حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز گزارش کمیسیون صنایع و معادن در خصوص سئوال رضا عبداللهی نماینده ماه نشان از علی اکبر محرابیان وزیر صنایع درباره عدم اجرای کامل قانون سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و قانون بودجه سال 87 در واگذاری شرکت ها و معادن تحت پوشش این وزارتخانه در دستور کار قرار گرفت.
این سئوال پیش از طرح در صحن علنی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مورد بررسی قرار گرفته بود و توضیحات وزیر صنایع اعضای کمیسیون را نیز قانع نکرده بود.
پس از پرسش و پاسخ وزیر نماینده سئوال کننده و مجلس با 95 رای موافق، 115 رای مخالف و 5 رای ممتنع پاسخ وزیر را قانع کننده ندانستند.
علی اکبر محرابیان که برای پاسخ به سئوال عبداللهی در صحن علنی حضور یافت در پاسخ به سئوال این نماینده اظهار داشت: شرکت های ذوب آهن اصفهان، آلومینیوم ایران و فولاد خوزستان باید در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی واگذار می شدند که تا کنون 80 درصد سهام این شرکت ها به طریقی که قانون مشخص کرده است واگذار شده اند.
وی افزود: قانون تاکید کرده که دولت تا پایان سال 1392 باید این شرکت ها را واگذار کند.
محرابیان تصریح کرد: از مجموع 5 شرکت وابسته به وزارت صنایع که باید در بخش خصوصی و تعاونی واگذار می شدند، 4 شرکت به طور کامل واگذار شده و تمام سهام آن در اختیار بخش خصوصی، تعاونی و غیر دولتی قرار گرفته است.
وزیر صنایع یادآور شد: شرکت ذوب آهن اصفهان نیز در مراحل پذیرش بورس برای واگذاری است. وی همچنین به تشریح آمار واگذاری های این وزارتخانه در بخش شرکت ها و معادن از سال 84 تا 87 پرداخت و گفت: تاکنون 59 درصد کل واگذاری های کشور به وسیله وزارت صنایع و معادن انجام شده است.
محرابیان تصریح کرد: وزارت صنایع و معادن در کل واگذاری ها در سطح کشور مقام اول به خود اختصاص داده است، آیا این به معنای قانون شکنی است؟
وی گفت: در خصوص واگذاری های معادن که آقای عبداللهی مطرح کرده در واقع اشاره اصلی وی به بحث معدن خاصی است. مجموع معادن بزرگی که در اختیار دولت قرار داشته و پروانه آن صادر شده، 7 معدن است و از مجموع این 7 معدن معادن مس سرچشمه، پتاس زنجان و چادر ملو گل مشهد واگذار شده است، گفت: معدن سنگ آهن مرکزی و دیگر معادن مورد نظر در حال واگذاری هستند.
محرابیان ادامه داد: از شرکت هایی که از سوی وزارت صنایع باید واگذار می شد فقط یک شرکت واگذار نشده است که در اختیار هیئت عالی واگذاری است و این وزارتخانه بیش از 335 میلیارد تومان درآمد حاصل از واگذاری کسب کرده است.
محرابیان تصریح کرد: شرایط اقتصادی در عرصه بین المللی شرایط رکود است در این شرایط، قیمت شرکت صنایع فولاد 30 درصد قیمت واقعی تنزل یافته، آیا ما الزام داریم که امروز این صنایع را واگذار کنیم. وزارت صنایع طبق قانون پیش رفته و به قانون احترام می گذارد.
اما این توضیحات وزیر صنایع نتوانست نظر نمایندگان را نسبت به عملکرد این وزارتخانه در واگذاری ها جلب کند.
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....