نهاوندیان:

در تدوین صندوق توسعه ملی سیاست‌های اصل 44 متجلی شود

رئیس اتاق ایران گفت: باید در تدوین صندوق توسعه ملی سیاست‌های کلی اصل 44 متجلی شود.
کد خبر: ۳۲۷۵۱۶

به گزارش فارس، محمد نهاوندیان در میزگرد صندوق توسعه ملی در اتاق ایران اظهار داشت: یکی از مباحث مهم لایحه برنامه پنجم تشکیل صندوق توسعه ملی است که سابقه آن به 2 برنامه قبل برمی‌گردد و تأکید شده است مازاد درآمد نفتی در این صندوق سرمایه‌گذاری شود و به جای نگاه درآمدی به آن نگاه سرمایه به سرمایه وجود داشته باشد.

وی افزود: به جای آنکه استدلال‌های حساب ذخیره ارزی را تکرار کنیم باید پاسخ دهیم که چرا به آن اهداف نرسیدیم و چه موانعی وجود داشته است که در تحقق آن اهداف در عالم خارج نرسیده‌ایم. باید در برنامه پنجم توسعه حساب ذخیره ارزی بررسی عملکرد شود.

رئیس اتاق ایران گفت: باید بررسی کنیم تا چه شکلی از مدیریت برای صندوق توسعه ملی تعبیه شود تا دسترسی دولت برای تأمین منابع مشکل‌تر باشد.

وی افزود: چه کنیم تا بخش خصوصی براساس سیاست‌های اصل 44 متصدی سرمایه‌گذاری‌ها از سرمایه‌های صندوق توسعه ملی باشد.

نهاوندیان با بیان اینکه باید هزار میلیارد دلار در برنامه پنجم توسعه سرمایه‌گذاری شود ادامه داد: سرمایه‌گذاری‌های برنامه پنجم توسعه باید توسط بخش خصوصی و با حمایت منابع ملی صورت گیرد.

وی با اشاره به تجارب جهانی در خصوص صندوق‌های ملی گفت: صندوق‌های ملی همواره در صحنه بین‌المللی نقش‌آفرینی کرده‌اند و علی‌رغم یک امکان اقتصادی توانسته‌اند یک امکان سیاسی هم ایجاد کنند به خصوص صندوق توسعه ملی در مقابله با تحریم‌ها می‌تواند ابزار کارآمدی برای کشور ما باشد.

رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه مدیریت منابع ارزی در سال‌های گذشته در بانک‌های مرکزی صورت می‌گرفت اظهار داشت: آیا این منابع بهتر از این می‌توانست مدیریت شود لذا لازم است تا مدیریت منابع ارزی در سطح کارشناسی ملی مورد توجه قرار گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد: در تدوین صندوق توسعه ملی سیاست‌های کلی اصل 44 متجلی شود و نگاه خصوصی‌محور در آن لحاظ شده و تشکل‌های بخش خصوصی در آن حضور یابند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها