60 درصد کلنی‌های زنبور عسل این استان از بین رفت

آفت به جان کندوهای زنبور عسل استان گلستان افتاد

وجود آفت و قارچ، موجب شد تا به60 درصد کلنی‌های زنبور عسل در علی‌آباد کتول واقع در شرق گلستان آسیب برسد. به گزارش مهر، بر اساس آمارهای اعلام شده 13 هزار کلنی زنبور عسل در علی‌آباد کتول وجود دارد که 60 درصد آن دچار آفت شدند.
کد خبر: ۴۲۱۹۹۳

از مجموع فعالان عرصه زنبورداری گلستان 260 نفر در علی‌آباد کتول به امر پرورش زنبور می‌پردازند و از این طریق امرار معاش می‌کنند. بیمه نبودن، کمبود ملکه اصلاح شده زنبور، حمایت نشدن و وجود عسل‌های تقلبی در بازار از جمله مشکلات زنبورداران است.

عدم مطالعه برخی زنبورداران و آشنا نبودن با مسائل تخصصی و پرورش زنبور، عدم تعویض بموقع ملکه، کمبود آگاهی در مورد خواص و ارزش واقعی محصولات زنبور عسل و در ارتباط نبودن با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقی و پژوهشی از دیگر چالش‌های فراروی صنعت زنبورداری است. یک کارشناس مسوول امور دام جهادکشاورزی علی‌آباد کتول در این زمینه گفت: امسال به دلیل ایجاد آفت و قارچ در درختان نمدار جنگلی و به تبع آن باز نشدن گل نمدار، زنبورداران منطقه دچار خسارت شدند. محمد کریمی افزود: به دلیل کمبود شهد و گرده در جنگل، زنبورها علاوه بر تغذیه دستی،دچار کاهش شدید جمعیت شدند.

به همین خاطر زنبورداران شهرستان، امسال در نوبت بهار و تابستان در کلنی‌هایشان عسل برداشت نکرده‌اند. به طوری که از 13 هزار کلنی زنبور عسل بیش از 60 درصد آن از بین رفته‌ و این امر برای زنبورداران مشکل ایجاد کرده است.

کارشناس مسوول امور دام جهادکشاورزی علی‌آباد کتول گفت: سال گذشته زنبورداران شهرستان در 3 نوبت بهار، تابستان و پاییز بیش از 100 تن عسل برداشت کردند اما امسال برداشت عسل ناچیز بود.

وی افزود: در صورتی که در فصل پاییز برای افزایش جمعیت کندوها به زنبورداران کمک و حمایت مالی نشود، زمستان تمامی کلنی‌های زنبور عسل از بین خواهند رفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها