کاترین اشتون به نامه‌ صالحی پاسخ داد

اتحادیه اروپا: مشکل بحرین راه‌حل نظامی ندارد

از دو نامه‌ای که علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه کشورمان به دفاتر روسای سازمان ملل و سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارسال کرد، روز گذشته به یکی از آنها پاسخ کتبی داده شد و کاترین اشتون هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا جواب نامه صالحی را در قالب نامه‌ای ارائه داد. محور نامه‌های صالحی، بحرین و اوضاع نابسامان این کشور بود که در پی اقدام مداخله‌جویانه عربستان و همکاری ریاض با منامه در سرکوب مردم معترض، شرایط اسفباری یافته است.
کد خبر: ۳۹۷۳۹۳

وزیر خارجه ایران در نامه‌های ارسالی خود خطاب به بان کی مون و اشتون به سرکوب مردم بحرین به شیوه‌های غیرقابل تصور از طریق حمله به خانه‌ها، ربودن انسان‌ها، تخریب مساجد، اخراج کارمندان و کارگران و در نهایت مختل کردن زندگی روزمره مردم این کشور اشاره کرده بود و با ابراز تاسف از این‌که احساس می‌شود شورای امنیت نسبت به این مساله توجه نکرده و اقدامات لازم را به عمل نیاورده‌، تاکید کرد :«این در حالی است که در موارد مشابه در تحولات سایر کشورهای منطقه، عملکرد متفاوت از این شورا مشاهده شده است».

به گفته صالحی، وضعیت شرایط بحرین در حالی این گونه حاد و غیرانسانی شده است که قیام مردم این کشور همانند قیام‌های مردمی در دیگر کشورها از جمله تونس و مصر، قیام اکثریت مردم برای حصول به مطالبات مشروع خود بوده است.صالحی همچنین اواسط فروردین گفت‌وگوی تلفنی هم باکاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت و خواستار اقدامات عملی و موضعگیری شفاف اتحادیه اروپا در این زمینه شده بود.

اینک چند روز بعد از ارسال این نامه‌ها، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ مکتوب خود را به دفتر وزیر خارجه ایران فرستاده است.

وی درباره اوضاع جاری خاورمیانه بویژه وضعیت نگران‌کننده بحرین تاکید کرد: گفت‌وگو تنها راه‌حل برای برون‌رفت از اوضاع کنونی در بحرین است. در نامه اشتون اشاره بیشتری به خواسته صالحی مبنی بر اتخاذ مواضع شفاف و بدون تبعیض اتحادیه اروپا نشده است.

نامه وزیر خارجه ایران به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل و کاترین اشتون رئیس سیاست خارجه آمریکا اگر چه به صراحت تاکید داشت که مساله بحرین، راه‌حل نظامی ندارد اما دولت‌های عرب حوزه خلیج‌فارس که چند وقتی است در حمایت از عربستان و دولت بحرین، موضع خصمانه‌ای را علیه کشورمان اتخاذ کرده‌اند در بیانیه‌ای که اخیرا منتشر کردند گستاخانه، نامه‌های صالحی را مصداق اتهامات بی‌پایه و اساس خود عنوان کردند.

ایران نیز در واکنش به نشست وزرای خارجه 6 کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج‌فارس، ‌بیانیه آنان را مردود و بی‌اساس خواند.

رایزنی اشتون و فیصل درباره ایران

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همزمان با نامه‌ای که در پاسخ به نامه صالحی نوشت، با وزیر خارجه عربستان نیز درباره ایران گفت‌وگو کرد.

به گزارش ایسنا وبه نقل از پایگاه خبری عرب‌نیوز، کاترین اشتون در اولین سفرش به عربستان با هدف تحکیم روابط بین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس و اتحادیه اروپا وارد منطقه شد و به گفته مایکل مان سخنگوی اشتون، دو طرف در گفت‌وگوهای خود درباره آنچه وی نگرانی‌ها درباره دخالت ایران در امور کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس خواند، مذاکره کردند.

تکرار اظهارات ضدایرانی مقامات بحرینی

در حالی که مقامات ایران خواستار حل و فصل مشکلات به وجود آمده در بحرین باتوجه به خواست مردم و بدون دخالت سیاسی و نظامی خارجی هستند، ظاهرا سران حکومت این کشور تمایلی به فرونشاندن تنشی که خود به وجود آورده‌اند نیستند و همچنان تمایل دارند به دامنه خصومت خود علیه ایران بیفزایند. این سیاست دیروز از سوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، فرار به جلو به قصد فرافکنی مشکلات داخلی نامیده شد. وزیر خارجه بحرین که کشورش با کمک نیروهای عربستانی سپرجزیره مخالفان داخلی را بشدت سرکوب کرده است در اظهاراتی ضدایرانی آنچه را که انتقادات بی‌سابقه ایران علیه کشورش و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس خواند، محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، شیخ خالد بن احمد آل‌خلیفه در گفت‌وگو با خبرنگاران در دبی گفت: هرگز شاهد چنین انتقادات مستمری از سوی ایران علیه بحرین و سایر کشورهای حوزه خلیج‌فارس نبود ه ایم. وی مدعی شد: معمولا تا پیش از این انتقادات کوتاه بود اما طی دو ماه اخیر مساله فرق کرده است.

تاکید جامعه روحانیت مبارز بر حمایت از مردم بحرین

اما اقدامات خصمانه‌ای که علیه مردم بحرین در حال وقوع است، به قدری تشدید یافته که جامعه روحانیت مبارز نیز دیروز با صدور بیانیه‌ای با محکوم کردن حوادث بحرین، یمن و لیبی، از دولت خواست با تکیه بر یک دیپلماسی فعال و استفاده از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب از حقوق مردم مظلوم این کشورها دفاع کند.در بخشی از این بیانیه آمده است: جامعه روحانیت مبارز از علما ، روحانیون و حوزویان سراسر جهان اسلام می‌خواهد که با تمام توان از حقوق مردم مظلوم و مسلمان کشورهای بحرین، یمن و لیبی دفاع کرده و فریب تبلیغات دشمن در طایفه ای خواندن نهضت مردم مظلوم بحرین را نخورده و با استفاده از ظرفیت نفوذ خود در بین اقشار مختلف مردم صدای مظلومیت این مردم را به گوش جهانیان برسانند. در این بیانیه از مردم آزادیخواه جهان هم خواسته شده است که با برپایی تظاهرات و اعلام حضور در صحنه به هر شکل ممکن و با نوشتن ، گفتن و روشنگری سعی در زنده نگه داشتن این حرکت‌های آزادیخواهانه در کشورهای اسلامی بحرین، یمن و لیبی داشته و آنان را در جهت احقاق حقوق خود کمک کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها