کاراته بانوان این بار در آزمونی بزرگ

خوشبختانه طی چند روز اخیر خبرهای مسرت بخشی مبنی‌بر موافقت ضمنی اسپینوز، رئیس فدراسیون کاراته WKF (کنفدراسیون جهانی کاراته) از حضور آزمایشی بانوان محجبه کاراته کای کشورمان در رقابت‌های قهرمانی آسیا (هنگ‌کنگ) به گوش می‌رسد که به نوعی نشان‌دهنده ثمربخشی تلاش‌های فدراسیون‌های قبلی و روسای آنهاست.
کد خبر: ۳۲۴۴۴۱

اولین بار بحث حضور بانوان کاراته کای کشورمان در میادین رسمی و بین‌المللی از سال 81 و در زمانی که انجمن کاراته بانوان فعالیت داشت، مطرح شد. همان سال با حضور نورما فوستر مسوول کومیته حمایت از بانوان WKF که به ایران سفر کرده بود این بحث توسط عشرت شاه‌محمدی مسوول وقت انجمن کاراته بانوان کشورمان مطرح شد و بلافاصله خانم فوستر نیز به فدراسیون جهانی منتقل کرد که این موضوع تا سال 83 همزمان با آغاز ریاست علیرضا سمندر رئیس وقت فدراسیون کاراته مسکوت ماند، اما سمندر توانست با برقراری ارتباط حسنه با خوزه رئیس وقت فدراسیون کاراته آسیا و برگزاری یک‌دوره اردوی 10 روزه مشترک بانوان کاراته کشورمان با هموطنان خوزه یعنی کاراته‌کاران ماکائو در این کشور، وی را از نزدیک در جریان علاقه‌مندی و انگیزه بالای بانوان کشورمان برای شرکت در رقابت‌های رسمی قرار دهد، که البته این موضوع به عنوان اولین گام بسیار ارزشمند بود.

پس از سمندر، بهزاد کتیرایی جانشین وی در فدراسیون کاراته توانست با رایزنی‌های بسیار، موافقت فدراسیون جهانی را برای شرکت بانوان کاراته کای ایران آن هم با حجاب اسلامی در کمپ بین‌المللی یونان ـ که در تقویم فدراسیون جهانی گنجانده شده و هر ساله با حضور کشورهای صاحبنام کاراته در آتن برگزار می‌شود ـ جلب کند، اما همان سال علی‌رغم تلاش‌های فراوان، تیم ملی بانوان کشورمان به علت صادر نشدن بموقع روادید نتوانست در این کمپ حضور یابد و بلا فاصله پس از آن و البته طبق ادعای محسن آشوری دبیر وقت فدراسیون کاراته با این‌کهWKF موافقت شفاهی خود را از حضور بانوان محجبه کشورمان در رقابت‌های جهانی ژاپن اعلام کرده بود، در روز مسابقه تومی موریس مسوول صهیونیست کمیته داوران WKF و متاثر از آن کمیته برگزاری مسابقات، هلن سپاهی کاتا رو محجبه کشورمان را از تاتامی خارج و اعلام کردند که به هیچ عنوان اجازه رقابت با حجاب اسلامی را نخواهند داد. این یعنی برگشت به خانه اول و مسوولان کاراته کشورمان را واداشت تا چاره‌ای برای رفع این دغدغه بزرگ بیابند.

با تغییر ریاست فدراسیون کاراته این‌بار نوبت علیرضا آهی رسید تا برای همیشه به این غائله خاتمه دهد، آهی در حاشیه رقابت‌های جهانی جوانان و امید که آبان گذشته در مراکش برگزار شد، طی نشستی چند ساعته با اسپینوز رئیس WKF به طرح موضوع پرداخت و با این‌که برای چندمین بار این مساله از طرف فدراسیون ایران مطرح می‌شد اما این‌بار اسپینوز که حالا با انعطاف‌ بیشتری با موضوع برخورد کرده بود، قول هرگونه مساعدت و همکاری در این خصوص را به سرپرست وقت فدراسیون کاراته داد و به این ترتیب قرار شد فدراسیون وقت کاراته از طرح پیشنهادی خود یعنی کلاه زیر ماسک عکس و فیلم تهیه کرده و برای تصمیم نهایی به WKF ارسال کند گرچه مسوولان کاراته کشورمان در گام نخست خواستار کسب مجوز حضور، تنها برای شرکت گروه سنی جوانان یعنی 15ـ14 شدند و هنوز تکلیف بزرگسالان و حتی کاتا‌روها مشخص نیست، اما همین مساله نیز در صورت به‌ثمر نشستن می‌توانست جامعه کاراته کشور را امیدوار کند که در آینده‌ای نه چندان دور بانوان رده‌های امید و بزرگسالان و همچنین کاتا روها مجوز حضور در مسابقات را خواهند گرفت.

به هر حال پس از قریب به 2 ماه، WKF با ارسال نامه‌ای به فدراسیون کاراته آسیا به چانگ رئیس AKF اعلام کرد که با توجه به تصاویر ارسالی از سوی فدراسیون کاراته ایران، حضور آزمایشی کاراته‌کاران محجبه این کشور در رقابت‌های قهرمانی آسیا که قرار است مرداد امسال در هنگ کنگ برگزار شود، بلامانع است و فدراسیون کاراته آسیا نیز در حاشیه رقابت‌های کاراته المپیک جنوب آسیا که بهمن در بنگلادش برگزار شد، این خبر مسرت بخش را به اطلاع محمدعلی مردانی مسوول کمیته داوران فدراسیون و داور بین‌المللی کاراته کشورمان که برای قضاوت به بنگلادش سفر کرده بود، رساند.

بالاخره پس از گذشت سالیان دراز و تلاش روسای وقت فدراسیون کاراته این مساله تا حدودی مرتفع شد تا امروز عباس احمد پناهی رئیس فدراسیون کاراته از آغاز اردوی تیم ملی کاراته بانوان جوانان و امید کشورمان آن هم با حضور 54 کاراته‌کا خبر دهد. این 54 نفر قرار است اواخر اردیبهشت غربال شوند تا بدین‌ترتیب نفرات اصلی خود را برای اولین حضورشان در رقابت‌های رسمی آماده کنند.

البته بانوان کشورمان پیش از این تجربه حضور در میادین بین‌المللی را داشته‌اند اما این میادین همه غیررسمی و عموما تنها به رقابت‌های سبکی و تورنمنت‌های چند جانبه ختم شده است.

به هر جهت امیدواریم فدراسیون جهانی کاراته و همچنین همتایانشان در آسیا، این‌بار برای همیشه دغدغه بانوان کاراته ایران را حل کنند تا آنان هم مانند کشورهای دیگر بتوانند از توان بالای خود در رقابت‌های رسمی استفاده کرده و برای ایران اسلامی افتخار آفرین باشند.

منیره جامی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها