برگزاری همه پرسی قانون اساسی جدید قرقیزستان

همه پرسی در قرقیزستان در مورد قانون اساسی جدید این کشور امروز یکشنبه در حال برگزاری است. این در حالی است که نگرانی هایی در مورد دامن زدن این همه پرسی به تنش های قومی در قرقیزستان وجود دارد.
کد خبر: ۳۳۶۷۳۸

قانون اساسی پیشنهادی، به پارلمان قرقیزستان قدرت بیشتری خواهد داد و زمینه را برای برگزاری انتخابات سراسری در ماه سپتامبر مهیا می کند.

بر اثر بروز درگیری بین اقوام قرقیز و ازبک در جنوب قرقیزستان که اوایل ماه جاری میلادی اتفاق افتاد، چند صد نفر از مردم این کشور کشته شدند.

پس از سرنگونی دولت قربان‌بیگ باقی یف، رییس جمهوری پیشین قرقیزستان در ماه آوریل، دولت موقت در این کشور درخواست برگزاری این همه پرسی را مطرح کرد.

رزا آتنبایوا، رئیس دولت موقت قرقیزستان در مورد همه پرسی روز یکشنبه گفته است که نیروهای امنیتی می توانند صحت آرا را تضمین کنند.

با این حال احزاب مخالفت دولت موقت و بعضی از گروههای فعال در زمینه حقوق بشر گفته اند که این همه پرسی در فاصله بسیار کوتاهی پس از بروز درگیریهای قومی در شهرهای اوش و جلال آباد برگزار می شود و به این ترتیب از برگزاری این همه پرسی انتقاد کرده اند.

اکنون قانون منع تردد در شهر اوش، محل آغاز درگیری ها، لغو شده است.

همه پرسی تا ساعت 20 شب یکشنبه، 27 ژوئن 2010 میلادی ادامه دارد و انتظار می رود نتایج آن یک روز بعد اعلام شود.

اختلافات عمیق قومی

به گفته ، کارشناسان شرایط برای برگزاری این رفراندوم به هیچ وجه مطلوب نیست.

مقامات رسمی وزارت بهداشت قرقیزستان شمار کشته شدگان درگیری های قومی اخیر در این کشور را 275 نفر اعلام کرده اند. با این وجود بعضی دیگر از مسئولان این کشور تعداد کشته شده ها را حدود 2000 نفر تخمین زده اند.

هزاران خانه و مغازه بر اثر این درگیری ها تخریب شده است و برآورد می شود حدود 400 هزار نفر که بیشتر آنها از اقلیت قوم ازبک هستند، در جریان این ناآرامی ها محل سکونت خود را ترک کرده اند.

با وجود پایان یافتن خشونت به نظر می رسد اقوام ازبک و قرقیز در این کشور همچنان دچار اختلافات عمیقی با یکدیگر هستند.

هر یک از این گروهها، دیگری را مسئول بروز خشونت های اخیر در قرقیزستان می داند.

دولت موقت قرقیزستان اعلام کرده که به منظور جلوگیری از متوقف شدن روند برگزاری همه پرسی، تصمیم گرفته است فعالیت خود را با بعضی از متحدان نزدیک رییس جمهوری عزل شده این کشور آغاز کند.

قوم ازبک سربازان قرقیز و نیروهای پلیس را متهم به شرکت در حمله به محله ازبک نشین شهر اوش کرده است.

این در حالی است که باقی یف که اکنون در بلاروس در تبعید به سر می برد، این اتهامات را رد کرده است.

بی بی سی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها