مرگ سالانه ‌8/3 میلیون نفر در دنیا بر اثر دیابت

گروه سلامت: بنا بر اعلام انجمن دیابت ایران، سالانه 8/3 میلیون نفر در دنیا به دلیل بیماری‌های مربوط به دیابت، جان خود را از دست می‌دهند و از هر 5 ایرانی، یک نفر به دیابت مبتلاست یا در معرض ابتلا به آن قرار دارد. به گزارش ایسنا، سالانه 7 میلیون نفر به شمار دیابتی‌های جهان افزوده می‌شود و عوارض دیابت نیز در هر10 ثانیه دو قربانی می‌گیرد. سالانه بیش از 100 میلیارد تومان نیز صرف عدم کنترل دیابت می‌شود.
کد خبر: ۲۶۶۳۴۳

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که هزینه درمان دیابت نوع یک همراه با عوارض، 12 برابر و هزینه درمان دیابت نوع 2 با عوارض 24 برابر هزینه درمان دیابت بدون عوارض است. این در حالی است که 90 درصد جمعیت دیابتی‌ها را افراد دیابتی نوع 2 تشکیل می‌دهند.

در ایران نیز با وجود استفاده از روش‌های مختلف درمانی (قرص و انسولین)، حدود 95 درصد دیابتی‌ها کنترل مطلوبی ندارند که کم تحرکی، تغذیه نامناسب و افزایش متوسط طول عمر از عمده‌ترین دلایل آن است.

شایع‌ترین زمان تشخیص دیابت در ایران بین40 تا 50 سالگی است؛ یعنی زمانی که متاسفانه فرد مبتلا به دیابت به دلیل عدم آگاهی کافی از این بیماری، به یکی از علائم مستعدکننده عوارض دیررس دیابت مبتلا شده و هزینه‌های هنگفت درمانی وی آغاز شده است.

نتایج تحقیقات حاکی از آن است که بیشترین هزینه دیابت مربوط به مرحله پیشگیری ثالثیه یعنی پیشگیری از عوارض دیررس دیابت است. بنابراین ناگزیر باید دیابت را در مراحل پیشگیری اولیه (آغاز ابتلا) و ثانویه (جلوگیری از عوارض) مهار کرد.

تحرک جسمی و تغذیه مناسب از کم هزینه‌ترین راه‌های پیشگیری و درمان دیابت است. در این راستا اول مرداد ماه مصادف با بزرگداشت مقام مهندس فاطمه طالقانی، کارشناس و مدرس تغذیه انجمن دیابت ایران و روز «تجلیل از آموزش دهندگان دیابت» همایشی علمی  آموزشی در حسینیه ارشاد برگزار می‌شود. علاوه بر این برای سومین سال متوالی از افراد دیابتی نوع یک که از کنترل مطلوب برخوردارند، تقدیر می‌شود. همچنین به برندگان مسابقه دیابت که پیش از این با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شده، جوایزی اهدا خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها