استاندار خوزستان در نشست خبری عنوان کرد

سال 90 تحولی عظیم در بخش حمل و نقل استان خوزستان

استاندار خوزستان گفت: عملیات اجرایی راه آهن خوزستان به استانهای فارس و اصفهان که می‌تواند تحولی عظیم در بخش حمل و نقل استان خوزستان و منطقه جنوب کشور ایجاد کند در سال 90 اجرایی می‌شود.
کد خبر: ۳۹۰۰۲۷

به گزارش مهر، سید جعفر حجازی شامگاه سه شنبه در آخرین نشست خبری سال 89 خود با خبرنگاران رسانه‌های استان با ارائه آخرین روند اجرایی سفرهای استانی هیات دولت به خوزستان، اعتبارات این سه سفر را 22 هزار و 700 میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار کرد: 206 مصوبه سفر اول هیات دولت به استان تاکنون 82 درصد پیشرفت داشته که از این میان 64 درصد مصوبات به صورت کامل اجرا شده، 17 درصد درحال اجرا و مابقی آنها در بودجه سال 90 گنجانده و در این سال اجرایی می‌شود ضمن برخی مانع قانونی دارد که به هیچ وجه اجرا نمی‌شوند.

وی در خصوص پروژه‌های مهمی از سفر اول هیات دولت که در سال 90 اجرایی می‌شوند، افزود: توافقنامه نهایی ساخت کارخانه 170 هزار تنی آلومنیوم مسجدسلیمان با سازنده انجام و زمین نیز تملک شده است. این کارخانه اوائل سال آینده کلنگ زنی می‌شود و به همراه نیروگاهش می‌تواند شش هزار فرصت شغلی ایجاد کند.

ایجاد شش هزار فرصت شغلی برای مسجدسلیمان

 حجازی ادامه داد: پنج سد مصوب شده در سفر اول نیز با اختصاص اعتبار 40 میلیارد تومان در بودجه سال 90 گنجانده شد و در این سال وارد فاز عملیاتی می‌شود. همچنین ساخت خط جدید راه آهن تهران به خوزستان نیز در بودجه 90 پیش بینی شده که شامل دو خط است که با مشارکت بخش دولتی و خصوصی اجرا می‌شود. پتروشیمی اندیمشک نیز با بخش خصوصی به توافق رسیده و در سال 90 وارد فاز عملیاتی می‌شود.

88 درصد مصوبات سفر دوم تعیین تکلیف شد

 استاندار خوزستان به سفر دوم هیات دولت به استان خوزستان اشاره کرد و گفت: 35 درصد از مصوبات این سفر به صورت کامل اجرایی شده، 34 درصد در حال اجرا هستند، پنج درصد تامین اعتبار شده، سه درصد مجوز ماده 32 را دریافت کرده و چهار درصد در لایجه بودجه پیش بینی شده اند که می‌توان نتیجه گرفت 59 درصد کل مصوبات اجرا یا در حال اجرا هستند. از این میان 29 درصد با مشکلاتی از قبیل موانع قانونی، عدم اختصاص تسهیلات بانکی و... مواجه هستند بنابراین 88 درصد پروژه‌های تعیین تکلیف شده‌اند.

تمام بیمارستانهای مصوب در سال 90 عملیاتی یا تکمیل می‌شود

 حجازی در خصوص مهم‌ترین پروژه‌های سفر دوم که در سال 1390 اجرایی می‌شوند عنوان کرد: مصوبه دو نیروگاه 500 مگاواتی یکی در شرکت فولاد خوزستان و یکی در شهرستان اندیمشک با مشارکت بخش خصوصی در سال آینده اجرایی می‌شوند. ساخت و تکمیل تمام بیمارستانهای مصوب در سفر دوم نیز در بودجه سال 90 استان گنجانده شده است. فرودگاه‌های جدید اهواز و بهبهان نیز در حال دیوار کشی هستند و در سال 90 اجرایی می‌شوند.

آغاز 200 هزار هکتار بیابان زدایی

 وی ادامه داد: عملیات اجرای 200 هزار هکتار بیابانی زدایی در استان با اعتبار 480 میلیارد تومان به پیمانکار واگذار شده و به زودی آغاز می‌شود. کارهای باقیمانده فاضلاب شهرهای استان و پنج تصفیه خانه که از طریق اعتبارات بودجه‌ای و فروش اوراق مشارکت به مبلغ 300 میلیارد تومان در فروردین ماه سال 90 آغاز می‌شود. کار تخریب و نوسازی ورزشگاه پنج مهر آبادان با اعتبار چهار هزار و 200 میلیارد تومان در بودجه سال 90 گنجانده شده و ظرف یک سال آماده بهره برداری می‌شود.

استاندار خوزستان به 187 مصوبه سفر سوم هیات دولت به خوزستان اشاره کرد و گفت: 19 درصد مصوبات تکمیل، 31 درصد در حال اجرا، دو درصد تامین اعتبار شده اند و 42 درصد دارای مشکل قانونی و تسهیلاتی هستند. در همین زمینه راه آهن اصفهان به خوزستان که شش هزار کیلومتر است از طریق فاینانس با کشور چین و همچنین پروژه فاضلاب شهری اهواز با اعتبار 30 میلیارد تومان در بودجه سال 90 پیش بینی و در همین سال اجرا می‌شود.

حجازی به وضعیت خوزستان در بودجه سال 90 اشاره کرد و اظهار کرد: با تلاشهای صورت گرفته سعی کردیم جلسات ویژه‌ای برای بررسی مشکلات استان با معاون اول رئیس جمهور داشته باشیم و در نهایت موفق شدیم کل پروژه‌های قابل اجرا را در بودجه سال 90 جا بدهیم.

دو هزار و 800 میلیارد تومان بودجه سال 90 خوزستان

 وی افزود: در سال 89 کل اعتبارات استان از تمامی محلهای بودجه‌ای دو هزار و 200 میلیارد تومان بود که همین بودجه 10 برابر استانی مثل خراسان شمالی بود ولی با رایزنیهای صورت گرفته اعتبارات استان در بودجه سال 1390 به دو هزار و 800 میلیارد تومان افزایش یافت که این رقم در کل شاهد رشد 22.8 درصدی بود. بیشترین افزایش بودجه مربوط به حوزه راه و ترابری بود که از 45 میلیارد تومان در سال 89 به 147 میلیارد تومان در سال 90 رسید و می‌توان امیدوار بود که در سال آینده وضعیت راه‌های استان بهبود یابد.

حجازی همچنین به ورزشگاه 50 هزار نفری الغدیر اهواز اشاره کرد و گفت: با تلاشهای فراوان موفق شدیم اعتبارات مربوط به این ورزشگاه را در بودجه سال 90 بگنجانیم چرا امسال سال پایه برای برنامه پنجم توسعه بود و وارد شدن این طرح عمرانی می‌تواند باعث شود که در سال‌های آینده هم اعتباراتی برای آن جذب کرد.

انقلاب در بیمارستان سازی

 نماینده عالی دولت در استان خوزستان به وقوع یک انقلاب در بخش بیمارستان سازی در استان اشاره کرد و گفت: در بودجه سال 90 وضعیت 29 بیمارستان در سراسر استان تعیین تکلیف شده که بخشی از آن در سال آینده تکمیل و افتتاح می‌شوند با این وجود کل ظرفیت بیمارستانی استان تا پایان دولت دهم تکمیل و اجرایی می‌شود.

حجازی افزود: ساخت راه آهن خوزستان به استان فارس هم با مشارکت دولت و بخش خصوصی در سال 90 آغاز می‌شود و با وجود خط آهن اصفهان به خوزستان می‌توان شاهد ایجاد یک تحول در بخش حمل و نقل استان و جنوب کشور بود.

 اختصاص395 میلیارد تومان به بخش فاضلاب

 وی به مشکل فاضلاب و تصفیه خانه‌های فاضلاب استان اشاره کرد و افزود: در سال اخیر 12 میلیارد تومان برای فاضلاب اختصاص یافت که در سال 89 این رقم به 30 میلیارد تومان رسید ولی برای سال 90 به وجود فروش اوراق مشارکت در مجموع 395 میلیارد تومان برای اجرای شبکه فاضلاب و تصفیه خانه‌های آن اختصاص خواهد یافت که با این مبلغ می‌توان امیدوار بود که کل مشکل فاضلاب استان تا پایان دولت دهم حل خواهد شد.

حل مشکل آب استان تا پایان دولت دهم

 حجازی به آبرسانی به شهرهای خوزستان اشاره کرد و گفت: 20 میلیارد تومان در بودجه سال 90 برای آبرسانی اختصاص یافته که 500 میلیارد تومان هم از طریق فروش اوراق مشارکت به این مبلغ افزوده می‌شود و هزار میلیارد تومان نیز بابت فروش یکی از نیروگاه‌های برق آبی نیز به بخش آبرسانی اختصاص خواهد یافت. با این اوصاف تا پایان دولت دهم شاهد حل مشکل کمبود آب در تمام شهرهای استان خواهیم بود. در عین حال مبلغ 310 میلیارد تومان از محل فروش یکی از نیروگاه‌های گازی کشور به گسترش و اصلاح شبکه برق خوزستان اختصاص خواهد یافت.

ایجاد بیش از 85 هزار فرصت شغلی در خوزستان

 رئیس کارگروه اشتغال استان افزود: تعهد استان برای ایجاد اشتغال در سال جاری 82 هزار فرصت شغلی بود که تا به امروز 85 هزار فرصت شغلی ایجاد شده و تا پایان سال بازهم این رقم افزایش خواهد یافت. همچنین به این رقم باید استخدام هزار نفر در دستگاه‌های دولتی، جذبهای صورت گرفته توسط شرکت‌های پتروشیمی و چندین مکان دیگر را اضافه کرد که فرصت‌های شغلی وارد این آمار نشده است.

ایجاد 134 هزار شغل در سال90

 وی افزود: برای سال آینده تعهد استان ایجاد 134 هزار فرصت شغلی است که کار سختی به نظر می‌رسد چراکه در این مدت بسیاری از ظرفیتهای شغلی استان تکمیل شده ولی این امیدواری وجود که با اختصاص مبلغ سه میلیارد دلار از سوی دولت از محل صندوق توسعه ملی به صنایع پائین دستی پتروشیمی شاهد افزایش اشتغالزایی خواهیم بود. همچنین توافق لازم برای آغاز عملیات اجرایی 75 طرح پتروشیمی آغاز شده که با بهره برداری از آنها 124 هزار فرصت شغلی در خوزستان ایجاد می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان خوزستان اضافه کرد: در بخش آمایش صنعت نیز که در بودجه سال 90 گنجانده شده می‌توان 11 هزار فرصت شغلی در استان ایجاد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها