هجوم ماسه‌های روان به روستاهای شرق هرمزگان

هجوم ماسه‌های روان 23 روستای شرق هرمزگان را تهدید می‌کند. از بین رفتن خانه‌ها، جاده‌ها، مزارع کشاورزی، تاسیسات آب، برق، مخابرات و اسکله‌های صیادی از خطرات هجوم ماسه‌های روان است.
کد خبر: ۴۱۵۱۷۴

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان در این باره به واحد مرکزی خبر گفت: 22 روستای شرق استان با جمعیت 22 هزار نفر به علت هجوم شن‌های روان ناگزیر به مهاجرت اجباری شده‌اند.

محسن یکتاپور افزود: حرکت ماسه‌های روان بر اثر خشکسالی‌های 13سال گذشته تاکنون بیش از 130 میلیارد ریال خسارت به بخش‌های کشاورزی، وارد کرده است.

از بین رفتن پوشش گیاهی، ساخت سد بدون رعایت حقابه و در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی، تخریب حوضه‌های آبریز، خشکی باتلاق‌ها و دریاچه‌ها در پی ساخت سدها و پهن بودن بستر رودخانه‌ها از عوامل موثر در گسترش بیابان‌ها در هرمزگان است.

مردم روستاهای شرق هرمزگان علاوه بر زیان‌های اقتصادی، از بیماری‌های چشمی، تنفسی و پوستی نیز رنج می‌برند.

پزشک متخصص بیماری‌های داخلی بیمارستان خاتم‌الانبیاء جاسک در این باره گفت: روزانه از 50 مراجعه‌کننده به این بیمارستان 20 نفر دچار تنگی‌نفس هستند.

سعید سلیمی افزود: کلیه درد، چشم درد، گوش درد، زخم انگشتان و ریختن ناخن‌ها از بیماری‌های شایع در روستاهای شرق جاسک است.

50 درصد بیابان‌های هرمزگان در شهرستان جاسک است.

رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان نیز گفت: برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی و جلوگیری از حرکت ماسه‌های روان هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

امید ذاکری افزود: پاشیدن مالچ برای جلوگیری از حرکت ماسه‌های روان یکی از طرح‌های این اداره کل است.

وی افزود: پیش از این وزارت نفت، مالچ را به صورت رایگان در اختیار اداره کل منابع طبیعی قرار می‌داد اما از دو سال پیش تاکنون این وزارتخانه، این ماده را به قیمت روز به این اداره کل می‌فروشد و در این مدت قیمت هر لیتر مالچ از 12 به678 تومان افزایش یافته است که با این حساب هزینه خرید مالچ‌، ‌مالچ‌پاشی و نهالکاری هر هکتار بیش از50 برابرشده است و به همین علت از سه سال پیش تاکنون مالچ‌پاشی در این مناطق متوقف شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان، بودجه طرح‌های بیابان‌زدایی سال گذشته را490 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این بودجه بسیار ناچیز است.

محسن یکتاپور افزود: گران بودن مالچ سبب شده است تا طرح بادشکن غیرهمسطح جایگزین طرح مالچ‌باشی در بیابان‌های هرمزگان شود.

در این طرح با استفاده از برگ‌های خرما، بادشکن ساخته و در میان آن نهال کاشته می‌شود.

18 استان در کشور بیابانی است که هرمزگان بعد از استان‌های یزد و اصفهان در جایگاه سوم قرار دارد.

ماسه‌های روان بر اثر سیلاب‌ها وارد خلیج‌فارس و دریای عمان می‌شوند و با موج به ساحل بازمی‌گردند و با هر وزش باد به حرکت درمی‌آیند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها