کارگاه‌های سفال شهر سوخته کشف شد

باستان‌شناسان طی گمانه‌زنی‌هایی در تپه دشت زابل ــ 3کیلومتری جنوب شهر سوخته ــ 65 پیکرک گلی انسان و حیوان را که کاربردهای آنها هنوز ناشناخته است به همراه مقادیر زیادی سفال کشف کردند.
کد خبر: ۲۵۷۷۵۰

مـهـدی مـرتـضـوی، سـرپـرسـت هـیـات کـاوش در تپه دشت در این باره گفت: 2 مجوز گمانه‌زنی برای تعیین حریم و گمانه‌زنی به منظور لایه‌نگاری موجب شد در بخشی از تپه دشت مقادیر بیشماری سفال به همراه 65 پیکرک انسانی و حیوانی، آشکار شود. این محوطه باستانی یکی از تپه‌های اقماری شهر سوخته بوده که برای این محوطه عظیم باستانی سفال و اشیای گلی تهیه می‌کرده است. مرتضوی گفت: این پیکرک‌ها انواع مختلفی دارد؛ اکثرشان دورریز بودند؛ به همین علت بخشی از آنها به صورت شکسته به دست ما رسیده است. اما مطالعه روی این پیکرک‌ها بخشی از شمایل آنها را آشکار کرده است.

وی گفت: در این میان، پیکرک یک زن باردار و پیکرک مردی دیده می‌شود که گردنبند دارد. مرتضوی گفت: در میان پیکرک‌ها، همچنین گاو سیستانی دیده می‌شود که نشانگر اهمیت این حیوان در 5 هزار سال پیش است.

باستان‌شناسان در این گمانه‌زنی 2 کوره پخت سفال و پیکرک کشف کردند.

مرتضوی گفت: این منطقه مرکز تهیه سفال بوده زیرا خاک رس آن بسیار مرغوب و غنی است به حدی که هنوز برای پخت آجر نیز از خاک رس این بخش استفاده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها