بهره‌برداری از خط تولید فاکتور 7و8

وزیر بهداشت گفت: تا پایان امسال شاهد بهره‌برداری خط تولید فاکتور 7 و 8 نو ترکیب برای اولین بار در کشور خواهیم بود.
کد خبر: ۳۷۶۵۲۲

به گزارش فارس ، دکتر مرضیه وحید دستجردی در مراسم جشن خودکفایی ایران در تولید پلاسما که صبح امروز در سازمان انتقال خون ایران برگزار شد با بیان اینکه افتخار تولید پلاسما افتخار بزرگی محسوب می‌شود ، اظهار داشت: در حال حاضر یک میلیون و 800 هزار واحد خون در سال توسط مردم اهدا می‌شود که می‌تواند بسیاری از نیازهای خونی کشور را تأمین کند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر خون کامل بسیار کم مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیشتر قسمتی از خون است که استفاده می‌شود.از سال گذشته برنامه‌ریزی‌های متنوعی داشتیم که امسال بر اساس آن توانستیم تمام ایمونوگلوبین وریدی کشور، تمام فاکتور 9 و 45 درصد آلبومین مورد نیاز بیماران، را از پلاسمای ایرانی تولید کنیم.

وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: تا پایان امسال شاهد بهره‌برداری خط تولید فاکتور 7 و 8 نو برای اولین بار ترکیب خواهیم بود.ما زمانی ایمونوگلوبین را وارد می‌کردیم و در حال حاضر توانسته‌ایم 35 درصد ارزان‌تر در داخل کشور آن را تولید کنیم.

دکتر وحید دستجردی با بیان اینکه از سال 84 تا امروز 500 هزار لیتر پلاسما برای تولید دارو به خارج از کشور ارسال شد خاطر نشان کرد: امیدواریم با ساختن پالایشگاه پلاسما در داخل کشور که در فاز دوم و سوم آن قرار داریم این مشکل هم حل شود.

وی با بیان اینکه تاکنون با تولید پلاسما در کشور 200 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی داشتیم یادآور شد: علاوه بر این درآمدها ما می‌توانیم برای مشتریانی که در منطقه به این دارو نیاز دارند صادرات داشته باشیم.

دکتر وحید دستجردی گفت: در سال 6 تا 7 میلیون دلار صرف واردات سرم ضد هاری می‌شود که با همین توان فعلی به راحتی می‌توانیم ایمونوگلوبین ضد هاری و ضد هپاتیت B و ضد کزاز را در داخل کشور تولید کنیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: حدود 10 میلیارد تومان برای واردات ایمونوگلوبین کزاز و ضد هپاتیت نیز هزینه می‌کنیم و امیدواریم در سال آینده طی 8 تا 9 ماهه پیش رو تولید آن را توسط فناوری‌های جدید و به کمک شرکت پالایش و پژوهش خون اعلام کنیم.

وی افزود: سیاست ما در تولید فرآورده‌های خونی، تولید پلاسما و به خودکفایی رسیدن آنها و تولید فرآورده های خونی در پالایشگاه پلاسما در تمام فازهای آن است تا بتوانیم فرآورده‌های پلاسما را صادر کنیم.

دکتر وحید دستجردی گفت: ایمونوگلوبین وریدی امروز روند رو به رشد مصرفی در دنیا پیدا کرده است و کلید درمان بسیاری از بیماری‌های روماتولوژی و ایمنی و حتی آلزایمر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها