معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ورود 495میلیون دلار ارز به کشور در سال گذشته از طریق صادرات صنایع دستی و هنرهای سنتی خبر داد.
کد خبر: ۲۶۱۹۱۱
"حسین هاتفی فارمد" امروز (جمعه) در گفت و گو با ایرنا با بیان این که این آمار بر اساس گزارش های گمرک جمهوری اسلامی بدست آمده است، اظهار داشت:گمرک صادرات صنایعدستی کشور را در 6 گروه خاتم، قلمکار، زیورآلات، گلیم، مبلمان و فرش کدبندی کرده است و اطلاعات موجود نیز مربوط به صادرات این شش گروه است.
به گفته وی، در استخراج این اطلاعات صادرات فرش به دلیل جدابودن صنایعدستی و هنرهای سنتی از این بخش و صادرات مبلمان کشور به علت اینکه همه تولیدات مبلمان جزو صنایع دستی محسوب نمیشود، محاسبه نشده است.
هاتفی با اشاره به این که در گمرگ برای تمام اقلام صنایع دستی کدهای کنترل کننده صادراتی تعریف نشده است، اظهار داشت: سعی می شود با متقاعد کردن گمرک برای تمامی اقلام صادراتی صنایع دستی کدهای گمرکی تعیین شود.
معاون صنایع دستی با بیان این که در سال 85 میزان صادرات صنایع دستی 518 میلیون دلار و در سال 86 با کاهش به 450 میلیون دلار رسیده است، گفت: در سال 87 با اصلاح زیرساخت های صنایع دستی از این کاهش جلوگیری و با یک نرخ رشد به 495 میلیون دلار رسید.
وی افزود: این در حالی است که به دلیل ظرافت تولیدات صنایعدستی، حمل و نقل آسان و ارزش افزوده بالای آنها، بخش عمدهای از صادرات صنایعدستی چمدانی و از طریق مسافران و گردشگران انجام شده که در آمار به حساب نمی آید.
هاتفی به اصلاح نرخ پایه صادراتی تولیدات صنایع دستی اشاره کرد و افزود: سال 87 نرخ پایه صادرات تولیدات صنایعدستی اصلاح و این موضوع منجر به افزایش صادرات این تولیدات در سه ماهه آخر سال گذشته شد.
وی با بیان این که از سال 74 این نرخ ها تغییر نکرده بود، تصریح کرد که، با آسیب شناسی در مورد مشکلات صنایع دستی و اصلاح زیرساخت های آن با همکاری سازمان توسعه و تجارت، نرخ پایه تمام اقلام صادراتی صنایعدستی اصلاح و به این ترتیب صادرکنندگان انگیزه بیشتری برای صادرات صنایع دستی پیدا کردند.
معاون صنایع دستی تاکید کرد که تلاش معاونت هنرهای سنتی و صنایعدستی برای رشد و توسعه صادرات متوجه کسب بازارهای بیشتر برای این تولیدات است و امیدواریم با این تلاشها شاهد جایگزینی صنایعدستی ایران به جای صنایعدستی کشورهای رقیب در بازارهای هدف باشیم.