نگرانی از سفر توریست‌ها به جنوبگان

40 هزار نفر جهانگردی که هر ساله از قطب جنوب دیدن می‌کنند، باعث تولید گازهای گلخانه‌ای عظیم می‌شوند. بازدیدکنندگان این سرزمین پر برف نه تنها با اقدامات خود منطقه قطب جنوب بلکه دیگر نقاط دنیا را نیز به خطر انداخته‌اند. پژوهشگر آلمانی، مایکل لمرز درباره تاثیرات افزایش گردشگری در قطب آنتارکتیکا و راه‌های جلوگیری و کنترل این تاثیرات تحقیق کرده است.گردشگری در قطب جنوب به صنعتی پررونق تبدیل شده است. جایی که تا 20 سال پیش یا بیشتر تنها چند صد توریست حاضر به سفر به آن بودند، در زمستان گذشته قطب جنوب شاهد بیش از 40 هزار انسان کنجکاو بود که به جنوبی‌ترین نقطه زمین سفر کردند و هنگامی که تابستان این سرزمین فرارسید و دمای هوا همچنان تحمل‌ناپذیر بود از تعداد گردشگران کم نشد. در حالی که مزایای بسیاری در رابطه با صنعت گردشگری برای ارائه به قطب جنوب وجود دارد، هجوم روزافزون گردشگران باعث تشدید آلودگی در منطقه شده است: سفرهای طولانی که از سوی گردشگران به منطقه صورت می‌گیرد، باعث تولید و انتشار میزان بیشتری از2co شده است. مایکل لمرز در بازدید از قطب جنوب در رابطه با آینده شکننده‌ای که در انتظار این منطقه است با مسوولان ذیربط صحبت کرد.
کد خبر: ۳۰۶۰۲۴

مدیران تورهای گردشگری درصدد کاهش نابودی

لمرز درباره آلودگی قطب با دانشمندان، سیاستمداران، گروه‌های محیط زیست و مدیران تورهای گردشگری دیدار داشته است. به نظر می‌رسد که قطب جنوب با چالش بزرگی روبه‌رو است. محیط زیست بومی تحت فشار شدیدی است و کشتی‌های بزرگ‌تر و بیشتری در حال عزیمت به آنجا هستند، گردشگران همواره به دنبال راه‌های بهتر و سریع‌تر برای رفتن به قطب هستند و در واقع هیچ‌کس وجود ندارد تا بتواند تمام این انتظارات را در یک مسیر مشخص و صحیح نگه دارد. قطب جنوب زیر نظر مدیریت بین‌المللی متشکل از کنسرسیومی از کشورهاست، اما در واقع هیچ شخصی مسوولیت اصلی را به عهده نمی‌گیرد و هیچ سیاستی برای محدودیت گردشگری در این منطقه وضع نشده است.

بیشترین اشخاصی که برای کاهش نابودی منطقه آنتارکتیکا تلاش می‌کنند، مدیران تورها هستند. این اقدام به نفع خود این مدیران است به طوری که در یک زمان تعداد زیادی از گردشگران را به این منطقه نمیآورند. به عبارتی هیچ کس برای مواجه شدن با تعداد زیادی کشتی و مشاهده جمعیت زیاد به این منطقه سفر نمی‌کند. خودگردانی در میان مدیران تور در منطقه قطب تا امروز به اندازه کافی و به صورت مناسب اثرکرده است، اما لمرز احساس می‌کند که این وضعیت به آسانی می‌تواند تغییر کند. به احتمال زیاد در آینده شاهد افراد بیشتری خواهیم بود که سعی دارند برای حفظ این منطقه بکوشند و شانسی نیز وجود دارد که حتی نتوان برای یک نفر قانون‌شکن امتیاز ویژه‌ای قائل شد. بسیاری از دانشمندان که وقت زیادی را در قطب صرف کرده‌اند، عواقب افزایش تعداد جهانگردان را دیده‌اند. مدیران تورهای گردشگری که از لحاظ آمادگی ضعیف هستند، می‌توانند با افزایش تعداد گردشگری شاهد اتفاقات بد و ناامیدکننده‌ای در قطب باشند و در غیاب خدمات پلیس، دانشمندان و همچنین تورهای گردشگری با آمادگی‌های بیشتر، کسانی هستند که به نجات این منطقه می‌شتابند.

برنامه‌ریزی درازمدت

لمرز معتقد است که سریعا باید گام‌های موثر و روشنی در جهت نجات قطب برداشت. کشورهای درگیر از جمله، هلند باید بسرعت خود را برای یک برنامه‌ریزی دراز مدت موثر برای منطقه آماده کند. لمرز به تشریح شماری از سناریوهای ممکن برای آینده می‌پردازد که ممکن است قابل تامل و اجرا باشد. به عنوان مثال، اگر کسی تصمیم بگیرد در این منطقه واحدهای تجاری بسازد چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ و چه کسی مسوولیت گردشگران را به عهده خواهد گرفت؟ طبق تحقیقات لمرز، زمان آن فرا رسیده تا قوانین روشنی وضع شود و موافقت‌نامه‌ها به اندازه کافی صریح نیستند. برای مثال چرا قوانینی که برای شبه جزیره قطب جنوب وضع شده با قوانین موجود برای دریای روس یکی است؟

منبع: science daily

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها