دولت ائتلافی ژاپن در هم شکست

حزب سوسیال دموکرات ژاپن از دولت ائتلافی این کشور کناره‌گیری کرد. این رخداد یکی از بحران‌های سیاسی عمیق در ژاپن محسوب می‌شود. دلیل کناره‌گیری این حزب، مساله انتقال پایگا‌ه‌ هوایی آمریکا در جزیره‌ اوکیناوا است.
کد خبر: ۳۳۱۲۲۷

دولت ائتلافی در ژاپن در ماه سپتامبر سال گذشته‌ میلادی با حضور احزاب سوسیال دموکرات، دموکرات و حزب مردمی بر سر کار آمده بود. تصمیم حزب سوسیال دموکرات برای کناره‌گیری از دولت روز یکشنبه، ‌پس از دیدار مقامات ارشد حزب با یکدیگر اعلام شد.

این اقدام باعث شده است تا دولت یوکیو هوتایاما، نخست‌وزیر ژاپن، بیش از پیش زیر فشار قرار بگیرد، هر چند وی همچنان از سوی اکثریت نمایندگان مجلس ژاپن حمایت می‌‌شود. حزب سوسیال دموکرات‌‌، نخست‌وزیر را متهم به سرپیچی کردن از وعده‌ی انتخاباتی‌اش می‌کند. یوکیو هاتویاما در زمان مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود که پایگاه هوایی آمریکا با نام "فوتما" را به طور کامل از جزیره‌ اوکیناوا خارج می‌کند.

از دست دادن پایگاه‌های مردمی

دو روز پیش از اعلام رسمی کناره‌گیری حزب سوسیال دموکرات از دولت ائتلافی، یوکیو هاتویاما، میزوهو فوکوشیما، رییس این حزب را که به عنوان وزیر امور مصرف‌کنندگان در کابینه‌ وی حضور داشت، از سمتش برکنار کرد. علت این برکناری خودداری میزوهو فوکوشیما از امضای قراردادی بود که با دولت آمریکا بر سر تمدید استفاده‌ ایالات متحده‌ از پایگاه‌های نظامی این کشور در ژاپن بسته شده بود.

نخست‌وزیر ژاپن وعده داده بود که این پایگاه را به طور کامل به خارج از این جزیره منتقل می‌کند.پیش‌تر یوکیو هاتویاما با باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا، بر سر جابه‌جایی چهار هزار عضو نیروی دریایی ایالات متحده و انتقال آنها به منطقه‌ کم‌جمعیت‌تری در شمال جزیره‌ اوکیناوا به توافق رسیده بود.

نخست‌وزیر ژاپن پس از پیروزی در انتخابات گفته بود که تا حد امکان پایگاه نظامی آمریکا را به خارج از کشور یا دست‌کم به محلی خارج از اوکیناوا منتقل خواهد کرد.

چندین سال است که در ژاپن مخالفت‌های زیادی با پایگاه‌های هوایی آمریکا که در خاک این کشور مستقر شده‌اند وجود دارد و حرکت‌های اعتراضی گسترده‌ای نیز در همین رابطه صورت گرفته است.

هرچند نخست‌وزیر فعلی ژاپن با رسیدن به قدرت توانست به حاکمیت پنجاه ساله‌ حزب لیبرال دموکرات پایان دهد، اما در هفته‌های اخیر به دلیل رسوایی‌های مالی حزبی و موج مخالفت‌ها با پایگا‌ه‌ نظامی آمریکا، بیش از هر زمان دیگری محبوبیت خود را نزد مردم از دست داده است.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها