انتظار 6 ساله زنان خانه‌دار

انگار انتظار 13 میلیون زن خانه‌دار ایرانی برای بیمه شدن پایان ندارد. درست 6 سال از اولین خبر مبنی بر فراهم شدن شرایط برای بیمه زنان خانه‌دار می‌گذرد و هنوز خبری از اجرای آن نشده است.
کد خبر: ۲۹۴۷۸۳

روز گذشته، پس از یک وقفه چند ساله و بارها به تعویق افتادن آن به دلیل نواقص و مشکلات موجود در طرح و همچنین عدم تامین اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح، یکی از مسوولان سازمان تامین اجتماعی از اجرای این طرح در قالب بیمه حِرَف و مشاغل آزاد خبر داد.

به گفته مدیرکل امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی،‌ از آنجا که فعلا اجرای طرح اصلی بیمه زنان خانه‌دار و وزارت رفاه و تامین اجتماعی به منظور بررسی بیشتر و رفع نواقص موجود با موانعی مواجه شده است، قرار شده تامین اجتماعی برای پاسخ دادن به نیاز این گروه از زنان، خانه‌داری را نیز به عنوان شغل پذیرفته و به این ترتیب، 13 میلیون زن خانه‌دار را در قالب حِرَف و مشاغل آزاد بیمه کند.

به این ترتیب، زنان خانه‌دار دیگر مجبور نخواهند بود تا زمان تعیین تکلیف طرح اصلی بیمه زنان خانه‌دار منتظر بمانند و می‌توانند در صورت تمایل با این تسهیلات جدید، خود را بیمه کنند.

احمد پایور درصد مشارکت بیمه زنان خانه‌دار را 12 تا 18 درصد عنوان می‌کند و می‌گوید: زنان خانه‌داری که در این طرح شرکت می‌کنند، می‌توانند در صورت تمایل به استفاد از بیمه درمان نیز براساس سرانه درمان، حق بیمه درمان پرداخت کنند.

صرف نظر از این‌که چرا اجرای چنین طرحی باید با تاخیر 6 ساله مواجه شود، نکته مهم دیگر این است که مسوولان و متولیان اجرای این طرح به حق بیمه پرداختی 12 تا 18 درصدی زنان خانه‌دار در حالی اشاره می‌کنند که اگرچه به خانه‌داری به دیده یک شغل نگریسته شده، اما واقعیت این است که زنان خانه‌دار بابت این شغل، مزدی دریافت نمی‌کنند؛ پس چگونه باید سهم 12 تا 18 درصدی حق بیمه خود را بپردازند.

این وضعیت زمانی قابل تامل‌تر می‌شود که بدانیم جز درصد معدودی از زنان خانه‌دار که از تمکن مالی برخوردارند، تعداد زیادی از این زنان بجز خرجی ماهانه‌ای که از همسرشان دریافت می‌کنند که البته کفاف هزینه و مخارج زندگی را نمی‌دهد، پس‌انداز دیگری ندارند که بخواهند به واسطه آن، خود را بیمه کنند.همین قضیه موجب می‌شود تعداد زیادی از جامعه هدف، ناخواسته توان بیمه کردن خود را نداشته باشند.

به نظر می‌رسد مسوولان در اجرای طرح جدید نیز به این موضوع مهم توجه نکرده و بی‌تفاوت از کنار آن گذشته‌اند. حال باید منتظر بود و دید از میان جامعه هدف چه تعداد از زنان خانه‌دار، امکان و شرایط شرکت در طرح بیمه زنان خانه‌دار را خواهند داشت و آیا این طرح نیز همانند دیگر طرح‌‌ها به بایگانی تاریخ سپرده می‌شود؟!

پوران محمدی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها