دکترعلی متولی زاده اردکانی در گفتگو با مهر به جزئیات نحوه تاثیر و درمان ناباروری از طریق ژنومیکس و پروتئومیکس اشاره کرد و گفت: با استفاده از تکنیکهایی که در ژنومیکس و پروتئومیکس وجود دارد قادر خواهیم بود ژنهای مخفی افراد نابارور را شناسایی کرده و با بررسیهای دقیق تر به درمان بپردازیم.
وی ادامه داد: با بررسی کلیه ژنها و پروتئینهایی که در هسته سلول فرد نابارور وجود دارد و کشف پروتئینهایی که می توانند نشانگر وجود اختلالات در شبکه سلولی و مولکولی باشند تشخیص سهل تر و درمان راحت تر امکانپذیر می شود.
متولی زاده با اشاره به این مطلب که 20 تا 30 درصد مردان از علت ناباروری خود بی اطلاع هستند، گفت: در اسپرم برخی از مردان مشکلات پروتئینی وجود دارد که با استفاده از روشهای پروتئومیکسی این مشکلات قابل تشخیص خواهند بود.
مدیر گروه غدد و تولید مثل و آندرولوژی پژوهشگاه ابن سینا اضافه کرد: علت کاربردی کردن تکنیک پروتئومیکس، شناسایی پروتئین های موجود در سلول است که به ما کمک می کند دلیل اختلال در شبکه مولکولی را شناسایی کرده و در آینده درمانهایی برای این اختلالات کشف کنیم.
وی به کارآزمایی های این دو روش برای درمان ناباروری اشاره و خاطرنشان کرد: روشهای پروتئومیکس در حال اجرا است اما در مورد ژنومیکس در حال تحقیق و بررسی هستیم و در این رابطه پروژه هایی نیر تعریف شده است و تا چند ماه آینده روشهای درمان ناباروری از طریق ژنومیکس آغاز خواهد شد.
هوش مصنوعی یکی از قدیمیترین عادتهای ما در اینترنت را تغییر داده است
جامجم آنلاین بررسی کرد
در گفتوگو با جامجم آنلاین عنوان شد
در گفتوگو با جامجم آنلاین تشریح شد
جامجم آنلاین بررسی کرد
در گفتوگو با جامجم آنلاین مطرح شد