کاتوزیان: شیب اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها تند است و باید اصلاح شود

احتمال سلب اختیار اصلاح قیمت‌ها از دولت

رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به 3 راهکار پیشنهادی مجلس برای اصلاح قیمت حامل‌های انرژی گفت: اگر دولت راهکارهای مجلس را نپذیرد و روش افزایش قیمت‌ها را اصلاح نکند، ناگزیر به سلب بخشی از اختیارات دولت هستیم. حمیدرضا کاتوزیان در گفت‌وگو با مهر، به جلسه کمیسیون انرژی مجلس با مسوولان دولتی برای بررسی افزایش نامتعارف قیمت قبوض گاز اشاره کرد و گفت: نمایندگان اعتراضات و انتقادات خود را نسبت به افزایش نامتعارف قیمت گاز بیان کردند.
کد خبر: ۳۹۵۵۰۸

وی تصریح کرد: آنچه مسوولان حاضر در جلسه تاکید داشتند این بود که تعداد قبوضی که بالای 40 هزار تومان صادر شده بسیار کم است، حتی درمورد بوشهر که نمایندگان آن در جلسه حاضر بودند، گفتند تنها دو درصد قبوض این استان بالای 40 هزار تومان است، این در حالی بود که نمایندگان این پاسخ را نپذیرفتند و معتقد بودند آمار خیلی بیشتر از این است. کاتوزیان گفت: نمایندگان معترض از صدور قبض‌های گاز با نرخ بالا حتی در روستاها خبر دادند.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: به جمع‌بندی رسیدیم که 3 راهکار در این زمینه باید اعمال شود تا شاهد نارضایتی مردم در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نباشیم.

وی ادامه داد: یک راهکار این است که شیب تندی که دولت در اجرای قانون هدفمندی در نظر گرفته اصلاح شود. این شیب، شیب مدنظر قانون مصوب مجلس نیست. ما در مجلس مصوب کردیم طی 5 سال قیمت بنزین به 90 درصد فوب خلیج فارس برسد و قیمت گاز ظرف 5 سال به 75 درصد قیمت گاز صادراتی برسد، در حالی که هم اکنون قیمت گاز در همین ابتدا سه برابر گذشته شده و به نظر ما این شیب تند است.وی تصریح کرد: راهکار دوم اصلاح روش پلکانی است که درست انتخاب نشده است. فاصله پله‌های این پلکان باید افزایش یابد.کاتوزیان یادآور شد: بحث دیگر مربوط به توزیع یارانه‌هاست که متاسفانه مردم این یارانه را بخوبی مدیریت نمی‌کنند. پرداخت یارانه برای جبران افزایش قیمت حامل‌های انرژی است و مردم باید قبوض را از دریافت یارانه‌ها پرداخت کنند در حالی که این دریافتی‌ها در جای دیگری هزینه می‌شود.رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که اگر دولت راهکارهای ارائه شده را نپذیرفت، چاره چیست و مشکل مردم در پرداخت قبوض چگونه حل خواهد شد، گفت: اگر دولت پیشنهادات را نپذیرد راه حل آخر این است که اصلاحیه‌ای به قانون هدفمندی یارانه‌ها بزنیم و بخشی از اختیارات دولت را بگیریم.

وی ادامه داد: این اختیارات می‌تواند اختیار قیمت‌گذاری حامل‌های انرژی باشد، زیرا طبق مصوبه مجلس سالانه دولت می‌توانست 20 درصد به قیمت‌ها اضافه کند، اما آنچه شاهد هستیم بیش از 20 درصد است و این به مردم فشار وارد می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها