بازگشت 25 هزار شیء تاریخی مصر از بریتانیا

وزیر فرهنگ مصر از بازپس گیری نزدیک به 25 هزار قطعه شیء عتیقه این کشور از موزه بریتانیا خبر داد.
کد خبر: ۳۱۵۶۶۷

به گزارش خبرگزاری فارس، این اشیاء که قدمت برخی از آنها به عصر حجر برمی‌گردد، درون 85 جعبه، روز چهارشنبه با پروازی مستقیم از انگلستان وارد قاهره شد.

زهی هواس، رئیس شورای عالی عتیقه‌جات مصر بازپس گیری این اشیا را حاصل مذاکرات طولانی مدت مقامات مصری با دانشگاه لندن طی چند سال گذشته دانست.

اشیاء بازپس گیری شده شامل یک سرنیزه از جنس سنگ چخماق به همراه یک ظرف سفالی متعلق به 7 هزار سال پیش از میلاد است که هنوز هم می‌توان اثر انگشت سازندگان این شیء را روی ان مشاهده کرد.

این آثار مبنای مجموعه‌ای باستانی از دوره پادشاهی پیش از فراعنه مصر به نام نقاده را تشکیل خواهند داد.
مجموعه‌ای که به نام دهکده‌ای در جنوب مصر که زمانی یکی از قدیمی‌ترین مراکز تمدن این کشور را شکل می‌داد، نام گذاری شده است.

زهی هواس افزود: از سال 2002 تاکنون بیش از 31 هزار شیء تاریخی از موزه‌های خارجی به کشور بازگردانده شده‌اند.

به گفته مقامات مصری این اشیاء به زودی در موزه‌‌ای در حال ساخت به نام موزه احمد فخری در منطقه دخله به نمایش گذاشته خواهند شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها