بیابان‌زایی سومین چالش پرمخاطره قرن

گروه شهرستان‌ها: ‌13 شهرستان خراسان رضوی تحت‌تاثیر ‌15 کانون بحرانی فرسایش بادی هستند. مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در آستانه روز جهانی بیابان‌زدایی گفت: پس از 2چالش تغییر اقلیم و کمبود آب، موضوع بیابان‌زایی سومین چالش پر مخاطره قرن ‌21 نامگذاری شده است.
کد خبر: ۲۶۰۴۴۰

حسن تقوایی با اشاره به این‌که ‌110 کشور جهان در معرض بیابان‌زایی قرار گرفته است، اظهار کرد: ‌100‌میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض بیابان‌زایی قرار دارد که از این میزان ‌75 میلیون هکتار در معرض فرسایش آبی، ‌20 میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی و ‌5 میلیون هکتار در معرض تخریب‌های شیمیایی و فیزیکی قرار دارد.

وی وسعت رخساره‌های بیابانی کشور را ‌43/7 میلیون هکتار ذکر کرد و یادآور شد: مساحت خراسان رضوی بالغ بر ‌11 میلیون و ‌740 هزار هکتار است که یک میلیون و ‌650 هزار هکتار آن تحت‌تاثیر فرسایش بادی است.

تقوایی با بیان این‌که ‌13 شهرستان خراسان رضوی تحت تاثیر ‌15 کانون بحرانی فرسایش بادی است، عنوان کرد: از ‌5 میلیون و ‌554 هزار هکتار رخساره‌های بیابانی خراسان رضوی، ‌594 هزار هکتار آن فاقد پوشش گیاهی است.

کنوانسیون بیابان‌زدایی سازمان ملل، شعار امسال روز جهانی بیابان‌زدایی را «امنیت آینده مشترک جهان در گرو حفاظت آب و خاک» نامگذاری کرده است.

 وی با اشاره به فعالیت ‌379 هزار هکتار جنگل دست کاشت در کانون‌های فرسایش بادی در خراسان رضوی، ادامه داد: در سال گذشته ‌10 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان به وسیله مشارکت مردمی و اعتبارات دولتی جنگلداری، بذرکاری و بذرپاشی شد که پیش‌بینی می‌شود با اعتبارات سال جاری نیز به میزان سال گذشته با اراضی بیابانی استان مقابله کنیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها