حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با مهر افزود: وضعیت پذیرش دانشجو در دوره های تخصصی دستیاری پزشکی این هفته با حضور وزیر بهداشت در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی می شود.
در این دوره ها 20 درصد از سهمیه به رزمندگان و بر اساس تصمیم وزارتخانه 25 تا 50 درصد از سهمیه نیز به خانم ها اختصاص دارد این در حالی است که اختصاص این سهمیه به خانم ها در رشته هایی که نیاز مبرم برای حضور خانم ها در آنها دیده نمی شود و مردان نیز می توانند در آن رشته ها شرکت کنند ، نادرست است. از سوی دیگر 25 درصد از سهمیه نیز که به مناطق محروم اختصاص دارد به کارمندان وزارت بهداشت اختصاص می یابد.
وی افزود: از این رو عملا برای رقابت آزاد در این دوره ها جایی باقی نمی ماند در حالی که تعداد داوطلبان برای ورود به این دوره ها زیاد است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با این روش انحصارگرایانه بی مورد و غیرمنطقی وزارت بهداشت بسیاری از داوطلبانی از ورود به دوره های تخصصی محروم مانده اند و وزرات بهداشت این رشته ها را تحت سلطه خود درآورده است این در حالی است که بسیاری از بیمارستان های ما فاقد پزشک متخصص هستند و بیماران با مشکل مواجه اند.
وضعیت آشفته در تربیت نیروی انسانی پزشک
وی با انتقاد از اینکه تأمین نیروی انسانی پزشک و برنامه ریزی برای آن تنها در کشور ما توسط وزارت بهداشت انجام می شود ، گفت: وضعیت بسیار آشفته ای در تربیت نیروی انسانی پزشکی وجود دارد.
دانشگاه های علوم پزشکی از سال 74 تاکنون بیش از سه برابر رشد کرده اند اما پذیرش دانشجوی پزشکی عمومی متأسفانه کاهش داشته و انحصارگری نامطلوبی در رشته های پزشکی عمومی به وجود آمده است.
عباسپور اظهار داشت: این در حالی است که نیاز به پزشک عمومی به ویژه در مناطق محروم و روستاها به شدت احساس می شود.
وی افزود: با در نظر گرفتن این موضوع که پزشک پس از گذراندن هفت سال تحصیل می تواند در جامعه مشغول فعالیت شود، ما در آینده با وضعیت بحرانی در زمینه پزشک رو به رو خواهیم بود.
انتقاد از رشد پذیرش دانشجوی پزشکی دختر
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: از سوی دیگر وزارت بهداشت ترتیبی اتخاذ کرده که در سالهای گذشته زنان را بیشتر از مردان در دوره های پزشکی عمومی پذیرفته است. این افزایش ظرفیت پذیرش برای خانمها مشکلاتی را به وجود آورده است. زنان پزشک به دلیل رسیدن به سن ازدواج و داشتن فرزند نسبت به مردان وقت کمتری را صرف طبابت می کنند و از انعطاف پذیری کمتری نسبت به مردان برخوردارند.
وی افزود: از این رو بحث افزایش ظرفیت در دوره های پزشکی برای جبران این مشکلات در دستور کار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قرار دارد تا از ریزش پزشک در آینده جلوگیری شود.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....