه دوره این مدت زمان تمدید شده است دیگر نیازی به تمدید نیست، اما درصورت نیاز امکان تمدید یک ماهه آن وجود دارد.

وی ادامه داد: در صورتی که پارچه‌فروشان اقدام به ثبت‌نام نکنند مشمول جریمه‌ای بیش از 5‌/‌2 برابر مالیات می‌شوند.

وی گفت: تعداد اندکی در راسته مشخصی از بازار پارچه تهران از بازکردن مغازه‌های خود امتناع کردند که طی چند مرحله با آنها توافقاتی برای اجرای قانون و بازگشایی واحد‌ها شد، اما آنها به توافق‌ها پایبند نماندند.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به دیدار مشترک مسوولان سازمان امور مالیاتی، روسای اتحادیه‌ها با پارچه‌فروشان، کمیسیون اقتصادی مجلس و هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در این دیدارها قرار شد عمده‌فروشان پارچه که از سال 88 مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده بودند، از بخشش جریمه برخوردار و اظهار‌نامه‌ ارائه کنند، اما اعتراض‌ها ادامه یافت.

اجرای قانون حتمی است

وی ادامه داد: پارچه‌فروشان در روزهای گذشته اعلام می‌کردند به دلیل دریافت نکردن آموزش نمی‌توانند قانون را اجرا کنند، ولی بتازگی مدعی شدند که باید اجرای قانون 5سال به تعویق بیفتد. رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: ‌هر چند پارچه‌فروشان هیچ کدام از توافقات را اجرا نکردند، اما اجرای قانون حتمی است.

عسکری تصریح کرد: طاقه‌فروشان از اول فروردین ماه سال‌جاری مشمول مالیات بر ارزش افزوده شدند و براساس توافقات قرار است در صورت ارائه اظهارنامه، جریمه آنها بخشوده شود. وی گفت: خرده‌فروشان نیز مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شوند و قرار است تا پایان شهریورماه فهرست تفکیک شده بنکداران و عمده‌فروشان به سازمان امور مالیاتی ارائه شود.

عسکری با بیان این‌که،‌ در دوره‌ اخیر 4 میلیون و 400 هزار اظهارنامه مالیاتی دریافت شده که از این میزان یک میلیون و 916 هزار اظهار‌نامه به صورت الکترونیکی دریافت شده است،‌ افزود: برهمین اساس حدود 40 درصد از مردم اظهارنامه‌ها را به صورت الکترونیکی ارائه کرده‌اند. به گفته وی،‌ هر چند در برخی از استان‌ها تمام اظهار‌نامه‌ها به صورت الکترونیکی ارائه شده، اما در استان تهران استقبال از این طرح نشده است.

عسکری گفت: تهرانی‌ها از طرح‌های مالیاتی استقبال خوبی نمی‌کنند و از آنجایی که بخش زیادی از فعالیت‌های اقتصادی در این استان متمرکز است، شناسایی فعالان اقتصادی در تهران مشکل است.

عسکری درباره‌ اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده برای صنف طلافروش نیز گفت: تاکنون بیش از 13 هزار طلا‌فروش برای اجرای قانون ثبت‌نام کرده اند و 11 هزار نفر اظهار‌نامه ارائه کردند.

وی گفت: مالیات بر ارزش افزوده از مردم به عنوان مصرف‌کننده‌ نهایی دریافت و توسط واحد صنفی به دولت پرداخت می‌شود و مردم مالیات‌دهنده‌ اصلی هستند.

عسکری درباره مالیات بر ارزش افزوده سکه نیز گفت: بانک مرکزی برای فصل بهار 5‌/‌3 میلیارد تومان مالیات بر ارزش افزوده سکه پرداخت کرد و در دوره‌ جدید نیز از اول تا 15مهرماه اظهار‌نامه فصل تابستان را ارائه می‌کند.

وی افزود: هم‌اکنون از سکه‌های جدید که توسط بانک مرکزی به بازار وارد می‌شود، مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌شود و از سکه‌هایی که توسط مردم خرید‌ و فروش می‌شود، مالیات اخذ نخواهد شد.

عسکری با بیان این‌که، از سال آینده قانون مالیات بر ارزش افزوده برای خرده‌فروشان عملیاتی خواهد شد، نصب دستگاه‌های فروش در واحد‌های صنفی را الزامی دانست و گفت: با نصب این دستگاه، مبادلات اقتصادی به خوبی رهگیری و مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌شود.

رشد 30 درصدی درآمدهای مالیاتی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از رشد 30 درصدی درآمدهای مالیاتی در 5 ماهه ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: این رشد در منابع و پایه‌های مالیاتی قابل توجه بوده به نحوی که 90 درصد از بودجه پیش‌بینی شده در این بخش تاکنون محقق شده است.

عسکری گفت: درآمدهای مالیاتی در بخش مالیات مستقیم 28 درصد رشد نسبت به سال گذشته داشته و بر همین اساس تاکنون 91 درصد از بودجه پیش‌بینی شده در این بخش محقق شده است. وی تصریح کرد: در بخش مالیات غیرمستقیم نیز با 52 درصد رشد تاکنون 73 درصد بودجه پیش‌بینی شده این بخش محقق شده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان آن که مالیات غیرمستقیم برای اشخاص حقوقی 89 درصد رشد داشته است، ‌گفت: مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی نیز 24 درصد رشد داشته، ضمن آن‌که 96 درصد بودجه این بخش محقق شده است. به گفته وی، مالیات بر ثروت نیز در مدت مذکور 29درصد رشد داشته و 91 درصد بودجه نیز تحصیل شده است.

عسکری تصریح کرد: در مجموع درآمدهای مالیاتی مستقیم و غیرمستقیم در 5 ماهه نخست سال نسبت به مدت مشابه سال قبل 32 درصد رشد داشته و 78 درصد از بودجه سال جاری نیز محقق شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها