«جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی به بخش مسابقه جشنواره برلین راه یافت

خیز دوباره سینمای ایران برای خرس نقره‌ای

شصت‌و یکمین دوره‌ جشنواره‌ فیلم برلین، «جدایی‌نادر از سیمین» جدیدترین ساخته‌ اصغر فرهادی را برای بخش اصلی انتخاب کرد. فرهادی 2 سال قبل نیز با فیلم «درباره الی» در بخش مسابقه‌ برلین حضور داشت و خرس نقره‌ای را برای بهترین کارگردانی گرفت و امسال دوباره با جدیدترین ساخته‌اش در بخش اصلی این جشنواره حضور دارد. جشنواره برلین یا برلیناله در کنار جشنواره‌های ونیز و کن، مهم‌ترین رویداد سینمایی اروپا به شمار می‌رود. سینمای ایران نیز همواره در این جشنواره مورد استقبال داوران و تماشاگران قرار گرفته است، اولین بار فیلم «طبیعت بی‌جان» ساخته سهراب شهید ثالث بود که سال 1974 موفق به دریافت خرس نقره‌ای برلیناله شد. پرویز کیمیاوی و جعفر پناهی دو سینماگر دیگری بودند که پس از شهیدثالث موفق به دریافت خرس نقره‌ای شدند. البته این جایزه معتبر تنها سهم کارگردانان ایرانی نبوده است؛ چرا که رضا ناجی به خاطر حضور در فیلم «آواز گنجشک ها» سال 86 ، جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل را دریافت کرد.
کد خبر: ۳۸۱۳۰۷

اما خاطره خوش برلیناله برای سینمای ایران با فیلم «درباره الی» تکمیل شد. حالا اصغر فرهادی در این جشنواره چهره شناخته شده‌ای است و فیلمش باید با آثار بزرگان سینمای جهان رقابت کند؛ رقابتی که اگر منجر به دریافت جایزه شود اولین سینماگر ایرانی خواهد بود که موفق شده است دو بار از این جشنواره معتبر اروپایی جایزه بگیرد.

امسال علاوه بر «جدایی نادر از سیمین» که در بخش رقابتی حضور دارد، سه فیلم ایرانی در بخش «نسل» (کودک) شصت و یکمین دوره جشنواره فیلم برلین به نمایش گذاشته می‌شود. فیلم سینمایی «باد و مه» ساخته محمدعلی طالبی، فیلم کوتاه داستانی «خانه فاطمه کجاست؟» به کارگردانی ‌فریدون نجفی و انیمیشن «قصه‌های یک‌خطی» ساخته بهزاد فرهت به عنوان نمایندگان ایران در این بخش به نمایش درخواهند آمد. شصت و یکمین جشنواره برلین از 11 تا 20 فوریه 2011، (21 بهمن تا اول اسفند سال جاری) برگزار می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها