نمای نزدیک

کاهش کمک کشورهای ثروتمند به کشورهای فقیر

ایسنا: سازمان ملل معتقد است: هنگامی‌که دنیا با بحران اقتصادی، اقلیمی‌و غذا روبه‌روست، تعهدات جهانی مبارزه با فقر بیش از هر زمان دیگر اهمیت پیدا می‌کند.
کد خبر: ۲۸۱۴۴۶

براساس برآورد سازمان ملل، کمک‌های توسعه‌ای در سال ‌2008 به رکورد بالایی رسید، اما کشورهای کمک کننده (ثروتمند) سالانه ‌35 میلیارد دلار از تعهد کمک مالی که گروه 8 در سال ‌2005 در گلن ایگل تعهد کرد، سالانه ‌20 میلیارد دلار برای کمک به آفریقا کسری دارند. این گزارش با عنوان «تقویت مشارکت جهانی برای توسعه در زمان بحران» که امروز در مقر سازمان ملل در نیویورک انتشار یافت، به وسیله گروه کاری آرمان‌های توسعه هزاره دبیرکل تهیه شده که بیش از ‌20 کارگزاری تخصصی سازمان ملل، صندوق بین‌المللی پول،‌ بانک جهانی، سازمان جهانی تجارت و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه را گردهم آورده تا روند پیشرفت به سوی بسط مشارکت جهانی برای توسعه یعنی هشتمین آرمان توسعه هزاره را پیگیری کنند.

آغاز روند احیای اقتصادی جهان
آسیا جلوتر از اروپا و آمریکا

رویترز: دومینیک استراس کان مدیر عامل صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد کشورهای آسیایی در آستانه ورود به دوران احیای اقتصاد جهانی هستند، ولی قدرت این جهش اقتصادی هنوز خیلی ضعیف است.استراس کان در مصاحبه‌ای که در هفته‌نامه پولیتکا به چاپ رسید، اعلام کرد: صندوق بین‌المللی پول انتظار آغاز دور دوم رکود و بحران اقتصادی را در کشورهای جهان ندارد و تازه‌ترین داده‌های اطلاعاتی ما نشان می‌دهد روند بهبود اوضاع اقتصادی و تثبیت اقتصاد جهان در حال آغاز شدن است و حتی برخی کشورهای جهان وارد مسیر رشد اقتصادی شده‌اند.

استراس کان افزود کشورهای آسیایی طی این مسیر از دیگر کشورها جلوترند، ولی اوضاع اقتصادی در امریکا و اروپای غربی نیز رو به بهبود می‌رود ولی با وجود همه اینها، احتمالا روند رشد نرخ بیکاری در آینده همچنان ادامه خواهد داشت.

استراس کان گفت: در هر حال این روند احیای اقتصادی بسیار شکننده خواهد بود، تقاضا در بخش خصوصی همچنان ضعیف است و تنشهای مالی بر میزان مصرف تاثیر می‌گذارد. وی افزود بخش وخیم رکود اقتصادی را پشت سر گذارده‌ایم، اما روند احیای اقتصادی تدریجی خواهد بود.

ادامه وضع بد اقتصادی در انگلیس

بی.بی.سی: رئیس بانک مرکزی انگلیس گفت وضع بد اقتصادی انگلیس به این زودی‌ها بهبود نخواهد یافت.

نشریه فایننشال تایمز، چاپ انگلیس در شماره روز چهارشنبه خود نوشت: مروین کینگ، رئیس بانک مرکزی انگلیس گفت: بهبود وضع اقتصادی انگلیس مستلزم طی پروسه‌ای طولانی مدت خواهد بود. بنابر این گزارش، احتمالا کارشناسان اقتصادی در بازارهای بورس انگلیس و اروپا از اظهار نظر یاد شده رئیس بانک مرکزی انگلیس، این نتیجه‌گیری را خواهند کرد که مقامات این بانک به این زودی‌ها، نرخ بهره بانکی را در انگلیس، افزایش نخواهند داد.

تردید 64 درصد مردم جهان به اصلاح مشکلات مالی

فارس: نتایج نظرسنجی شبکه خبری یورونیوز نشان می‌دهد که بیشتر پرسش‌شوندگان نسبت به بازگشت اعتماد خود به اصلاحات نظام مالی جهانی تردید دارند.این نظرسنجی نشان داد که 64 درصد مردم جهان تصور نمی‌کنند بتوانند اعتماد خود را به نظام مالی جهانی بازگردانند. شبکه یورونیوز در یک نظرسنجی از مردم دنیا پرسید که آیا اصلاحات مالی در سطح جهانی به بازسازی باور آنان به نظام مالی بین‌المللی کمک خواهد کرد؛ اما با پاسخ منفی مواجه شد. بنابر این نظرسنجی، فقط 27 درصد از پرسش‌شوندگان اعلام کردند که می‌توانند اعتماد خود را به اصلاحات نظام مالی جهانی بازسازی کنند. این نظرسنجی می‌افزاید که 9 درصد دیگر نیز در پاسخ به این پرسش نتوانستند تصمیم‌گیری کنند و پاسخ ممتنع دادند.

خوشبینی رئیس بانک مرکزی آمریکا به وضعیت اقتصادی کشورش


ایسنا: رئیس بانک مرکزی آمریکا ادعا کرد که رکود اقتصادی پایان یافته است.
بن برنانکه گفت: رکود آمریکا احتمالا پایان یافته، اما اقتصاد به دلیل وضعیت بد بازار کار تا مدتی ضعیف خواهد ماند. وی تصریح کرد: از دیدگاه فنی، رکود اقتصادی آمریکا به احتمال خیلی زیاد پایان یافته است. برنانکه افزود: اجماع کارشناسان این است که اقتصاد آمریکا اکنون وارد مرحله رشد شده است، اما از نظر آمریکایی‌هایی که نگران امنیت شغلی خود هستند، اقتصاد همچنان خیلی ضعیف خواهد بود. این مقام آمریکایی گفت او احساس اطمینان زیادی می‌کند که کنگره اصلاحات جامع در نظام مالی آمریکا را تصویب خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها