براساس قانون برنامه پنجم توسعه پزشکان باید بین کار در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی یکی را انتخاب کنند

آغاز جداسازی پزشکان دولتی و خصوصی

براساس قانون پنجم توسعه، پزشکان نمی‌توانند به طور همزمان در 2 بخش دولتی و خصوصی کار کنند، اما برای اجرای این قانون باید اعتبار و بودجه لازم تخصیص یابد. براساس تبصره 2 بند «د» ماده 32 قانون برنامه توسعه پنجم، برای اجرای این مصوبه قانونی، دولت موظف است هزینه‌های واقعی خدمات درمانی را به مراکز درمانی دولتی بپردازد که معنای آن واقعی شدن تعرفه‌ای بخش دولتی است. همان چیزی که سال‌هاست همه از ضرورت آن سخن می‌گویند، ولی هیچ اقدام اساسی برای اجرایی شدنش انجام نشده است.
کد خبر: ۴۲۰۰۹۳

کارشناسان معتقدند پزشکانی که در بخش دولتی کار می‌کنند، به دلیل تعرفه‌های غیرواقعی مجبورند در یک یا 2 شیفت دیگر در بیمارستان‌های خصوصی فعالیت کنند و حتی از زمان کاری خود در بیمارستان‌های دولتی کم بگذارند و بیماران خود را به بخش خصوصی ارجاع دهند و این چرخه به هیچ وجه به نفع بیمار و سیستم درمانی نیست.

به گفته آنها، تمام وقت شدن پزشکان در یک بخش دولتی یا خصوصی به شرط واقعی شدن تعرفه‌های پزشکی موجب می‌شود پزشکان افزون بر تمرکز در درمان بیمار، به مقوله پژوهش و آموزش و به‌روز شدن خود نیز بپردازند؛ اما فاصله زیاد بین تعرفه‌های خصوصی و دولتی عملا چنین چیزی را غیرممکن کرده است.

اما حالا معاون وزیر بهداشت گفته است جداسازی پزشکان در بخش خصوصی و دولتی،‌ آغاز و اجرایی می‌شود.

به گفته وی، جداسازی پزشکان بخش دولتی و خصوصی از امسال به صورت تدریجی اجرا می‌شود و فعلا استادان باسابقه بالای 15 یا 20 سال دانشگاه‌های علوم پزشکی اجازه فعالیت در مطب‌های خصوصی را دارند.

رمضان محسن‌پور در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: براساس قانون برنامه پنجم توسعه باید پزشکان بین بخش دولتی و خصوصی یکی را انتخاب کنند یا شاغل بخش دولتی باشند یا شاغل بخش خصوصی، وزارت بهداشت هم این قانون را قبول دارد و آن را اجرا می‌کند، اما در شیوه اجرا به اجرای تدریجی این قانون قائل هستیم.

معاون پارلمانی وزارت بهداشت ادامه داد: اگر قرار باشد از فردا بگوییم هر پزشکی در بخش خصوصی است به بخش دولتی نیاید یا هر پزشکی در بخش دولتی است حق ندارد به بخش خصوصی برود، سیستم ارائه خدمات درمانی به مردم دچار مشکل می‌شود. چنین کاری شدنی نیست بلکه نیاز به زمان دارد و باید با درایت اجرا شود.

وی گفت: برنامه وزارت بهداشت این است که فعلا استادان باسابقه بالای 15، 20 یا 25 سال را که واقعا حضورشان در دانشگاه‌های علوم پزشکی ارزشمند است از این قانون معاف کنیم و به آنها اجازه دهیم که در وقت‌های اضافه‌ای که دارند فعالیت‌هایشان را در مطب‌های خصوصی ادامه دهند، زیرا اگر بگوییم از فردا باید بین بخش دولتی و خصوصی یکی را انتخاب کنید آموزش پزشکی در کشور صدمه می‌بیند.

محسن پور افزود: البته براساس ابلاغ وزیر بهداشت از این پس هر فردی که به عنوان هیات علمی جدید به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور وارد می‌شود، تعهد می‌دهد که در بخش خصوصی و غیردولتی کار نکند و تمام وقتش را در بخش دولتی فعالیت کند، این ابلاغیه اجرایی شده است و حتی برای اعضای هیات علمی باسابقه زیر 10 سال نیز با توجه به موقعیت و جایگاهی که دارند از امسال اجرا می‌شود.

وی اضافه کرد: اجرای این قانون بتدریج تا پایان برنامه توسعه به اجرای صددرصد می‌رسد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها