در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
با توجه به این موارد، شاید شنیدن آلبومی که بدون خواننده و براساس موسیقیسازی شکل گرفته، دراین دوره تجربهای متفاوت باشد؛ دورهای که موسیقی بیکلام مخاطب کمتری دارد و ناشران به انتشار آلبومهایی اینچنینی رغبت نشان نمیدهند.
آلبوم موسیقی «در لحظه» شامل دو نوازی بهنام معصومی، نوازنده تنبک و بابک غسالی، آهنگساز و نوازنده بربط است که برخلاف موج خواننده سالاری در میان مخاطبان تنها به اجرای موسیقیسازی پرداخته است.
این آلبوم شامل 6 قطعه به نامهای نوا، ضربی بینوا، ماهور، اصفهان، ضربی اصفهان و بیات ترک است که براساس رویکردی بر هنر بداههنوازی بربط و تنبک شکل گرفته است.
بابک غسالی در مقام نوازنده بربط و آهنگساز در جلد این آلبوم نوشته است: « این بداههنوازی نشأت گرفته از یک بیان شخصی است، بدون هیچ برداشتی از ردیف موسیقی ایرانی و تنها بر مبنای مدگردی موسیقی ایران زمین تشکیل یافته است. تفکر حاکم بر این اثر متکی بر یک جمله از پیش ساخته نبوده، بلکه متاثر از احساسی درونی و لحظهای و در عین حال بیانگر اصالت ایرانی آن است.
به تعبیری دیگر پیشروی در این اثر برپایه یک ریتم خاص نبوده، بلکه ریتمها در هر لحظه و تحت تاثیر احساسات نوازنده در تغییر است تا بیانگر تلاش این مجموعه در ارائه تجربهای بر پایه بداههنوازی با ساز و بربط باشد.» حسین بهروزینیا، بربط نواز و عضو گروه دستان در توصیف نوازندگان واین آلبوم نوشته است:«همیشه آرزو داشتم بربط این ساز 1500 ساله دوباره جایگاه واقعی خود را در عرصه موسیقی ایرانی بیابد. جای بسی خرسندی است که امروز شاهد هنرمندانی همچون بابک غسالی هستیم که پا به صحنه هنر موسیقی گذاشته و با ارائه کارهایی از این دست، زمینهساز پیشرفت و تعالی این ساز و در نهایت موسیقی ایرانی را فراهم میسازند. با امید به شنیدن آثار دیگری از این هنرمند جوان در آینده.»
آلبوم موسیقی در لحظه از سوی موسسه فرهنگی ـ هنری آوای شبلی منتشر شده است.
امیرسعید بورنگ / جامجم
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: