رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد:

کاهش آلودگی هوای تهران به سبک کره‌جنوبی

گروه جامعه - مریم خباز: 5 ماه پس از روی کار آمدن رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست، اجلاس جهانی کپنهاگ بهانه‌ای برای نخستین حضور محمدجواد محمدی‌زاده در جمع اصحاب رسانه شد. او که در این مدت نشان داده است در عرصه مراوده با خبرنگاران بهتر از سلف خویش عمل می‌کند، روز گذشته میزبان اهالی قلم بود تا با تشریح جزء به جزء رویدادهای اجلاس جهانی تغییرات آب و هوایی، به این نتیجه برسد که دانمارک بیش از هرچیز عرصه‌ای بود برای محاکمه آمریکا و توفیقی برای کشورهای جهان سوم تا از مواضع‌شان کوتاه نیایند.
کد خبر: ۳۰۱۸۶۳

محمدی‌زاده که پیش از این استاندار خراسان رضوی بود و نحوه ادای جملاتش نیز او را به جای کارشناس زیست‌محیطی، فردی سیاسی نشان می‌داد، گفت: گفتمانی که ایران پایه آن را در جهان‌ریخته، موجب شده است کشورهایی که تا به حال جرات حرف زدن نداشتند به درجه‌ای برسند که آمریکا را به عنوان تولیدکننده عمده گازهای گلخانه‌ای به چالش می‌کشند و اجلاسی چون اجلاس کپنهاگ را به مکانی ضداستکباری و عدالتخواه تبدیل می‌کنند. محمدی‌زاده اجلاس تغییرات آب و هوایی را بصراحت اجلاسی شکست‌خورده لقب داد، ولی در عین حال از موفقیت‌هایی سخن گفت که او و هیات همراهش به ریاست محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری در 2 روز اقامتشان در دانمارک به‌دست آورده‌اند. محمدی‌زاده در این زمینه از گفتگوهایش با وزرای محیط‌زیست ترکیه، عراق و سوریه بر سر کنترل ریزگردهای مهاجم به کشورمان خبر داد و اعلام کرد تا یک ماه آینده، تکلیف این موضوع در استانبول مشخص خواهد شد.

اما مهم‌ترین خبر محمدی‌زاده آن هم در شرایطی که تعداد روزهای آلوده 8 شهر بزرگ کشور از جمله تهران بسیار بیشتر از حد استانداردهای جهانی است، درباره تلاش این سازمان برای کاهش آلودگی هوا بود؛ آن‌گونه که او می‌گوید قرار است تا 2 ماه آینده، وزیر محیط زیست کره‌جنوبی به کشورمان سفر کند و روش‌های عملیاتی و تئوریک را که مسوولان کشورش به کار برده‌اند تا هوای شهر سئول و حاشیه 25 میلیون نفری آن را به محدوده‌ای پاک تبدیل کنند، در اختیار مسوولان سازمان محیط زیست ایران قرار دهند. محمدی‌زاده که تلویحا از این مراوده زیست‌محیطی رضایت داشت، در حالی این خبر را اعلام کرد که چندی پیش معاون محیط‌زیست انسانی این سازمان گفته بود، اگر زیرساخت‌های موجود به همین شکل فعلی باقی بمانند و حرکتی جهت بهبود آنها نشود، اجرای طرح کاهش آلودگی هوای پایتخت تا 6 قرن دیگر نیز اجرایی نخواهد شد.

به همین دلیل، کارشناسان معتقدند سازمان حفاظت محیط‌زیست پیش از آن که طرح الگوبرداری از کره‌جنوبی را اجرا‌کند باید نخست به این پرسش پاسخ دهد که چرا با وجود آن‌که همواره تقلید از روش‌های غیربومی در کشور ما محکوم به شکست بوده، به دنبال الگوبرداری از سئول رفته است. اگر چه اطلاعات منتشره درباره پایتخت کره‌جنوبی نشان می‌دهد این شهر چندان تفاوتی با تهران از نظر وضعیت جمعیتی و جغرافیایی ندارد، جز آن‌که رودی پرآب از میان این شهر می‌گذرد و به دریا نزدیک است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها