کوهکن به جام جم آنلاین خبر داد

تعیین تکلیف افزایش تعطیلی عید فطر فردا در مجلس

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه برای مطرح شدن طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر از یک روز به 3 روز درخواست اولویت شده، گفت: این طرح فردا در صحن مجلس مطرح خواهد شد.
کد خبر: ۳۵۱۱۷۳

محسن کوهکن نماینده لنجان در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار جام جم آنلاین با بیان اینکه طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر در دستور هفتگی مجلس قرار دارد، گفت: وقتی یک طرح یا لایحه در دستور هفتگی مجلس قرار دارد، به معنای مجوز طرح آن در صحن مجلس در طول هفته است و وقتی نمایندگان برای مطرح شدن آن در صحن مجلس، درخواست اولویت کنند، آن لایحه یا طرح با اولویت نسبت به دیگر طرحها و لوایح در مجلس مطرح می‌شود.

وی گفت: اگر طرح مذکور در جلسه فردای مجلس مصوب شود، طبق قانون شورای محترم نگهبان ظرف 10 روز می تواند نظر خود را ارائه کند اما نمایندگانی که برای مطرح شدن طرح در صحن مجلس درخواست اولویت کردند، می‌توانند این موضوع را از این شورا دنبال کنند تا زودتر نظرش اعلام شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سوال که قانون 15 روز بعد از چاپ در روزنامه رسمی لازم الاجراست، بنابراین با تصویب این طرح در جلسه فردای مجلس و مثبت بودن نظر شورای نگهبان، قانون مذکور برای عید فطر امسال فایده ای نخواهد داشت، گقت: نمایندگان هنگام تصویب این طرح می‌توانند یک بندی به آن اضافه کنند تا این قانون از زمان تصویب لازم باشد. بنابراین دیگر نیازی به این 15 روز هم نیست.

کوهکن گفت: هنگام تصویب یک قانون 2 کار می‌توان انجام داد یکی اینکه اگر مجلس مصوب کند که قانون بعد از تصویب عطف به ماسبق می‌شود، آثار این قانون به قبل برمی‌گرد و دیگر اینکه مجلس می‌تواند مصوب کند که این قانون از زمان تصویب لازم اجراست.

مطابق ماده 120 آیین نامه داخلی مجلس اگر 50 نماینده برای مطرح شدن یک طرح در جلسه مجلس تقاضای اولویت کنند، آن  طرح با اولویت در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر با امضای 53 نماینده در جلسه روز سه شنبه دوم شهریور در صحن مجلس مطرح شد.

در این جلسه ابتدا 2 فوریت این طرح به رای گذاشته شد اما نمایندگان 143 رای موافق، 68 رای مخالف و هفت رای ممتنع دادند که 2 فوریت آن به تصویب نرسید،اما یک فوریت این طرح با 145 رای موافق، 58 رای مخالف و شش رای ممتنع به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.

این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون فرعی ارجاع شد که به تصویب این کمیسیونها رسید.

ایجاد فرصت مناسب برای بهره‌مندی کارمندان دولت از فیوضات معنوی ماه مبارک رمضان و همگرایی بیشتر با کشورهای اسلامی دلیل توجیهی این طرح عنوان شده است.
 
به موجب ماده واحده این طرح هیئت وزیران می‌تواند در ماه مبارک رمضان ساعات کاری کارکنان دولت را متناسب با فصل و شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناطق مختلف کشور، حداکثر به میزان 15 ساعت در هفته کاهش دهد به نحوی که منجر به تعطیلی یک یا چند روز کاری یا اخلال در انجام وظایف قانونی و ارائه‌ خدمات به ارباب رجوع و عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها و کاهش بهره‌وری نشود.
 
همچنین این طرح مقرر می‌کند که تعطیلات عید سعید فطر سه روز خواهد بود و در ازای آن 15 خرداد و 29 اسفند تعطیل رسمی نخواهند بود.

طرح اختیار دولت برای تعیین ساعات کار در ماه مبارک رمضان و افزایش تعطیلی عید فطر بعد از تصویب باید به تایید شورای نگهبان برسد و اگر در جلسه فردای مجلس تکلیف آن در مجلس مشخص نشود عید فطر امسال همان یک روز تعطیل خواهد بود.

یوسف اسدی- خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها