زردچوبه؛ کاهش‌ دهنده کلسترول خون

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف زردچوبه باعث کاهش کلسترول خون می‌شود و از چسبندگی پلاکت‌ها جلوگیری می‌کند. مرتضی صفوی در گفتگو با فارس افزود: مهم‌ترین ترکیبات زردچوبه پیگمان‌های زردرنگی، از دسته کورکومینوزیدها هستند. این مواد به میزان 3 تا 5 درصد زردچوبه را تشکیل می‌دهند و ترکیبات اصلی آن شامل کورکومین و دزوکسی کورکومین هستند. وی گفت: ترکیبات دیگر شامل اسانس به میزان 3 تا 7درصد است که مهم‌ترین مواد آن شامل بیس آبولن، گواین، ژرماکرن، تورمرون، زینجیبرن و کورلون هستند. این متخصص تغذیه اضافه کرد: مهم‌ترین خاصیت زردچوبه، خاصیت صفرا آوری آن است. از دیگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد سموم کبدی، ضد باکتری، ضد سرطان، ضدنفخ و مقوی معده است. این خاصیت مربوط به هر 2 دسته مواد محلول در آب و چربی آن است.
کد خبر: ۳۱۶۴۸۵

صفوی افزود: خاصیت ضد ورم زردچوبه مشابه اثر کورتیزون یا فنیل بوتازون است. همچنین زردچوبه دارای خاصیت کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبندگی پلاکت‌هاست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها