گروه سلامت: شایع‌ترین نوع حساسیت آلرژیک در افراد جامعه حساسیت به فلز نیکل است. علاوه بر این فلز، مواد شیمیایی و فلزی دیگری که در ساخت لوازم‌التحریر به کار می‌رود هم احتمال آلرژی‌زایی دارند.
کد خبر: ۲۸۱۴۰۹

دکتر حسن صیرفی، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایسنا، درباره حساسیت به فلز نیکل گفت: شایع‌ترین نوع حساسیت آلرژیک، حساسیت به فلز نیکل است که در مواد فلزی نظیر زیپ، دکمه فلزی لباس‌ها و بند ساعت یا در وسایل تزئینی مانند گوشواره، گردنبند و دستبند به کار می‌رود.

وی در ادامه افزود: حساسیت پوستی در افراد به 2 دسته کلی حساسیت تحریکی و حساسیت تماسی آلرژیک تقسیم می‌شود. در حساسیت تحریکی افراد در اثر تماس با مواد محرک شیمیایی دچار خارش و قرمزی پوست می‌شوند، در نوع حساسیت تماسی آلرژی فقط افرادی که سابقه تماس قبلی و آلرژی نسبت به مواد صنعتی و شیمیایی دارند، دچار حساسیت‌های پوستی می‌شوند.

دکتر صیرفی درخصوص میزان شیوع حساسیت‌های پوستی گفت: بیش از 80 درصد افراد جامعه به حساسیت‌های پوستی از نوع تحریکی و حدود 20 درصد آنها به نوع حساسیت تماسی آلرژیک مبتلا هستند.

وی افزود: اصولا حساسیت‌های پوستی تماسی آلرژیک در کودکان نادرتر از افراد بالغ است که این موضوع به خاطر این است که کودکان تماس کمتری با مواد شیمیایی و آلرژی‌زا دارند.

این متخصص بیماری‌های پوست و مو همچنین تصریح کرد: اما با این حال تحقیقات جدید تست‌های آلرژیک در کودکان نیز موارد مثبت بیشتری را نشان می‌دهد که به علت تماس بیشتر کودکان با مواد فلزی، داروها یا مواد شیمیایی حساسیت‌زا در دهه اخیر است.

وی تاکید کرد: تماس مداوم و طولانی‌مدت کودکان با وسایل و لوازم تحریرشان نظیر خط‌کش، پرگار و مدادتراش که حاوی مواد نیکل یا آلیاژ هستند، می‌تواند منجر به حساسیت پوستی در دست کودکان شود.

دکتر صیرفی افزود: همچنین تماس مداوم با لوازم تحریرهایی که حاوی مواد شیمیایی بخصوص لاستیک باشد، مانند مدادپاک‌کن نیز می‌تواند منجر به حساسیت‌های پوستی در انگشتان شود؛ ترکیبات شیمیایی، رنگ‌های مصنوعی و مواد لاستیکی ترکیباتی هستند که منجر به حساسیت در پوست کودکان می‌شود؛ اما امروزه از موادی که حساسیت کمتری دارند، در لوازم تحریر کودکان استفاده می‌شود.

ضرورت جمع‌آوری وسایل غیراستاندارد

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین با اشاره به لزوم جمع‌آوری وسایل غیراستاندارد از بازار تاکید کرد: این وسایل که حاوی مواد شیمیایی، پلاستیکی و غیراستاندارد می‌باشد، در اثر تماس با پوست منجر به حساسیت پوستی بخصوص اگزما می‌شود.

وی افزود: اگر کودکی از حساسیت، قرمزی، خارش و پوسته شدن کف دست، پشت دست و انگشتان رنج می‌کشد، حتما به پزشک پوست مراجعه کند تا از تست‌های پوستی تحت عنوان (PH) پوست جهت مشخص کردن مواد آلرژی‌زای موجود در این مواد استفاده شود؛ درصورت مشاهده حساسیت، با این تست مشخص می‌شود تماس کودک یا دانش آموز با آن وسایل خاص از قبیل مواد لاستیکی، فلزی و چوبی باید محدود و از لوازم تحریرهای استانداردی که فاقد این مواد آلرژی‌زا هستند، استفاده شود.

دکتر صیرفی درخصوص گچ و تخته پاک‌کن گفت: باید توجه کرد که مواد شیمیایی موجود در گچ خصوصا اگر همراه با مواد رنگی باشد و همچنین مواد شیمیایی در ساختن تخته پاک‌کن در تماس افراد با پوست می‌تواند موجب آلرژی شود که با انجام تست‌های پوستی می‌توان به این حساسیت‌ها پی برد و از تماس مستقیم با گچ خودداری کرد.

وی تاکید کرد: در اکثر موارد حساسیت به لوازم تحریرها در جامعه کمتر دیده می‌شود. بیشتر حساسیت‌ها در ارتباط با فلز نیکل است که در ساخت مواد فلزی و خط‌کش یا مدادتراش‌ها مشاهده می‌شود که اگر این استانداردهای بین‌المللی لحاظ شود و از ترکیبات شیمیایی و آلرژی‌زا کمتر در آنها مصرف شود، احتمال ابتلا به حساسیت‌های پوستی کاهش می‌یابد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها