ویروس ها به مرز افغانستان رسیدند

در حالی که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد به افغانستان در زمینه جلوگیری از شیوع بیماری آنفلونزای مرغی کمک می کند، مقامهای ارشد وزارتخانه های صحت عامه ، زراعت ، قبایل و سرحدات ، تجارت و برخی
کد خبر: ۳۶۱۲۳
واحدهای اداری دیگر افغانستان ، روز پنجشنبه بار دیگر در یک جلسه اضطراری ، این موضوع را بررسی کردند.
یک روز قبل از آن وزارت صحت عامه افغانستان ، ورود هرگونه مرغ از پاکستان را ممنوع اعلام و به شهروندان این کشور توصیه کرده بود که فقط از مرغهای منجمد ایرانی ، برزیلی و کشورهای عربی که سلامت آنها تضمین شده است ، استفاده کنند چراکه آنفولانزای مرغی که ابتدا از شرق آسیا پدیدار شد و اکنون تا شهرهای مختلف پاکستان شیوع یافته است ، هنوز به غرب آسیا نفوذ نکرده.
اما با تمام اقدامات احتیاطی دولت افغانستان ، آیا این کشور می تواند سد محافظ مطمئنی برای ما باشد؛

وزارت بهداشت: خطر اپیدمی منتفی نیست

محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیماری آنفلوآنزا مرغی هم اکنون واکسن شناخته شده ای برای پیشگیری ندارد و پتانسیل اپیدمی شدن آن بالقوه باقی است.
گویا هفته گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورت عدم توجه به آنفلوآنزای مرغی ، احتمال می رود که همه گیریهای بزرگی از این نوع آنفلوآنزا، که در حقیقت شکل جدیدی از آنفلوآنزا است ، در دنیا رخ دهد.
وی تصریح کرد: امکان انتقال آنفلوآنزا درحال حاضر از پرندگان به انسان بسیار کم است ولی امکان گسترش آن در دنیا بطور وسیع وجود دارد.
رئیس مرکزمدیریت بیماریهای وزارت بهداشت البته در ادامه گفت: هنوز این اتفاق حتی در کشورهای آسیای جنوب شرقی هم نیفتاده ولی کارشناسان پتانسیل لازم برای شیوع آن را قایل هستند.
گویا با اشاره به لزوم پیشگیری از شیوع این بیماری خاطرنشان کرد: علایم ابتلای به آنفلوآنزای مرغی کاملا مشابه آنفلوآنزای معمولی است و هیچ تفاوتی با آن ندارد، منتهی قدرت انتشار آن بسیار بالا است.
گویا از کهنسالان ، کودکان و مبتلایان به بیماریهای قلبی ، عروقی و ریوی ، نارسایی کلیه و کسانی که تحت درمان ضد سرطان هستند، به عنوان گروههای در معرض ابتلای به این بیماری یاد کرد و افزود: درصورتی که این افراد به آنفلوآنزای مرغی مبتلا شوند، خطر بیماری و شدت آن برای آنان بسیار زیاد است و احتمال از دست دادن جان خود را دارند.

سازمان دامپزشکی: پرنده وارد نکنید

سازمان دامپزشکی ایران در خصوص شیوع بیماری آنفلوآنزای طیور فوق حاد در برخی از کشورهای آسیای جنوب شرقی از جمله تایلند، اندونزی ، ویتنام و کره و از جمله کشور پاکستان اطلاعیه ای صادر کرد.
در این اطلاعیه از پرورش دهندگان طیور و افراد ذیربط در این بخش خواسته شده با توجه به اینکه ورود انواع طیور زنده ، فرآورده های آن و مواد مورد مصرف صنعت طیور از کشورهای یاد شده توسط سازمان دامپزشکی ممنوع اعلام شده ، از ورود هر کدام از موارد یاد شده به طور جدی خودداری کنند.
سازمان دامپزشکی از هموطنان و مسافرانی که از کشورهای دیگر وارد ایران می شوند نیز خواست از ورود هرگونه پرنده زینتی یا خانگی و فرآورده به کشور پرهیزکنند.
در این اطلاعیه از تمام افرادی که به کشورهای درگیر بیماری آنفلوآنزای مرغی مسافرت می کنند خواسته شده با توجه به مخاطرات عظیم این بیماری از حضور در مراکز نگهداری هرگونه پرنده خودداری کنند.
در بخش دیگری از این اطلاعیه ، با توجه به لزوم مراقبت شدید و جدی از بیماری آنفلوآنزا، از تمام پرورش دهندگان تقاضا شده در صورت مشاهده تلفات غیرعادی ، مراتب را در نخستین فرصت به نزدیکترین شبکه دامپزشکی گزارش کنند.

پاکستان ، آلوده شد!

در عین حال گزارشهای دریافتی حاکی است که بهای گوشت مرغ در شهر پیشاور مرکز ایالت سرحد پاکستان به نصف کاهش یافته و مردم از خرید مرغ و تخم مرغ خودداری می کنند. این در حالی است که شیوع ویروس این بیماری فقط در شهر کراچی ، گزارش شده است.
در همین ارتباط، سردار یارمحمد رند وزیر خواروبار و کشاورزی پاکستان ، اعلام کرد که با مایه کوبی ، از شیوع آنفلوآنزای مرغی در شهر کراچی ، جلوگیری شده است.
وی در گفت وگو با خبرنگاران در اسلام آباد گفت: 10 نمونه از مرغهای مبتلا به این بیماری در پاکستان و انگلیس آزمایش شدند و نتایج بدست آمده نشان می دهد که ویروس این بیماری در پاکستان ، برای انسانها خطر جانی ندارد.
به گزارش منابع محلی ، در سه هفته اخیر، حدود پنج میلیون قطعه مرغ بر اثر ابتلا به ویروس بیماری آنفلوآنزای مرغی ، در شهر کراچی مرکز ایالت سند تلف شده اند.
ویروس آنفلوآنزای مرغی که در ایالت سند شایع شده ، فقط به مرغهای تخم گذار حمله کرده و مرغهای گوشتی از آن در امان بوده اند.

انگشت اتهام ، باز هم به سوی چین

پنج شنبه گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه چین ، شایعه شیوع آنفلوآنزای مرغی از چین به دیگر کشورها را، کاملا اشتباه دانست و آن را رد کرد.
جانگ چی یوئه سخنگوی وزارت خارجه چین ، در کنفرانس مطبوعاتی خود، اعلام کرد که آنفلوآنزای مرغی همانند دیگر بیماریهای واگیردار، مساله ای جهانی است و این مشکل تاریخچه یکصد ساله دارد.
وی افزود: برای آشنایی با سرمنشائ بروز این بیماری ، آزمایشها و بررسی های دانشمندان ضروری است و تاکنون هیچ مدرکی دال بر صحت این ادعا که مبدا آن از چین بوده ، وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: مسوولان سازمان بهداشت جهانی نیز، اعلام کرده اند که نمی توان در زمان حاضر به صراحت اعلام کرد که منشاء آغاز بیماری آنفلوآنزای مرغی ، کجا بوده است.
وی گفت که تا به امروز هیچ مورد ابتلا به بیماری آنفلوآنزای مرغی بین انسانها، در این کشور دیده نشده است.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها