میشل کالمای ری، وزیرخارجه سوئیس روز سه‌شنبه با بیان نگرانی عمیق دولت سوئیس از نتایج همه پرسی یکشنبه که ساخت مناره مساجد را در آن کشور ممنوع می‌کند، احتمال داد که دولت سوئیس این تصمیم را لغو کند.
کد خبر: ۲۹۷۴۳۶

به گزارش آسوشیتدپرس، وزیر خارجه سوئیس گفت: محدود کردن فرهنگ‌ها و ادیان مختلف در سوئیس در حالی که پیروان آنها در کنار یکدیگر در این کشور زندگی می‌کنند، امنیت را به خطر می‌اندازد و حتی ممکن است که واکنش‌های خشونت بار را در پی آورد.

خانم کالمای ری که در دیدار با وزیران خارجه سازمان امنیت و همکاری‌های اروپا در یونان سخن می‌گفت، تأکید کرد که با وجود همه پرسی روز یکشنبه سوئیس، کسی قصد ندارد مناره مساجد کنونی در سوئیس را خراب کند.

وزیر خارجه سوئیس گفت: مسلمانان در این کشور به خوبی با سایر جامعه آمیخته شده‌اند و نتیجه همه پرسی هیچ تغییری در سیاست خارجی دولت سوئیس به وجود نخواهد آورد و این کشور همچنان مناسبات گرم خود را با جهان اسلام حفظ  خواهد کرد.

در همه پرسی که یکشنبه در سوئیس برگزار شد، 57 درصد از کسانی که به پای صندوق‌های رأی رفتند، با ممنوع کردن ساخت مناره مساجد در این کشور موافقت کردند.

حزب مردم سوئیس که یک حزب افراطی دست راستی است، بانی این همه پرسی بود اما جامعه مسلمانان سوئیس رسماً از مداخله در این بحث خودداری کرد، هرچند که این عدم مداخله نتیجه را تغییر نداد.

سه روز قبل از همه پرسی، افراطیون راستگرا به مسجد اصلی ژنو بی‌حرمتی کرده ودیوارهای این مسجد را با رنگ آلوده کردند.

شورای اتحادیه اروپا دوشنبه اعلام کرده بود که نتیجه همه پرسی سوئیس می تواند به مفهوم پایمال کردن حقوق اساسی شهروندان براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی باشد و دادگاه اروپا می‌تواند آن را لغو کند. این احتمال نیز مطرح شده که دادگاه عالی فدرال یا دادگاه حقوق بشر اروپا  نتیجه این همه پرسی را لغو کند.

وزیر دادگستری سوئیس، خانم اویلینه ویلدمر اشلومپف، نیز در مصاحبه با روزنامه سوئیسی بلیک گفته بود که این ممنوعیت با کنوانسیون اروپایی حقوق انسانی مغایرت دارد.

وزیر دادگستری سوئیس در عین حال گفته بود: این رأی حک شده بر روی سنگ نیست که نتوان آن را پاک کرد اما افزوده بود که همه پرسی بلافاصله اجرایی خواهد شد.

یکی از تندترین واکنش‌ها در سطح اروپا از سوی برنار کوشنر وزیر خارجه فرانسه بیان شد که دوشنبه گفته بود :این رخداد نشانه جدی فقدان شکیبایی است.

کشورهای اسلامی به نتیجه همه پرسی سوئیس واکنش خشمگینانه‌ای نشان دادند و از جمله مفتی اعظم مصر دوشنبه گفته بود که به تمامی مسلمانان جهان و اسلام توهین شده است.

محمد ششم پادشاه مغرب در بیانیه‌ای گفت: نتیجه همه پرسی با پرستیژ تمدنی که تا کنون سوئیس نشان می‌داد، تناقض دارد.

واتیکان نیز از عواقب همه پرسی سوئیس ابراز نگرانی کرده است.

جامعه کوچک یهودیان سوئیس در رخدادهای اخیر در کنار مسلمانان ایستاده و از یهودیان خواسته بود از حقوق مسلمانان دفاع کنند. رهبر جامعه یهودیان سوئیس گفت: نقض حقوق مسلمانان می‌تواند نقض حقوق یهودیان نیز باشد.

سازمان عفو بین‌الملل نیز دوشنبه منع ساخت مناره مساجد در سوئیس را محکوم کرد، و یاد آور شد که مسلمانان بعد از مسیحیان بزرگترین جامعه در سوئیس هستند.

310 هزار نفراز جمعیت 7.5 میلیون نفری سوئیس مسلمان هستند و اکثر آنها مسلمانانی هستند که در نتیجه نبردهای خونین بالکان در دهه نود میلادی به سوئیس آمده‌اند.

اکثریت رأی‌دهندگان سوئیسی درحالی خواهان ممنوعیت ساخت مناره مساجد شده‌اند که تنها چهار مسجد با مناره در 26 کانتون خود مختار سوئیس وجود دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها