دیالوگ

«سلام کوچولو» اولین برنامه با حضور بچه ها

با عذرا وکیلی، که کلامش برای بچه‌های دیروز و امروز آشناست به گفتگو نشستیم که با هم مرور می‌کنیم.
کد خبر: ۴۱۶۴۵۸

از چه سالی در رادیو مشغول به کار شدید؟

از سال1350 کارم را شروع کردم. از همان سال هم برنامه سلام کوچولو روی آنتن رفت. از سال 52 مسوولیت برنامه به من سپرده شد و تا امروز در خدمت کوچولو‌های عزیز هستم.

فعالیت‌ هنری دیگری هم دارید؟

در اداره کل نمایش تهیه‌کننده قصه‌های شب رادیو ایران هستم و در بخش‌های نمایشی رادیو تهران، معارف، فرهنگ و جوان هم کار می‌کنم. ارزیاب برنامه‌های کودک و نوجوان مرکز استان‌های رادیو هستم. آموزش تهیه‌کنندگان برنامه‌های کودک رادیو در شهرستان‌ها را نیز به عهده دارم.

چرا خود را وکیلی معرفی می‌کنید؟

به دلیل علاقه زیادی که به همسرم دارم، از وقتی کارم را شروع کردم با فامیل همسرم که او هم در تلویزیون کار می‌کرد، خود را معرفی کردم؛ درواقع دو نفر که یکی هستیم. نام خانوادگی خودم داوودی است.

چه معیاری برای انتخاب بچه‌ها در برنامه سلام کوچولو دارید؟

خجالتی نباشد، نقاشی خوبی داشته باشد، رنگ‌ها، اشیا و موسیقی را بشناسد. در ضمن خانواده بچه باید مسوولیت‌پذیر باشد.

چه نوع مسوولیتی؟

به دلیل آموزش‌های مستمر بچه، پدر و مادر برای حفظ اشعار و دیگر برنامه‌ها در منزل با او کار کنند. در زمان ضبط برنامه که هفته‌ای یک الی 2 روز از ساعت 13 تا 16 بعدازظهر است، حضور یکی از والدین لازم است.

فقط از بچه‌ها برای اجرا استفاده می‌کنید؟

بله. «سلام کوچولو» اولین برنامه در ایران است که با حضور خود بچه‌ها تولید می‌شود و روی آنتن می‌رود. به دلیل روش‌های آموزشی صحیح و ارتباط منسجم بچه‌ها، گاهی اوقات برنامه زنده هم داریم مانند اعیاد شعبانیه که پخش شد.

بچه‌ها را از چه رده سنی انتخاب می‌کنید؟

از حدود 3 سالگی انتخاب می‌کنم؛ 2 تا 3 ماه اول بچه آموزش می‌بیند و حداکثر تا 7 سالگی به عنوان مجری همکاری می‌کند. پس از این سن بچه‌هایی که توانایی خوبی دارند، در کارهای نمایشی، موزیکال و جانبی فعالیت خود را ادامه می‌دهند.

از بچه‌های سال‌های دور خبری دارید؟

بله. دو نفرشان پزشک هستند. مژگان عظیمی در واحد دوبلاژ است. ژاله صادقیان گوینده موفقی شده و امیر قمیشی تهیه‌کننده است.

چند بچه با شما همکاری می‌کنند؟

5 بچه، به نام‌های: علی پنجه‌ای که از 5‌/‌4 سالگی تا حالا که 13 ساله شده، با من کار می‌کند. ترنم ادیبی که از 2 سال و 10 ماهگی روی پای من نشست و کارش را شروع کرد، حالا 11 ساله شده و امسال در ورودی مدرسه راهنمایی تیزهوشان قبول شده. امیرحسین حمیدی 5 ساله، سپهراد فرزامی 7 ساله، فاطمه سادات حمیدی 10 ساله در ضمن رامین جوادپور که از 5 سالگی وارد برنامه شد و حالا 24 ساله است، همچنان در برنامه سلام کوچولو در قسمت کارهای موزیکال و خوانندگی با من همکاری می‌کند. علیرضا آقابابایی هم آهنگ‌ساز برنامه است.

از خاطرات کار با بچه‌ها بگویید؟

لحظه به لحظه کارم خاطره است. برای مثال علی می‌گفت: وقتی اشتباه می‌کنم، نیشگونم بگیر. گفتم نه عزیزم دستت را ناز می‌کنم.

امیرحسین وقتی حدود 3 سال داشت، موقع ضبط برنامه که قصه می‌گفتم خوابش می‌برد؛ چون عادت به خواب ظهر داشت.

به ترنم گفتم: بگو بچه‌ها مسواک‌هاتون را با هم عوض نکنید. ترنم گفت: بچه‌ها دندوناتون را با هم عوض نکنید. آنقدر بامزه گفت که همان را پخش کردیم.

سیما پویا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها