اطلس ملی آموزش عالی رونمایی شد

«اطلس ملی آموزش عالی» در سومین نشست روسای دانشگاه‌های منتخب طرح آمایش آموزش عالی رونمایی شد.
کد خبر: ۳۹۰۳۱۹

به گزارش ایسنا، دکتر احمد سلطانی‌نژاد، مدیر گروه سامانه اطلاعات جغرافیایی آموزش‌عالی با اشاره به ویژگی‌های این اطلس عنوان کرد: بخش عمده اطلس ملی آموزش عالی به صورت الکترونیکی و در دو نسخه دیجیتالی و پرینت آماده انتشار است.

وی با بیان اینکه در این اطلس تمام اطلاعات آماری دانشگاه‌ها و موسسات در سطح ملی مطرح شده است عنوان کرد: در قسمت دانشجویان این اطلس وضعیت دانشجویان به تفکیک نوع مرکز آموزشی، جنسیت، گروه دانشجویان و غیره تقسیم شده است که بر این اساس 48 درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد، 27 درصد در دانشگاه‌های پیام نور در حال تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه باید اصطلاحی جایگزین عنوان دانشگاه‌های مجموعه وزارت علوم شود، به بحث جنسیت در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در این بحث جنسیت زنان به مردان در دانشگاه آزاد 40 به 60 است در حالی که در برخی استان‌ها این نسبت تفاوت می‌یابد. به عنوان نمونه وضعیت دانشگاه پیام نور کاملا برعکس دانشگاه آزاد است به نحوی که دانشگاه پیام نور 70 درصد زن و 30 درصد مرد در حال تحصیل هستند. همچنین پراکندگی دانشگاه‌ها در استان‌های مختلف پوشش مناسبی داشته است.

وی با اشاره به تفکیک جنسیتی در دانشگاه علمی کاربردی تصریح کرد: در این دانشگاه به علت فنی حرفه‌ای بودن بسیاری از رشته‌ها 56 درصد از جمعیت دانشجویی این دانشگاه‌ها را مردان و مابقی را زنان تشکیل می‌دهند. در حالی که در دانشگاه‌های دولتی 45 درصد دانشجویان مرد و 55 درصد زن هستند.

سلطانی‌نژاد با اشاره به انتشار نسخه جدید اطلس آموزش عالی بر اساس آمار سال تحصیلی 87، 88، 89 در سایت وزارت علوم، عنوان کرد: نسخه قبلی اطلس مربوط به سال 87-88 بود اما این نسخه جدید با همکاری سازمان پژوهش‌ها تهیه شده است و همچنین در تابستان سال آینده نسخه جدید اطلس آموزش عالی سال 89-90 ارائه می‌شود.

مدیر گروه سامانه اطلاعات جغرافیایی آموزش‌عالی با اعلام اینکه اطلس استانی آموزش عالی نیز تا حدود 2 ماه آینده آماده خواهد شد، گفت:‌ در مرحله بعد اطلاعات استان‌ها بر اساس رشته‌ها با عنوان اطلاس رشته‌های آموزش عالی تهیه و ارائه خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها