مادرید از آقای خاص قهرمانی می‌خواهد

با وجود این که مورینیو خود لقب «آقای خاص» را انتخاب کرد و به رسانه‌ها داد ولی همه بر این باور هستند که عنوان انتخاب شده بهترین توصیف برای این مربی پرتغالی است. موفقیت‌های بزرگش در 7 سال گذشته با تیم‌های مختلف در کشورهای متعدد سبب شده تا او بدل به سوپراستاری در دنیای مربیان شود و هم‌اندازه مهم‌ترین بازیکنان تیمش باشد. مورینیو پورتوی پرتغال، چلسی انگلیس و اینتر ایتالیا را به قهرمانی لیگ رسانده و با 2 تیم اول و آخر قهرمان اروپا هم شده است ولی او پس از قهرمانی با اینتر بزرگ‌ترین ماجراجویی حرفه‌ای‌اش را آغاز کرده است. بسیاری تصور می‌کنند مورینیو در این جایگاه تازه نمی‌تواند به اندازه 3پست قبلی‌اش موفقیت به دست آورد چون انتظارات در غول بزرگی به نام رئال‌مادرید بالاست و هواداران این تیم انتظار دارند هر سال تمامی جام‌های ممکن را ببرند، اما آنها هرگز نتوانسته‌اند 3 جام لالیگا، حذفی و اروپا را در یک فصل ببرند و هیچ کس با توجه به قدرت حریفانشان انتظار ندارد که در این فصل این امر ممکن شود، هرچند اگر قرار باشد معجزه‌ای صورت گیرد، مورینیو مردی است که آن را میسر می‌سازد.
کد خبر: ۳۵۱۵۲۸

مورینیو در نخستین گفتگوی خود در پست جدیدش گفت: من با دی‌ان‌ای رئال‌مادرید آشنا هستم. می‌دانم آنها خواهان قهرمانی در اولین فصل هستند و من مشکلی با فشار موجود بر تیم و کادر مربیگری ندارم.

مورینیو که در ماه می ‌و چند روز بعد از قهرمانی با اینتر به رئال پیوست، در هر باشگاهی توانسته نگاه خاص خودش به فوتبال را اعمال کند. توجه او به جزییات، آنالیز حریفان و برآورد میزان تاثیر حاشیه‌ها بر بازی تیمش با سایر مربیان اروپایی غیرقابل مقایسه است.

مورینیو استاد روان‌شناسی غیرمعمولی در اروپاست و از رسانه‌ها برای برهم زدن آرامش ذهنی حریفانش استفاده می‌کند. این خصوصیات او را بدل به مربی‌ای جنجالی کرده که در انگلستان با الکس فرگوسن و در ایتالیا با کلودیو رانیری و کارلو آنچلوتی همیشه کری‌خوانی داشت و در هر 2 لیگ توانست با تیم‌هایش 2 بار به قهرمانی برسد.

آنچلوتی که قبل از مربیگری چلسی در میلان حریف مورینیو بود در تازه‌ترین زندگینامه‌اش او را سلطان رسانه‌ها و فرمانده بزرگ لقب داده است و حتی او را با بزرگ‌ترین شخصیت‌های مذهبی مقایسه کرد. مورینیو هم در پاسخ او گفته بود که حضرت مسیح هم مورد لطف همه نبود!

مورینیو با فوتبال بزرگ شد و پدرش فلیکس دروازه‌بانی بود که سابقه یک بازی ملی با تیم پرتغال داشت و بعدها مربی چند تیم در لیگ کشورش شد.

او در گفتگویی با روزنامه دیلی‌میرور اشاره کرده بود که پسرش در 15 سالگی به او گفته بود که قصد دارد مربی شود و از همان زمان پس از تماشای بازی‌ها گزارشی از آنها تهیه می‌کرد. او از دوران نوجوانی با تاکتیک‌ها و سیستم‌های بازی آشنا بود.

مورینیو در زمان بازیگری مدافع بود ولی خیلی زود متوجه شد شانسی ندارد و کار با تیم جوانان ویتوریو ستوبال را آغاز کرد و در سال 1992 به شکل داوطلبانه مترجم بابی رابسون در تیم اسپورتینگ لیسبون شد. درک بالای او رابسون را تحت تاثیر قرار داد و اجازه پیدا کرد حریفان را تحلیل کند.

رابسون به پاتریک بارکلی نویسنده زندگینامه مورینیو در مورد این دوره زندگی آقای خاص گفت: «او درباره حریفان پرونده‌هایی درست می‌کرد که واقعا جالب بود و بهترین تحلیل‌هایی بود که من تا به حال درباره رقبا دیده بودم. او تازه در اوایل 30 سالگی بود و هرگز بازیکن بزرگ یا مربی مطرحی نبود، اما گزارش‌هایی به من می‌داد که نمونه‌اش را ندیده بودم».

مورینیو در پورتو و بارسا همراه رابسون بود و بعد در بنفیکا و پورتو مربیگری کرد و با پورتو 2 بار قهرمان لیگ و جام حذفی شد و در سال 2004 با همین تیم، قهرمان لیگ قهرمانان هم شد.

چلسی در آن زمان باشگاهی معمولی بود که به لطف ثروت آبراموویچ روس بازیکنان مطرحی خریده بود و او با توصیه مدیر برنامه‌هایش به انگلستان رفت و در آنجا بود که آن لقب را برای خودش در یک کنفرانس خبری انتخاب کرد: «لطفا به من نگویید خودخواه. من قهرمان اروپا و آقای خاص هستم».

او در اولین فصل حضورش در چلسی پس از 50 سال قهرمان انگلستان شد و سال بعد هم این افتخار را تکرار کرد و طی 3 سال 2 بار به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان رسید.

بعد از چلسی با بهترین قرارداد تاریخ مربیگری فوتبال جهان (16 میلیون دلار) به اینتر رفت و در اولین فصل قهرمان سری A و در فصل گذشته 3 جام سری A، حذفی و لیگ قهرمانان اروپا را کسب کرد.

ریچارد ویلیامز فوتبال‌نویس روزنامه گاردین چند روز پس از قهرمانی اینتر در لیگ قهرمانان نوشت: «گرچه نباید همه چیز را به حساب مورینیو نوشت و تیم و مسوولان باشگاه هم در این قهرمانی نقش داشتند، اما تیم‌ها و ترکیب آنها همیشه برای مورینیو ایجاد انگیزه کرده‌اند. کاری که او در 7 سال اخیر انجام داده گذشته از هر چیز اثبات می‌کند که او فرد باهوشی است که بهتر از هر شخص دیگری در دنیا فوتبال را می‌فهمد و دقیقا می‌داند که در زمین چه انتظاری از بازیکنانش دارد.»

اما چه خصوصیاتی او را آقای خاص فوتبال دنیا کرده‌ است؟

فرانک لمپارد هافبک تیم ملی انگلیس و چلسی می‌گوید: او دقیقا می‌داند چطور به ذهن بازیکنانش نفوذ کند. در عین حالی که اطمینان را در شاگردانش ایجاد می‌کند، آنها را درزمین به بازیکنانی تهاجمی بدل می‌کند. من هرگز مربی‌ای نداشته‌ام که در زمان تعویض لباس به من بگوید بهترین بازیکن جهان هستی و او این کار را کرد و من هرگز این جمله‌اش را فراموش نمی‌کنم.

وسلی اسنایدر هافبک اینتر که با آقای خاص قهرمان اروپا شد هم می‌گوید: او به شکل جالبی تک‌تک بازیکنان و کل تیم را مربیگری می‌کند. او اطلاعاتی به ما داد که هیچ‌کس نداشت و این از قدرت او ناشی می‌شد.

ایکر کاسیاس هم با وجود این که فصل شروع نشده این موضوع را درک کرده است: خیلی‌ها از بزرگی او قبل از ورودش به مادرید می‌گفتند و من پس از برخورد با او متوجه شدم همه اینها حقیقت دارد و وقتی او صحبت می‌کند همه با دقت گوش می‌کنند.

رئال مادرید 31 بار قهرمان لالیگا و 9 بار قهرمان اروپا شده است و این می‌تواند چالش بزرگی برای مورینیو باشد که در باشگاهی با این ابعاد تا به حال حضور نداشته است، اما او در کنفرانس خبری معارفه‌اش گفت: من مورینیو هستم و تغییر نمی‌کنم. من با تمام آمادگی و سابقه‌ام اینجا آمده‌ام. من سابقه خوب رئال و ناکامی‌اش در کسب جام در سال‌های اخیر را درک می‌کنم. رئال باشگاه منحصر به فردی است و به نظرم مربیگری نکردن در رئال، خلأ بزرگی در کار هر مربی است. خوشبختانه من سابقه خوبی دارم و از این که در اینجا هستم خوشحالم. مربیگری یا تمرین دادن رئال افتخار نیست بلکه پیروزی با رئال شیرین است.

سایت ساکرنت / مترجم: امیررضا نوری‌زاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها