اصل اول در راه قهرمانی در جام ملت‌های آسیا، گل نخوردن است

تیموریان: مسیر قهرمانی را با شکست عراق آغاز می‌کنیم

آندرانیک تیموریان هافبک 27 ساله و باتجربه تیم ملی که افشین قطبی حساب ویژه‌ای روی توانایی‌های او باز کرده است، ابراز امیدواری می‌کند که با پیروزی بر عراق، ‌راه قهرمانی ایران در جام ملت‌های آسیا هموار شود. این هافبک جنگنده که در کنار جواد نکونام کاپیتان تیم ملی فوتبال، وزنه اطمینان تیم در خط میانی به حساب می‌آیند، در گفت‌وگو با «جام‌جم» از شرایط تیم ملی در پایان اردوی قطر و پیروزی بر آنگولا گفته است.
کد خبر: ۳۷۷۷۸۳

به فاصله چند روز تا شروع جام ملت‌های آسیا، پس از اردوی قطر و بازی اخیر با آنگولا، شرایط تیم ملی چگونه است؟

خدا را شکر، شرایط بسیار خوبی در تیم ملی به وجود آمده است و ما بعد از تمرین‌های خیلی خوب و سنگینی که در قطر برگزار کردیم و 2 دیدار مفید تدارکاتی و کسب نتایجی قابل قبول، بسیار امیدواریم که گام اول را در جام ملت‌ها، کاملا محکم برداریم و با شارژ مثبت روحی اخیر، یعنی پیروزی بر آنگولا، عراق را هم با پیروزی پشت سر بگذاریم و حرکت در مسیر قهرمانی را آغاز کنیم. در حقیقت در این مسیر، گل نخوردن را نیز تمرین کردیم.

پس شما هم ایران را شانس قهرمانی ارزیابی می‌کنید؟

این روزها از هر روزنامه یا خبرگزاری که با من یا دیگر اعضای تیم ملی گفت‌وگو می‌شود، یک پرسش مشترک از قلم نمی‌افتد و آن این که «آیا قهرمان می‌شویم؟» باید بگویم هر تیمی که به مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا رسیده است تنها با هدف کسب قهرمانی به قطر پا می‌گذارد و هیچ تیمی برای حذف شدن به میدان نمی‌رود. ما هم از این قاعده مستثنا نیستیم و همه سعی و تلاشمان را انجام خواهیم داد. البته پیش‌بینی قهرمانی هیچ تیمی ممکن نیست چون شانس در فوتبال عامل مهمی است و کسی نمی‌تواند نقش آن را در موفقیت انکار کند.

شما در جام جهانی آلمان هم با آنگولا بازی کرده بودید، تیم فعلی آنها چقدر می‌توانست محک مناسبی برای ارزیابی ما باشد؟

تیمی که در قطر با ما بازی کرد تیم اصلی آنگولا با تمام نفرات خوب خود، به جز 2 بازیکن مصدوم بود. این تیم، خیلی خوب، قدرتمند و دارای کار با توپ عالی و در درگیری‌های فیزیکی کاملا جنگنده نشان داد. ضمن آن که آنها بنابه نظر سرمربی خود در مصاف با ایران از ضدحمله‌های گزنده‌ای استفاده می‌کردند که بی‌شباهت به ضدحمله‌های سریع عراقی‌ها نبود. بازی خوب و پیروزی بر این تیم قوی، ما را به لحاظ روحی احیا کرد.

عراق به عنوان مدافع عنوان قهرمانی به همراه کره شمالی بازگشته از جام جهانی و امارات گروه سختی را در کنار ایران به وجود آورده‌اند. شانس ما در بین آنها چقدر است؟

خوشبختانه در آخرین بازی‌های خود مقابل عراق و کره شمالی، تیم ایران موفق بوده است. البته در بازی‌های سال‌های اخیرمان با اماراتی‌ها بدون هیچ دلیل منطقی، بازی‌هایمان به حساسیت کشیده شده و کاملا گره خورده است تا فوتبال زیبایی در تقابل با این تیم ارائه نکرده باشیم. امیدوارم در این تورنمنت به لحاظ شخصیتی و بازی، کاملا بالاتر از آنها ظاهر شویم و با ارائه بازی زیبا، ضمن موفقیت در نتیجه‌گیری، شأن و جایگاه تیم ملی فوتبال خود را هم ارتقا دهیم.

بازی در پست هافبک راست در سیستم 3ـ3ـ4، برایت تازگی و دشواری نداشت؟

به هر حال سیستم مورد نظر افشین قطبی، همین 3ـ3ـ4 است و من طبق نظر او در بازوی راست بازی می‌کنم. شاید در تیم ملی، سال‌ها به عنوان هافبک میانی و دفاعی کار کرده باشم ولی در فوتبال انگلیس، 4 سال در پستی بازی کردم که امروز قطبی برایم در نظر گرفته است. فکر می‌کنم در این پست در کارهای تهاجمی خیلی راحت‌ترم. کارهای دفاعی هم، بیشتر به تاکتیک‌های سرمربی و این که هر بازیکنی چقدر بتواند خود را با نفر کناری‌اش هماهنگ کند، بستگی دارد. خدا را شکر در این زمینه من مشکلی نمی‌بینم.

شما، نکونام و پژمان نوری در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اید در حالی که هر سه هم‌پست هستید. این قضیه مشکلی برایتان ایجاد نمی‌کند؟

خوشبختانه من و نکونام 8 سالی است که به بازی در کنار هم عادت کرده‌ایم و به هماهنگی بسیار بالایی رسیده‌ایم. این هماهنگی با بازیکنان دیگر هم کمابیش به وجود آمده است و روز به روز بیشتر می‌شود. هماهنگی که به آن اشاره می‌کنید در دو دیدار اخیر، نمود خود را در سازمان دفاعی تیم نشان داد و ما در این دو بازی گل نخوردیم....

البته تحلیل فنی به عهده سرمربی و همکاران اوست ولی به نظر شخصی من، تیمی که می‌خواهد قهرمان شود اول باید گل نخورد و بعد از فرصت‌هایی که در طول 90 دقیقه ایجاد می‌کند، بهره ببرد و به گل برسد. دفاع کردن منطقی بخشی از فوتبال است که تیمی مثل اینتر با اتخاذ آن فاتح لیگ قهرمانان فوتبال اروپا هم شد. درست است تیم ما سیستمی تهاجمی را دنبال می‌کند ولی همه به این واقعیت رسیده‌ایم که در وهله اول خیلی باید مراقب حفظ دروازه تیم خودی باشیم.

مجید عباسقلی / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها