کلیدهای طلایی برای انتخاب رشته کنکور

گروه جامعه - کتایون مصری: از امروز 900 هزار داوطلب آزمون سراسری سال 88 مجازند تا بر سر تصاحب صندلی بهترین دانشگاه‌ها و رشته‌ها رقابت کنند، به این ترتیب علاوه بر خروج بیش از 400 هزار داوطلب از گردونه رقابت‌ها، روند انتخاب رشته تا یک هفته آینده مسیر زندگی صدها هزار نفر را تغییر خواهد داد. داوطلبان کنکور امسال می‌توانند برای گرفتن یک کپی از کارنامه خود به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند و با وارد کردن شماره پرونده، شماره داوطلبی و شماره شناسنامه یا کد رهگیری و مشخصات کارت اعتباری ثبت‌نام از اجازه داشتن یا نداشتن برای انتخاب رشته مطلع شوند. همچنین دفترچه راهنمای انتخاب رشته تحصیلی از 10 تا 17 مرداد در باجه مرکزی پست شهرستان‌ها و در مناطق پستی شهرهای بزرگ به قیمت 500 تومان توزیع می‌شود.
کد خبر: ۲۷۰۱۲۰

بنا بر اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، داوطلبان از روز شنبه تا 5 روز فرصت دارند تا به مطالعه رشته‌های مورد علاقه خود بپردازند، پس از آن تا 17 مرداد باید با مراجعه به سایت، کد رشته‌های مورد علاقه‌شان را در فرم انتخاب رشته وارد کنند. براساس این گزارش، داوطلبان پس از انتخاب رشته یک شماره رمز 15 رقمی به عنوان رسید از سایت سازمان سنجش دریافت می‌کنند و با این رمز، داوطلب تنها یک بار اجازه انتخاب رشته خواهد داشت.

هر چند مانند هر سال با اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری، موجی از تبلیغات موسسات کنکور و آموزشگاه‌های آزاد علمی برای کمک به داوطلبان در انتخاب رشته تحصیلی آغاز می‌‌شود، اما متاسفانه در بسیاری از این مراکز، مشاوران از تغییر و تحولات سالانه روند انتخاب رشته آگاه نیستند و در برخی موارد با دادن وعده‌هایی مانند «قبولی صددرصدی و تضمینی» به گمراهی بیشتر داوطلبان دامن می‌زنند.

شاید به همین بهانه امسال هم سازمان‌های آموزش و پرورش در 17 شهر و استان و نیز در تهران با راه‌اندازی پایگاه‌های انتخاب رشته و دریافت 4500 تومان به راهنمایی داوطلبان می‌پردازند.

به گفته محمود حسینی، معاون آموزش سازمان شهر تهران، این پایگاه‌ها در استان‌های کردستان، هرمزگان، خوزستان، کرمان، کرمانشاه، اردبیل، قزوین، زنجان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، لرستان، ایلام، آذربایجان شرقی، همدان، مازندران و مرکزی فعال شده‌اند و حدود 165 پایگاه نیز داوطلبان تهرانی را یاری می‌دهند. به هر حال انتخاب رشته چه در پایگاه‌های آموزش و پرورش، چه در جمع خانواده و چه در آموزشگاه‌های آزاد انجام شود، تبعات ویژه‌ای دارد، تا آنجا که سازمان سنجش هم با توزیع نرم‌افزار سامان رشته از هفته گذشته در کیوسک‌های مطبوعاتی به جمع مشاوران انتخاب رشته پیوسته است.

علاقه لازم است، اما کافی نیست

انتخاب رشته تحصیلی از این جهت مهم است که معمولا ادامه مسیر تحصیل را هموار یا ناهموار می‌کند، حتی یکی از دلایل افت یا پیشرفت تحصیلی دانشجویان، انتخاب رشته تحصیلی است.

کارشناسان تحصیلی این روزها به داوطلبان مجاز توصیه می‌کنند در کنار علاقه، شناخت و توان اقتصادی خانواده خود، امکانات آموزشی دانشگاه‌های انتخابی را مد نظر قرار دهند.

مریم کمالیان، مشاور تربیتی و آموزشی یکی از مدارس غیرانتفاعی که این روزها فرصت پاسخگویی به هر سوالی را ندارد، به طور خلاصه توجه به آینده شغلی را پس از علاقه در صدر معیارهای گزینش رشته تحصیلی می‌داند و می‌گوید: در حال حاضر، رشته‌های پرطمطراقی در دانشگاه وجود دارد که داوطلبان برای ورود به آنها بسیار مشتاقند و رقابت بر سر این رشته‌ها بالاست، اما در زمان پیدا کردن شغل با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

او به داوطلبان توصیه می‌کند: در فضای احساسی انتخاب رشته نکنند، بسیاری از والدین به صرف نام یک رشته، فرزندان را ترغیب به تحصیل در رشته‌ای می‌کنند که یا خودشان مجبورند هزینه سنگینی بدهند یا بازار کار از فرزندشان استقبال نخواهد کرد.

خوشبینانه، واقع‌بینانه، قابل قبول

کیوان سالمی، کارشناس و مشاور آموزشی درباره نکات مهمی که داوطلبان هنگام انتخاب رشته باید در نظر بگیرند، می‌گوید: کارنامه داوطلبان با اعلام 2 رتبه بومی و کشوری ارائه می‌شود که مبنای انتخاب رشته، رتبه کشوری است. من پیشنهاد می‌کنم حتما وضعیت رشته‌ها و قبولی‌های سال گذشته را مرور کنید و تا آنجا که امکان دارد از حق انتخاب تمام 100 رشته استفاده کنید. وی به داوطلبان توصیه می‌کند که رشته‌های انتخابی را به ترتیب به 3 قسمت خوشبینانه حدود 15 تا 20 رشته، واقع‌بینانه با 50 تا 60 رشته و 15 تا 20 رشته هم رشته‌های کف یا قابل قبول باشد که باید به ترتیب در فرم انتخاب رشته وارد شود. سالمی از داوطلبان می‌خواهد که دفترچه انتخاب رشته را با دقت بخوانند و درباره رشته‌هایی که در دانشگاهی غیر از شهرشان است، با پدرشان مشورت کنند، می‌گوید: بارها پیش آمده که دختران در دانشگاه‌هایی غیر از شهرشان پذیرفته شده‌اند که پدران مانع شده‌اند، در این صورت، آن داوطلب با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود. براساس این خبر، داوطلبانی که در صورت پذیرش در دانشگاهی از ثبت‌نام در آن رشته خودداری کنند، تا 2 سال از شرکت در آزمون سراسری محروم می‌شوند.

این کارشناس از داوطلبان می‌‌خواهد که حتی در صورت داشتن رتبه‌های نه‌چندان مطلوب از انتخاب رشته و دانشگاه‌های برتر منصرف نشوند، چون در بسیاری موارد امکان پذیرش در این دانشگاه‌ها هم وجود دارد. برخی کارشناسان هم در بیان دیدگاه خود می‌گویند، در انتخاب رشته فقط به کامپیوتر اعتماد نکنید، چرا که برخی رشته‌های جدید در برنامه‌های رایانه‌ای وجود ندارد و داوطلبانی که از این رشته‌‌ها اطلاع پیدا ‌می‌کنند، حتی با رتبه‌های بالاتر و برتر وارد این رشته‌ها می‌شوند. پایگاه خبری تبیان با اعلام چند توصیه به عنوان کلید طلایی در انتخاب رشته، به نکات کاربردی جدیدی در انتخاب رشته اشاره کرده است. قبل از انتخاب رشته با خانواده و مشاوران آگاه مشورت کنید. در انتخاب رشته با توجه به استعداد، توانایی، علاقه و شناخت خود، خودتان تصمیم بگیرید، زیرا ممکن است تغییر یا انتقال رشته برای شما مقدور نباشد.

قبل از انتخاب رشته درباره موقعیت جغرافیایی و علمی دانشگاه و رشته مورد نظر خود مطالعه کنید.

طوری انتخاب رشته کنید که رشته اول بر دوم، دوم بر سوم، سوم بر چهارم و ... برتری داشته باشد.

در صورتی که مجاز به انتخاب رشته در هریک از رشته‌های دانشگاه پیام نور یا غیرانتفاعی هستید، رشته‌های این دانشگاه‌ها را نیز انتخاب کنید.

رشته‌های شبانه یا پیام نور شهر خود یا شهرهای نزدیک را انتخاب کنید. پذیرش در برخی رشته‌ها مانند نیمه متمرکز، انصراف از تحصیل ندارد، بنابراین در انتخاب آنها دقت کنید. و بالاخره این که با توجه به سهمیه استان و شهر خود انتخاب رشته کنید، چون تقریبا 80 درصد سهمیه اختصاص یافته به این مناطق از آن شماست.

شهرستانی‌ها؛ پیروز کنکور 88

داوطلبان شهرستانی در کارزار کنکور 88 پیروز میدان شدند.

در گروه علوم ریاضی و فنی به ترتیب معین فلاحتگر از شهرستان بهشهر، مسعود بهدادی‌نسب از شیراز و وهاب زارعی از مشهد بهترین رتبه‌های کشوری را به دست آوردند. در گروه علوم تجربی رستگار رحمانی تنها از جوانرود نفر اول، سیدمیلاد حسینی الهاشمی از شیراز نفر دوم و لیلا شجاعی از تهران نفر سوم شدند. در گروه آزمایشی علوم انسانی 3 نفر اول از میان داوطلبان دختر بودند. نرگس مبارکی از گرمسار، طیبه دیبایی از قم و آذر محمودی از تهران نفرات برتر شناخته شدند. در گروه هنر نیز داوطلبان دختر از پسر پیشی گرفتند و به ترتیب، شیما پورمحمدی از تهران، ارمغان تقوایی از اراک و نیلوفر براری از تهران صاحب رتبه‌های اول تا سوم شدند و بالاخره در آزمون گروه زبان‌های خارجی، رستگار رحمانی تنها نفر اول علوم تجربی از جوانرود رتبه اول این گروه را هم کسب کرد، محمدسعید هاشمی از اصفهان نیز دوم و نازیلا اکبریان‌راد از یزد سوم شدند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها