جشنواره نمایش طنز رادیو در راه است

گروه رسانه: صبح دیروز به منظور تشریح عملکرد چند ماهه محمود زنده‌نام، مدیر جدید مرکز نمایش رادیو و بررسی برنامه‌های آتی‌اش در افق رسانه، اولین نشست خبری سال در ساختمان رادیو در ارگ برگزار شد. در این نشست زنده‌نام با توضیح این که مرکز نمایش مسوولیت تولید آثار نمایشی نوع الف را برای همه شبکه‌های رادیویی به عهده دارد، گفت: حجم تولید نمایش در سال‌های اولیه کار واحد نمایش 25 ساعت در سال بوده که این رقم امسال به 1383 ساعت افزایش یافته است. با توجه به این‌که شبکه‌های مختلف رادیویی، گسترش پیدا کرده‌اند، نوع مخاطبان آنها نیز متفاوتند، چه در شبکه‌های موضوع‌محور مثل سلامت، تجارت و ... و چه در شبکه‌های مخاطب‌محور مثل جوان. ما برای همه این شبکه‌ها موظفیم آثار نمایشی در قالب برنامه‌های نمایشی تولید کنیم.
کد خبر: ۲۷۱۰۷۶

مدیر مرکز نمایش در ادامه، مرکز نمایش را گنجینه‌ای از هنرمندان پیشکسوت و جوان رادیویی برشمرد که علاوه بر نمایش‌های رادیویی در عرصه تلویزیون و تئاتر و سینما هم به ایفای نقش می‌پردازند. وی به رسانه‌ها توصیه کرد که به این گنجینه ارزشمند بیشتر بپردازند و حتی برخی فعالیت‌های مرکز نمایش را به طور گزارش مقاله در رسانه‌ها به نوعی منعکس‌کنند. زنده‌نام در ادامه درباره عملکردش در سال 87 گفت: من وقتی مسوولیت واحد نمایش رادیو را به عهده گرفتم، اولین اقدامی که انجام دادم، افزایش تولیدات نمایشی بود که امسال موفق شدیم تولیدات را افزایش دهیم و با شبکه‌های رادیویی ارتباط خوبی برقرار کنیم و بخصوص در رادیو سلامت، قرآن، تجارت و البرز تعهد نمایش داشته باشیم.

مدیر مرکز نمایش، ضعف و اشکال بازیگری و کارگردانی را یکی از ابهامات سال‌های اخیر نمایش برشمرد که با آن به طور سلیقه‌ای برخورد شده است. وی در این‌باره گفت: برای حل این معضل 2 گروه تخصصی و شورا برای بازیگران و کارگردانان در نظر گرفته شد که وظیفه پیگیری موضوعات و مشکلاتشان را به عهده آنها قرار دادیم و به جای جلسات مفصل با تمام این گروه 140 نفره، با نمایندگانشان که در این کمیته حضور دارند، جلسات مستمر برگزار می‌کنیم و به بررسی مشکلات آنها می‌پردازیم. دیگر فعالیت‌های ما در توسعه نمایش‌های کوتاه، بسط و گسترش آن است که قصد داریم با تولید نمایش کوتاه در شبکه‌های مختلف در ساعات مختلف پخش نمایش داشته باشیم.

زنده‌نام، دیگر اقدامات سال 88 مرکز نمایش را تولید نمایش طنز برای شبکه‌های مختلف برشمرد و اساس کار را مشکل و سختی مرز بین طنز و کمدی عنوان کرد و برای حل این مشکل گفت: در مجموعه مرکز، شورایی تشکیل دادیم که به طور تخصصی به طنز بپردازیم و راهکارهای آثار طنز را بررسی کنیم.

زنده‌نام برای معضل بلاتکلیفی، وضعیت بازیگران و هنرمندان نمایش که سال‌هاست گریبانگیر این هنرمندان شد، نیز گفت تقریبا بیش از نیمی از بازیگران و هنرمندان مرکز، بلاتکلیف بودند و وضعیت معلومی از شرایط و امنیت کاری نداشتند که با تلاش‌های ما 63 نفر در قالب ساماندهی قرار گرفتند و به نوعی برایشان شرایط کاری بهتری فراهم شد.

وی همچنین به رویکرد بخش آموزش در این مرکز اشاره کرد و گفت: تاکنون برای ارتقای سطح دانش هنرمندان فقط در سال 1362 در مرکز نمایش کلاس‌های آموزشی برگزار شده بود و تا به امروز مرکز نمایش با آن ذخایر و اندوخته هنری اداره می‌شد، اما اخیرا جلسات تخصصی و آموزشی با استادان مختلف از جمله دکتر قطب‌الدین صادقی، نبی اردلان و... در نظر گرفته شد و همچنین طرح آموزش نویسندگی و تنظیم نمایش رادیو هم در آستانه راه‌اندازی است. اما با همه اینها مشکل مکان برای فعالیت هنرمندان ما از دیرباز مطرح بوده که مدتی است ما برای حل این معضل مکان‌هایی را در نظر گرفته‌ایم و منتظر پاسخ مدیران ارشد هستیم تا به نوعی پس از سال‌ها این مشکل نیز مرتفع شود.

مدیر مرکز نمایش‌های رادیو با توضیح این‌که برگزاری جشنواره کوتاه با مضمون طنز نیز در دستور کار قرار دارد، به نمایش‌های ویژه ماه رمضان اشاره و تصریح کرد: رادیو تهران نمایش 18 قسمتی پچ پچه‌ها، رادیو فرهنگ نمایش 28‌قسمتی کلاف سردرگم، رادیو ایران نمایش 5 قسمتی دورم از نزدیک، رادیو البرز نمایش 30‌قسمتی بوی خوش زندگی و رادیو جوان نیز نمایش‌هایی برای امیرالمومنین(ع) و یک نمایش تک قسمتی برای حضرت خدیجه(س) تهیه کرده‌اند. همچنین نمایش‌هایی برای هفته دفاع مقدس تدارک دیده‌ایم و بر اساس طرحی قصد داریم فیلم‌ها و سریال‌هایی که مطرح هستند نظیر «روز واقعه» و «بنجامین باتن» را به شیوه نمایش رادیویی تهیه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما تولید آثار نمایشی با مضامین دفاع مقدس و بزرگان تاریخ را هم در دستور کار خود داریم و زندگی شهید باهنر، شهید چمران، شهید بهشتی و... را در دست تهیه و تولید داریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها