مادران باردار کمبود «روی» را جدی بگیرند

گروه سلامت: کارشناس ارشد آموزش مامایی گفت: کمبود «روی» با افزایش خطر پره‌ماچوریتی، وزن کم در هنگام تولد، تأخیر رشد جنین در داخل رحمی پارگی زودرس کیسه آب و هیپرتانسیون ناشی از بارداری و عوارض دیگر همراه است.
کد خبر: ۲۷۸۴۳۴

سوسن سیدشریعت‌دوست در گفتگو با فارس، افزود: کم‌خونی و فقر آهن از مهم‌ترین مشکلات کودکان و زنان جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شمار می‌رود و به دلیل شیوع آن در دوران بارداری همواره تجویز مکمل‌های آهن به عنوان پیشگیری و برخورد با کم ‌خونی و فقر آهن نقش گسترده‌ای در مراقبت‌های دوران بارداری را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: اخیراً تردیدهایی در مورد اساس علمی روش آهن‌یاری و ضرورت اجرای آن مطرح است که عوارض و کاربرد مکمل‌های آهن و برهم‌کنش آنها با سایر عناصر کم مقدار مثل «روی» انگیزه اصلی مطالعه بوده است.

این کارشناس ارشد آموزش مامایی اضافه کرد: «روی» به عنوان دومین عنصر مهم بعد از آهن شناخته شده است که برای رشد و نمو نرمال در دوران حاملگی، کودکی تا بلوغ مورد نیاز است که کمبود آن با افزایش خطر پره‌ماچوریتی، وزن کم هنگام تولد، تأخیر رشد جنین در داخل رحمی، پارگی زودرس کیسه آب، هیپرتانسیون ناشی از بارداری و عوارض دیگر همراه است.

وی گفت: به نظر می‌رسد زنانی که با غلظت بالاتر هموگلوبین افزایش فیزیولوژیک حجم خون طی بارداری مواجه هستند، ویسکوزیته خون آنها افزایش پیدا می‌کند.این زنان شانس زیادی برای عواقب نامطلوب بارداری دارند و یکی از راه‌های پیشگیری از این عوارض بارداری، جنینی ناشی از کمبود «روی» و افزایش ویسکوزیته خون در زنان باردار با هموگلوبین بالا، عدم استفاده از قرص آهن به شرط مصرف درست از مواد دارای آهن است.

تحقیقات داخلی چه می‌گوید؟

سید شریعت دوست افزود: در تحقیقی که در بیمارستان بقیه`‌الله (عج) انجام گرفت 64 نفر از زنان باردار با هموگلوبین بیشتر از 2/13 و 3/14 و ZN نرمال بین 77 تا 165 انتخاب شده‌اند که آزمایشCBC انجام شد که در این پژوهش نمونه‌ها به 2گروه 33‌نفر مورد و 31 نفر شاهد تقسیم شدند که زنان باردار در هر گروه از نظر سن، وزن، شاخص توده بدنی، تعداد حاملگی، تعداد زایمان، تعداد سقط، گروه خون، وضعیت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تغذیه‌ای که شرایط مشابه‌ای داشته‌اند، تقسیم شدند.

وی اضافه کرد: از هفته 20 بارداری تا انتهای بارداری گروه مورد نظر روزانه یک عدد قرص فروس سولفات 150 میلی‌گرمی حاوی 50 میلی‌گرم آهن عنصری و گروه شاهد روزانه یک عدد دارونما دریافت می‌کردند که در هفته‌های 24 تا 28 و 32 تا 36 حاملگی سطح «روی» در گروه مورد نظر و شاهد و هموگلوبین در گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفت.

شریعت دوست افزود: نتیجه این تحقیق نشان داد که مصرف مکمل آهن در زنان با هموگلوبین بیشتر از 2/13 گرم در دسی‌لیتر باعث افت «روی» می‌شود و احتمال افزایش عواقب نامطلوب بارداری می‌شود و همچنین عدم مصرف مکمل آهن در این زنان باعث افت شدید هموگلوبین و آنمی‌ فقر آهن نمی‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها