بدبینی آمریکا به مذاکرات صلح در افغانستان

این روزها مهم‌ترین خبر در مورد اوضاع افغانستان موضوع حضور طالبان در مذاکرات صلح است که هر روز جنبه تازه‌ای به خود می‌گیرد. تازه‌ترین خبرها حکایت از آن دارد که مقامات کاخ سفید همچنان دید مثبتی نسبت به این شبه‌نظامیان ندارند و معتقدند ملا عمر، رهبر طالبان، مسوول حملات 11 سپتامبر و حامی اسامه بن لادن، رهبر القاعده است.
کد خبر: ۳۶۰۴۹۴

فیلیپ کراولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، ضمن اعلام این خبر گفت: ملا عمر در دهه 90 میلادی و حتی پس از حادثه 11 سپتامبر فرصت‌های زیادی برای جدا کردن خود از اسامه بن لادن داشت، اما این کار را نکرد. کراولی با اشاره به 3 شرط دوری از خشونت، قطع روابط با القاعده و پیروی از قانون در افغانستان اظهار کرد: بنابراین وی دارای پیش‌شرط پیوستن به روند آشتی نیست. کراولی تاکید کرد: ما شک و تردید بسیاری داریم که ملاعمر از این روند به سود خود استفاده کند.

این سخنان در حالی ایراد شد که برهان‌الدین ربانی، رئیس‌جمهور اسبق افغانستان و رئیس شورای عالی صلح پس از اولین جلسه این شورا در یک کنفرانس خبری اظهار کرد که وی امیدوار است شبه‌نظامیان طالبان بزودی نسبت به آغاز مذاکرات صلح علاقه نشان دهند و به روند صلح بپیوندند. وی گفت: من دوست دارم بگویم ما نباید با عینک بدبینی به اطراف خود نگاه کنیم. طالبان هیچ‌گاه در سخنان خود گفت‌وگوهای صلح را رد نکرده؛ بلکه به ارائه پیش‌شرط پرداخته است و این به آن معناست که آنها نیز به مذاکره معتقد هستند. وی افزود: ما اولین قدم‌ها را برداشته‌ایم. من معتقدم برخی افراد در میان طالبان حضور دارند که پیام می دهند می‌خواهند گفت‌وگو کنند. آنها آماده گفت‌وگو‌ هستند.

بر همین اساس نیز آندرس راسموسن، دبیرکل ناتو، پس از نشست وزیران خارجه و وزیران دفاع ناتو در بروکسل اظهار کرد: موضع ما این است که اگر قادر باشیم روند صلح میان دولت افغانستان و شبه‌نظامیان طالبان را تسهیل کنیم، این کار را خواهیم کرد. وی تاکید کرد که این مذاکرات باید تحت رهبری نیروهای افغان باشد. وی شرط پذیرش شبه‌نظامیان از سوی نیروهای ناتو را قطع رابطه با گروه‌های مسلح اعلام کرد. از طرف دیگر رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا که ماه گذشته گفته بود هنوز آغاز گفت‌وگوهای صلح سطح بالا با طالبان بسیار زود است در بروکسل موضعی متفاوت اتخاذ کرد. وزیر دفاع آمریکا اظهار کرد: زمانی که فرصت‌هایی ایجاد می‌شوند که ارزش کند وکاو دارند ما باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم. رابرت گیتس، در یک کنفرانس مشترک مطبوعاتی با هیلاری کلینتون، وزیر خارجه این کشور اظهار کرد: ما همیشه اعلام کرده ایم آشتی باید بخشی از راه‌حل در افغانستان باشد و ما هر اقدامی را که لازم باشد جهت حمایت از این روند انجام خواهیم داد. به گفته تحلیلگران، این تناقض‌ها در گفته‌های مقامات کاخ سفید به این دلیل است که آنها به این نتیجه رسیده‌اند که پیروزی در افغانستان تنها از راه نظامی ممکن نیست و باید هرطور شده طالبان را هم در این رابطه سهیم کرد.‌/‌ خبرگزاری‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها