دبیر جشنواره فیلم فجر:

کلیشه‌های جشنواره فیلم فجر را می‌شکنیم

گروه رسانه - رضا استادی: «آرام، کم حرف و متواضع.» این بهترین توصیفی است که می‌توان از «مهدی مسعود شاهی» دبیر بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر ارائه داد. مرد میانسالی که روز گذشته در تالار اجتماعات بنیاد سینمایی فارابی در مقابل خبرنگاران نشست و در کنار «حبیب ایل بیگی» مدیر روابط عمومی جشنواره به تشریح برنامه‌های بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر پرداخت. جشنواره‌ای که گفته می‌شود به دلیل تنوع تولیدات سال گذشته احتمالا یکی از دوره‌های خوب و به یاد ماندنی جشنواره فجر خواهد بود.
کد خبر: ۲۹۶۵۳۷

جلسه مطبوعاتی روز گذشته صرفا جلسه مطبوعاتی جشنواره فیلم فجر نبود بلکه خبرنگاران با مدیری آشنا شدند که از 29 سال پیش وارد سینمای ایران شده و در اغلب موارد به عنوان «پشتیبان و راه‌انداز» در بخش‌های مختلف فعالیت کرده و در طول این سال‌ها تنها چهار بار مصاحبه داشته است. مسعود شاهی در جلسه دیروز بارها در مقابل سوال‌های چالشی خبرنگاران قرار گرفت، اما هر بار با تاکید بر مفاهمه و همدلی تلاش کرد تا سخنی نگوید که زحمات همکارانش در سال‌های گذشته نادیده گرفته شود. او که درباره جشنواره فیلم فجر تعبیر «شب قدر سینمای ایران» را به کار برد، در سالنی که کمتر از یک ماه قبل «مجید شاه حسینی» دبیر قبلی جشنواره تودیع شده بود، گفت: «کلیت سینما نیاز به همکاری و همدلی دارد» و سپس به ارائه آماری در خصوص فیلم‌های رسیده به جشنواره پرداخت و اعلام کرد: «تاکنون 31 فیلم سینمایی، 37 فیلم ویدئویی، 60 اثر پویانمایی، 130 فیلم کوتاه و 140 مستند به دفتر جشنواره رسیده است. مهلت ارسال آثار در بخش‌های مختلف تا پایان آبان ماه بود ،اما تهیه کنندگان فیلم‌های سینمایی فرصت دارند تا پایان آذر ماه آثار خود را به دفتر جشنواره ارسال کنند.»

مسعود شاهی با اشاره به برنامه‌های ویژه جشنواره برای اطلاع رسانی، چند اتفاق مهم جشنواره امسال را به شکل «تیتروار» بیان کرد: «امسال ذکری از همه هنرمندان سینمایی خواهیم داشت که در طول سال‌های گذشته در صنعت سینمای ایران فعالیت داشتند. به همین دلیل در سایت جشنواره بخشی از خاطرات هنرمندان را برای ثبت در تاریخ منتشر می‌کنیم. سیزدهمین بازار فیلم و تلویزیون هم از8 تا 12 بهمن ماه همانند سال‌های گذشته برگزار می‌شود و مکان برگزاری نیز پردیس سینمایی ملت خواهد بود. هنوز برنامه بزرگداشت‌ها مشخص نیست و تلاش می‌کنیم بزرگداشت‌ها را از صورت‌های ظاهری به شکل باطنی و نقد بر واقعیت‌ها تبدیل کنیم.»

دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره تعدد جشنواره‌های سینمایی و نیز جایگاه جشنواره فجر در این میان گفت: «خوشحالیم که جشنواره‌های مختلف برگزار می‌شود و ما تلاش می‌کنیم تا از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.» او درباره بخش فیلم‌های ویدئویی و نحوه حضور این فیلم‌ها در جشنواره نیز به خبرنگار ما گفت: «بخش مسابقه فیلم‌های ویدئویی در سال گذشته توسط همکاران طراحی شد تا به شکلی مستقل از فیلم‌های 35 میلی متری فعالیت کند. حرکت انجام شده کار خوب و بزرگی است و این فیلم‌ها در عرصه تولید بسیار تاثیر گذار هستند. امسال تصمیم داریم این بخش را فعال تر کنیم ،زیرا اعتقاد داریم این بخش به عنوان یک نقطه محوری پایه‌گذاری شده و می‌تواند به خوبی ادامه یابد.»

او با نام بردن از جشنواره فجر به عنوان «جشن خانواده سینما»، از کلیشه‌ای بودن جشنواره در سال‌های گذشته ابراز نارضایتی کرد و گفت که تلاش خواهد کرد تا این روال را تغییر دهد.

این جلسه که به گفته حبیب ایل بیگی بیشتر برای شنیدن حرف‌های خبرنگاران برگزار شده بود، در پایان با ذکر خاطراتی از سال‌های اول برگزاری جشنواره توسط مسعود شاهی به پایان رسید. او در خاطرات خود به این نکته اشاره کرد که در سال 1359 بحث بود و نبود سینما مطرح بود و او جزو عده‌ای بود که می‌گفتند جشنواره باید وجود داشته باشد و به همین دلیل با وجود 5 4 فیلم بلند جشنواره‌ای به نام میلاد توسط او وهمکارانش برگزار شد. این خاطره نشانه‌ای از حسن نیت این مدیر قدیمی برای تداوم برگزاری جشنواره فجر در کیفیتی قابل قبول بود. جشنواره‌ای که امسال از 5 تا 15 بهمن ماه میزبان سینمای ایران خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها