به همت پژوهشگران صنعتی شریف فراهم ‌شد

تولید تجاری نانوپودرهای مغناطیسی

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با همکاری پژوهشگاه مواد و انرژی ایران، موفق به تولید نانوپودرهای مغناطیسی با روشی جدید شدند که به آسانی فرصت تجاری‌شدن آنها را فراهم می‌کند.
کد خبر: ۲۷۱۵۴۶

به گزارش فارس ، مواد مغناطیسی از جمله مواد پرکاربردی هستند که در صنایع پزشکی، الکترونیک، نظامی، هوافضا و... مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شکل نانوساختار این مواد در مقایسه با همتاهای پلی کریستالیشان، خواص بهتری از خود نشان می‌دهند. در سالهای اخیر برای تولید نانو پودرهای مغناطیسی با میکروساختار کنترل شده، روش‌های متفاوتی به کار گرفته شده است. در این طرح، برای اولین بار از ترکیب دو فرآیند فعال‌سازی مکانیکی و احیا در مقیاس نیمه‌صنعتی، برای تولید نانوپودرهای مغناطیسی استفاده شده است. به طوری که این فرایند ترکیبی، قابلیت ‌صنعتی‌شدن را خواهد داشت.

در این پژوهش که به طور همزمان در دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه مواد و انرژی انجام شده، در مرحله اول، مخلوط پیش‌ماده‌های اکسیدی به وسیله یک آسیاب سیاره‌ای پرانرژی، برای رسیدن به فریت نیکل-کبالت تک‌فاز آسیاب شدند. در مرحله بعد، پودر بهینه، جهت رسیدن به نانوپودر آلیاژی Fe-Ni-Co احیا شود.

در پایان این گروه موفق شدند تا با استفاده از فعال‌سازی مکانیکی، دمای احیای پودر را در مقایسه با تحقیقات اخیر که در این مورد انجام شده، کاهش داده و به 700 درجه سانتی‌گراد برسانند.

محققان این طرح برای احیای پودر بهینه ؛ از گاز هیدروژن با خلوص بالا در یک کوره تیوبی استفاده کرده و پودر بهینه را در دماهای مختلف به وسیله گاز هیدروژن احیا نمودند.همچنین برای تولید این هیدروژن از یک دستگاه هیدروژن ژنراتور که با استفاده از تجزیه آب، هیدروژنی با خلوص 9999/99 ایجاد می کند، استفاده شده است.

جزئیات این پژوهش که به عنوان بخشی از پروژه کارشناسی‌ارشد امین عزیزی و با راهنمایی حسین یوزباشی‌زاده و سید خطیب‌الاسلام صدرنژاد انجام شده، در مجله Journal of Magnetism and Magnetic Materials (جلد 321، صفحات 2732–2729، سال 2009) منتشر شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها