آخر هفته کجا بریم؟

تخت سلیمان، تختی که آرامش روی آن لمیده است

کد خبر: ۴۲۶۹۵۷

بناهایی با شکوه و سنگی و خالی از ساکنان چند هزار ساله‌شان و دریاچه‌ای آرام که آبش زیر نور مثل یک رویا رنگ به رنگ می‌شود؛ دریاچه‌ای که جزئی از آن بناهای تاریخی را تا همیشه زیر آب نیلگونش پنهان کرده و بعد، فقط سکوت است و گاهی صدای وزش باد که در دالان‌ها و میان ستون‌ها می‌گردد و رایحه گل‌های وحشی دشت را با خود می‌آورد. این وصف محوطه باستانی تخت‌سلیمان است، پیشنهاد این آخر هفته ما.

برای سفر به تخت سلیمان باید 45 کیلومتر به سمت شمال شرق تکاب در آذربایجان غربی حرکت کنید تا دریاچه را ببینید که از دور به نظر می‌آید ستون‌های بلند بناهای تاریخی اطرافش بر سطح آب شناورند.

گفته می‌شود که دریاچه تخت سلیمان 116ـ 112 متر عمق دارد و از آنجا که درصد املاح و مواد معدنی دریاچه بالاست برای کشاورزی و شرب از آن استفاده نمی‌شود.

مادها، اشکانیان، ساسانیان و مغول‌ها از اقوامی بوده‌اند که در منطقه تخت سلیمان زیسته‌اند اما آثار تاریخی به جا مانده در این منطقه بیشتر از دوره ساسانیان، اشکانیان و ایلخان‌های مغول است. از بناهای تاریخی ارزشمند تخت‌سلیمان می‌توان به آتشکده آذرگشتسب اشاره کرد که پادشاهان ساسانی در آن تاجگذاری می‌کرده‌اند اما روایاتی هم وجود دارند که نشان می‌دهند این آتشکده پیش از این دوران هم وجود داشته و قدمتش به 3000 سال می‌رسد. علاوه بر این نیایشگاه، معبد آناهیتا، کوه زندان و دژ بلقیس هم در محوطه تاریخی تخت سلیمان قرار دارند.

علی یوشی‌زاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها