به گزارش واحدمرکزی خبر، علی لاریجانی در نشستی با استادان دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران با بیان اینکه مطالعه و شناخت روند حرکت جهانی و قطب بندی های موجود در جهان امری ضروری است افزود: این مطالعات و شناخت باعث می شود خارج از حرف های سطحی و با مبانی مستحکم فکری، با این مسائل برخورد شود.
وی اضافه کرد: این مطالعات و شناخت در جهت گیری های کشور با جامعه بین المللی نیز موثر خواهد بود.
لاریجانی درباره لزوم اولویت بندی در مطالعه کشورها در این دانشکده گفت: شناخت همه کشورها مهم است اما برخی، از جمله رژیم صهیونیستی با ما خصومت جدی دارند که هر چه اطلاعات از آنها عمیق تر باشد در تصمیم گیری هایمان در برخورد با آنها موثرتر خواهد بود.
وی افزود: کشورهای دیگری هم هستند که اگر چه با ما خصومت ندارند اما گاهی رفتارهایشان با ما آزاردهنده است که شناخت آنها نیز ضروری است.
رئیس مجلس مطالعه کشورهایی را که با ایران جنبه رقابت دارند یا منافعشان با منافع کشور ما درگیر است از اولویت های مطالعات کشورها در این دانشکده دانست.
آقای لاریجانی گفت: لایه دیگری که تا حدی در کشور ما مفقود است مطالعات تطبیقی در زمینه فرهنگ و توسعه است.
وی افزود: باید درباره اینکه نظریه های توسعه بر چه فرهنگی استوار است مطالعات فرهنگی صورت گیرد و از تجربیات دیگران استفاده شود.
لاریجانی گفت: برای نمونه در دستگاه قضایی سالانه چند میلیون پرونده وارد می شود که برای کاهش آنها در برخی کشورها فرهنگ سازی در زمینه کاهش وقوع جرم صورت گرفته است.
وی همچنین نظام بودجه نویسی و برنامه نویسی در کشورهای مختلف را مثال زد و افزود: باید مطالعات تطبیقی در این زمینه ها صورت بگیرد تا مشخص شود کشورهای دیگر چگونه در نظام بودجه نویسی خود عمل می کنند.
لاریجانی با اشاره به قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: ما کمتر، از مطالعات تطبیقی در این زمینه بهره مند بودیم البته مرکز پژوهش های مجلس تحقیقاتی انجام داد که مفید بود اما می توانست کامل تر باشد.
وی گفت: دانشکده مطالعات جهان می تواند با مرکز پژوهش ها و کمیسیون های مجلس نشست هایی را برای کمک های فکری در طرح ها و برنامه ها برگزار کند.
پیش از سخنان لاریجانی، رئیس دانشکده مطالعات جهان و برخی اعضای هیئت علمی این دانشکده مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند.
در پایان نیز علی لاریجانی از بخش هایی از این دانشکده دیدن کرد.
دانشکده مطالعات جهان در سال 1383 در دانشگاه تهران تأسیس شد و هم اکنون در پنج گروه در زمینه شناخت تخصصی آمریکا، روسیه، بریتانیا، آلمان و فرانسه در مقاطع تحصیلات تکمیلی فعالیت می کند.
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم