یه همت مخترعان ایرانی ساخته شد

سیستم انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان

سیستم انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان توسط گروهی از مخترعان ایرانی ساخته شد.
کد خبر: ۲۵۸۲۲۴

یکی از مجریان این سیستم انتقال مفاهیم تصویری به نابینایان گفت: مشاهده تصاویر از مهمترین ابزارهای تسهیل آموزش است تصاویر اجسام، حیوانات، گیاهان، اطلاعات بی‌شماری را در اختیار ما قرار می‌دهد و از بهترین ابزارهای رشد انسان است.

وی افزود: از این رو درک مفاهیم تصویری از جایگاه ویژ‌ه‌ای برای تمام سنین به خصوص سنین رشد برخوردار است. نابینایان تنها گروهی هستند که از نعمت بینایی محروم هستند و بالطبع دریافت اطلاع آنها از محیط بسیار کمتر از گروه‌های دیگر است.

این مخترع تصریح کرد: عدم توجه به این محدودیت باعث کندی رشد طبیعی نابینایان به لحاظ اجتماعی و آموزشی است. روش‌های آموزش نابینایان باید طوری طراحی شود که این عیب را تا حدی جبران کند.

وی گفت: ارائه ماکت‌ها، شکل‌های برجسته، کتاب‌ها و توضیح شکل‌ها توسط معلمان و اساتید سعی در پرکردن این محدودیت دارد و فضای آموزشی را تغییر می‌دهد. در این میان، جای خودآموز همیشه خالی است زیرا تمرین و تکرار تمرین در زمان‌های دلخواه جزء ارکان آموزش است.

مجری این طرح افزود: دستگاه سروش برای جبران این کمبود در آموزش ساخته شده است. سروش دستگاهی جانبی برای کامپیوتر است که به همراه نرم‌افزارهای گویا لمسی-صوتی را تحقق می‌بخشد. این دستگاه قادر است مفاهیم تصویری را به نابینایان انتقال دهد.

وی گفت: در این روش پس از تهیه تصاویر برجسته و تدوین موضوع آموزشی توسط مربیان و نرم‌افزارهای طراحی، این تصاویر روی دستگاه سروش قرار داده می‌شود و کاربر در گام اول تصویر را لمس کرده و تصویری ذهنی از مورد را برای خود ایجاد می‌کند سپس با فشار دادن بر سطح تصویر در محل‌هایی که نیاز به اطلاعات دارد و توضیحات بیشتری را به صورت گویا یا بریل روی دستگاه برجسته‌نگار دریافت می‌کند.

فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها