ادغام وزارت ارتباطات در امور زیربنایی از همان ابتدا با انتقادهای جدی و کارشناسی روبرو بود

ادغام وزارت ارتباطات منتفی می‌شود

چند روز بعد از تصویب ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در وزارت امور زیربنایی در مجلس، ظاهرا این ادغام در حال منتفی شدن است. به گزارش «جام‌جم»، مجلس شورای اسلامی 11 خرداد امسال شاهد تصویب یکی از جنجالی‌ترین طرح‌های چند ماه اخیر بود که به موجب آن وزارت ارتباطات در وزارت امور زیربنایی که متشکل از وزارتخانه‌های راه و ترابری و مسکن می‌شد، ادغام گردید اما این مصوبه از همان لحظه تصویب مخالفان زیادی پیدا کرد. علی اکبر آقایی، رئیس کمیسیون عمران که چند هفته قبل در گفت‌وگو با جام‌جم ادغام وزارت ارتباطات را در وزارتخانه‌های راه و مسکن به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح در کوچک‌سازی دولت مطرح کرده بود، این بار در صحن علنی با این مصوبه مخالفت کرد. رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از دیگر مخالفان جدی این طرح که خاستگاه آن کمیسیون اجتماعی مجلس بود،‌به شمار می‌رفت.
کد خبر: ۴۰۹۰۵۵

این ادغام البته یک قربانی هم داشت. معاون پارلمانی وزارت ارتباطات هفته گذشته در حالی برکنار شد که برخی رسانه‌ها مهم ترین علت این امر را «کم‌کاری» وی در موضوع ادغام وزارتخانه متبوعش عنوان کردند. اما سایر مدیران و مسوولان حوزه ارتباطی کشور به سرعت وارد عمل شده و هر کدام به نوبه خود از مشکلات این ادغام سخن گفتند.

اغلب منتقدان این مصوبه فعالیت وزارت ارتباطات را، یک امر کاملا تخصصی و مغایر با شرح وظایف وزارت امور زیربنایی دانستند. در‌این میان مسوولان وزارت صنایع و معادن هم به کمک همکاران خود در وزارت ارتباطات آمدند و این ادغام را زیر سوال بردند. به گفته مسوولان این وزارتخانه ادغام وزارت ICT در وزارت امور زیربنایی، دسترسی به اهداف تعیین شده در برنامه پنجم توسعه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را دشوار می‌کند. آنها استدلال می‌کنند که دسترسی به اهدافی مانند دولت الکترونیک، توسعه صادرات فناوری اطلاعات، توسعه زیرساخت‌های ارتباطی، توسعه صنعت IT و همچنین ارتقای امنیت ارتباطات با ادغام وزارت ICT در وزارت امور زیربنایی خدشه‌دار می‌شود.

باید پاسخگوی آیندگان باشیم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم دیروز تمام قد وارد میدان شد و این مصوبه را به شدت زیر سوال برد.

رضا تقی پور به فارس گفت: با توجه به عدم سنخیت و تجانس این وزارتخانه با وزارتین مسکن و راه، ادغام این سه خسارات فراوانی را به کشور تحمیل خواهد کرد که جبران آن برای آیندگان بسیار سخت و بعضا غیرممکن خواهد بود.وی ادامه داد: شاید بتوان امور شهرسازی و مسکن را با امور راه و ترابری هم سنخ دانست اما در کجای دنیا موضوعات کاملا تخصصی و فنی ارتباطات و فناوری اطلاعات که تخصصی بودن وزیر را نیز اجتناب ناپذیر می‌سازد با امور مسکن و راه هم‌سنخ می‌دانند؟ ضمنا آیا گمان نمی‌شود که با تکالیف سنگینی که وزارت مسکن در مورد خانه‌دار شدن تمامی افراد در طول دولت دهم دارد، سپردن تکلیفی تخصصی و سنگین مثل امور ارتباطات و فناوری اطلاعات که خود با عنایت به تکالیف برنامه پنجم حجم عظیمی از عملیات تخصصی را دارا می‌باشد سرعت توسعه مسکن، شهرسازی و توسعه راه‌ها را نیز با کندی مواجه می‌سازد؟

تقی‌پور افزود:با توجه به عدم سنخیت و تجانس وزارتخانه تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزارتین مسکن و شهرسازی و راه و ترابری و با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی در عرصه ارتباطات و لزوم همگام شدن با تحولات جهانی و ایجاد زیرساخت‌های لازم ضمن تاکید بر نظر تخصصی دولت که قبلا هم در جلسه هیات وزیران اعلام شده بود ادغام مزبور فاقد‌‌هرگونه وجاهت تخصصی، فنی و حرفه‌ای است و جای دفاع ندارد.

وی در پاسخ به این پرسش که در این صورت به نظر شما جایگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور ما چگونه باید باشد؟ تصریح کرد: از آن جا که در اکثر کشور‌های پیشرفته جهان جایگاه چنین وزارتخانه‌ای به عنوان یک ساختار مستقل و مقتدر کاملا مشخص و از حمایت‌های ویژه حاکمیت برخوردار است، ادغام وزارتخانه‌ای با این اهداف و وظایف خطیر در وزارتخانه‌هایی که به لحاظ اهداف و وظایف و زمینه‌های لازم و کافی فنی-تخصصی هیچ‌گونه مشابهتی ندارند مسلما ضربه سنگینی به تحقق اهداف برنامه پنجم و به دنبال آن اهداف سند چشم‌انداز وارد خواهد کرد.

نظر شورای نگهبان درباره این ادغام

این انتقادات تا جایی پیش رفت که برخی از نمایندگان از تهیه طرح جدیدی برای لغو ایجاد وزارت امور زیربنایی در وزارت ارتباطات خبر دادند. اما سرانجام سخنگوی شورای نگهبان به عنوان مرجعی که حرف آخر را در این رابطه می‌زند وارد عمل شد و از ایراد قانون اساسی این ادغام خبر داد.

عباسعلی کدخدایی درباره نظر شورای نگهبان در خصوص مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی مبنی بر گنجاندن وزارت ارتباطات در وزارت امور زیربنایی و نهایتا تشکیل یک وزارتخانه گفت: اعضای این شورا در جلسه اخیر خود بحث‌هایی در این باره کردند که فکر می‌کنیم ادغام سه وزارتخانه به گونه‌ای با اصل 133 قانون اساسی و تفسیری که اخیرا شورای نگهبان در این جهت داشته، مغایر است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران وی با بیان این‌که هنوز نظر شورای نگهبان درباره این ادغام نهایی نشده است، افزود: سعی خواهیم کرد اوایل هفته آینده نتیجه رسمی و قطعی این موضوع را به مجلس شورای اسلامی اعلام کنیم.

به این ترتیب با اعلام نظر شورای نگهبان در این رابطه تقریبا پرونده این ادغام را باید بسته شده دانست و آن را به‌بایگانی سپرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها